Přestavba auta na ethanol

540
5.5.12 10:12

Přestavba auta na ethanol

Milé mamky a tatínkové,
nemáte někdo praktické zkušenosti s přestavbou klasického benzinového auta na ethanol 85?
Někdy příští týden si jej necháme přestavět a ráda bych nějaké info z praxe.
Je pravda, že spotřeba paliva klesne průměrně o 10% nebo je to jen obchodní tah?
Zvyšuje se výkon automobilu?
Jaké jsou ceny Ethanolu ve Vašem kraji a zaznamenaly jste již navýšení ceny?

Budu ráda za tyto, ale i další poznatky při používání ethanolu jako paliva.
Díky :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
5.5.12 12:35

Teď kupujeme auto a přítel ho taky bude nechávat předělat.
Má to tak kamarád, je s tím spokojenej a říkal, že litr stojí okolo 25 Kč.

Jaké auto máte ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
5.5.12 12:58

Máme Hyundai Getz 1.1 a i když to nežere moc, tak ten benzin je masakr, na Vysočině je cena ethanolu kolem 26 Kč za litr (bohužel není na každé čerpací stanici), ale chlap jezdí pracovně po republice a vozí mi ho i za 24.30Kč na litr. My ten ethanol dáváme už te´d, v poměru cca 1:3 (víc benzínu), ale na netu vyčetl, že to má prý ničit motor, tak to necháme přestavět.Navíc se naskytla možnost v rámci dobrých přátelských vztahů, přestavba za symbolickou zaváděcí cenu 4000Kč. Už jen to, že bude palivem ethanol a za cenu cca o 12 Kč na litru nižší než je benzín. Šlo mi spíš o to - jestli je pravda, zda klesne spotřeba o dalších 10% a jak to auto potom jede. Takové ty zkušenosti přímých uživatelů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
5.5.12 13:17

Ahoj, vlastní zkušenost tedy nemám, ale mám pocit, že jsem kdysi někde četla, že se výkon motoru zvýší cca o těch 10 %, ale také vzroste spotřeba o cca 20% :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
6.5.12 12:23

Ahoj
pomerne hodne vzroste spotreba pohonnych hmot jelikoz ethanol je malo vyhrevny, takze pokud se nakoupi cca za 25kc musi se pripocist asi 5 kc k tomu (to je to co vic „sezere“ takze uspora moc velka nakonec neni, kdyz se jeste musi auto predela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G-abina
6.10.12 19:32

Mám Mazdu 5, předělanou na Ethanol. Vyhozené peníze za přestavbu, protože je sice pravda, že Ethanol je minimálně o 11,–Kč levnější (zhruba od 24,– do 27,–Kč), ale spotřeba o 3 litry větší. Jezdím za 11,5l. Takže když to sečtu a podtrhnu, ušetřím celých 9,–Kč na 100km. Vyplatí se to??? :o(((

• Citovat
  • Upravit
1309
6.10.12 20:03

Ahoj zakladatelko, mám na ethanol najeto cca 20t km na škoda felicii, jako druhé auto do zaměstnání.. no, vezmem to odzačatku- ethanol je smes naturalu a lihu, poměr je 15:85, v zimě je poměr až 30:70 benzín. líh. je méně výhřevný, proto ho potřebuješ poměrově více jak benzínu. Dá se s tím jezdit v poměru 1:3 k naturalu, já jezdíím 10L naturalu, 30L ethanolu, bez přestavby. Přestavba znamená to, že ti upraví dobu vtřiků paliva do válců, protže ethanol hoří jinak než natural. Další věc je to, že ethanol se hůře odpařuje, proto když je studený, je celkem problém auto nastartovat- tzn. kolem 0 to ještě de, kolem -5 už to musíš točit tak na 6X, než to chytne…kolem -8 a více už nenastartuješ.. proto se přidává předehřev, aby auto chytlo.., popř musíš upravit poměr paliva, 1:1. co se týká spotřeby- nic moc.. na natural spotřeba cca 7L, na ethanol 8, spíš 8.5.. takže co ušetříš na ceně, zaplatíš na spotřebě.. u nás maj ethanol ti zloději za 28.40, nikde poblíš žádná benzinka není.. jezdím na to pro dobrý pocit, že neplatím Kalouskovi a šejkům za ropu, ale jinak to není žádná sláva.. většina lidí, co na to jezdila od toho zase upustila, není to žádná výhra a uspořit 20 korun na 100km není nijak rentabilní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jebák
23.6.13 08:25

Ano spotřeba vzroste zhruba o 10%,ale i tak se to vyplatí. Já beru e85 za 23,90 v Mošnově.

• Citovat
  • Upravit
Pikaču63
17.9.13 19:29

Zdravím lidičky!
záleží jakou přestavbu člověk udělá. Pokavad si namontujete svépomocí, nebo si necháte namontovat zařízení za 2000,– korun, tak samo nemůžete očekávat super tuning motoru. Když se něco dělá -tak pořádně. Zvolte osvědčenou a ozkoušenou jednotku, která drží prim v republice, bohužel nemůžu zde dělat reklamu, ale kdo chce tak jí najde. Důležitá je programovatelnost a sladění s motorem, ne nastavit pár věcí a hotovo.Tu co mám je super, nastavují ji přez počítač a spotřeba je taky super (5%-10% navíc dle stylu jízdy).Takže já dávám palec nahoru, ale jenom profi úpravě s kvalitními komponenty.

• Citovat
  • Upravit
15811
8.3.14 17:22

Holky, oživuji diskuzi, chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo tohle http://www.flexcar.cz/…-e85-4-valec , nebo tohle http://aukro.cz/…9859578.html a jestli jste spokojení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová