Přestavba půdy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.1.24 23:46

Přestavba půdy

Zdravím všechny :hug:

Čekáme na nabídky firem.

Ale chtěla bych se zeptat přímo vás co s tím mají čerstvé zkušenosti.
Máme dům

Je tam půda, střecha je nová, elektrika tam natažená je, podlaha na pokrytí připravena taky.dole obytná část je předělaná. Pouze chceme položit nové podlahy. V podkroví udělat dva pokoje a malou koupelnu, příčky sádrokarton.

Jen mě zajímalo v jakých cenách se teď takové přestavby kde není toho tolik potřeba pohybují…ale asi jsem se zeptala špatně…
Jen orientačně na kolik to vyšlo vás…

Příspěvek upraven 12.01.24 v 00:34

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7846
12.1.24 00:04

Podle projektové dokumentace celého domu a té hromady fotek, co jsi přiložila, mám naprosto jasno. Bude to stát 1.438.253 korun českých ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.24 00:19

@rmot na co potřebujete fotografie když jsem se ptala zda dělal teď někdy podobnou přestavbu půdy a na kolik ho to vyšlo…dva pokoje a mini koupelna jinak jsem psala že podlaha elektrika a střecha jsou nové :think:
Já nepotřebuji sem položit projekt, ptala jsem se čistě ze zvědavosti na kolik to koho vyšlo…takže asi tak…
Já nepotřebuji vědět kolik to vyjde nás, na to jsme oslovili ty firmy :think: ale díky za odpověď která je mimo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7846
12.1.24 00:24
@Anonymní píše:
@rmot na co potřebujete fotografie když jsem se ptala zda dělal teď někdy podobnou přestavbu půdy a na kolik ho to vyšlo…dva pokoje a mini koupelna jinak jsem psala že podlaha elektrika a střecha jsou nové :think:
Já nepotřebuji sem položit projekt, ptala jsem se čistě ze zvědavosti na kolik to koho vyšlo…takže asi tak…
Já nepotřebuji vědět kolik to vyjde nás, na to jsme oslovili ty firmy :think: ale díky za odpověď která je mimo :mrgreen:

Dokud nebudou všechny domy v čr naprosto identické smontované prefabrikáty, mohou se podobné přestavby mezi jednotlivými domy lišit i v násobcích částek. Takže k čemu by ti byla cena něčí přestavby, když u tebe ta cena může být naprosto jiná klidně i o řád nahoru, nebo dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
12.1.24 00:27

Tak rmot má pravdu. Budou tam příčky a z čeho? Zděné nebo rastry a sádrokarton nebo dřevěné, bude se zateplovat.
To se ptáš, za kolik někdo koupil nábytek??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.24 00:35

@dedrichov ne nepotřebuji zeptala jsem se špatně…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.24 00:35

@rmot ok

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.24 02:15

Jaké budou schody, je tam topení, voda, odpady, počítej tak 300 a více ;-) sádrokarton bych na příčky nedávala, máme všechny vyzděné po minulé zkušenosti v domě u rodičů, sádroš je jak papír, měkký a vše je slyšet

• Citovat
  • Upravit
727
12.1.24 06:13

My dělali podkroví, dva pokoje, koupelnu, asi 80 metrů čtverečních, vyšlo to na 500 tisíc, ale dělal to Švagr dva roky po víkendech. Od firmy bych to viděla na dvakrát tolik. Bylo v tom zateplení, sádrokartony, dvoje vnitřní dveře, podlahy, osvětlení a tedy včetně vytažení elektřiny, vody a odpadů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11771
12.1.24 07:14

Jojo taková menší prestavba..jen udělat příčky, rozvody vody odpadu topení (to tam asi nebude což) a taky elektřiny protože nějaké zásuvky apod asi budou potřeba…my jsme dělali přestavbu bytu ze staršího 2+1 60m na 3kk…bouraly se nějaké příčky a stavěly se nové, koupelna se celá vybourala a udělala znova…bylo to teda vcetne vykopání zateplení a vybetonovani nových podlah, snížení a zateplení stropu a vyšlo nás to na cca 300k…před skoro třemi a lety hodně věcí jsme si dělali sami a tak třeba vodu a elektřinu jsme měli jen za cenu materiálu,…skoro ani to ne protože hodně věcí brácha měl a nemusely se kupovat…počítám že dneska bysme dali 2× tolik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79706
12.1.24 07:39
@Anonymní píše:
Jaké budou schody, je tam topení, voda, odpady, počítej tak 300 a více ;-) sádrokarton bych na příčky nedávala, máme všechny vyzděné po minulé zkušenosti v domě u rodičů, sádroš je jak papír, měkký a vše je slyšet

A ty víš, jaké má stropy? Na čem ty zděné příčky budou stát? Tohle taky dobrá rada.
Schody tam asi budou. Ale co okna, kolik, jaká? Co tepelná izolace? Kolik a jaká? Musí dát aspoň těch třicet cm. To se prostě nedá absolutně říct. Malá koupelna sama o sobě ti klidně i dvě sta sežere. A nebude přepychová.

Příspěvek upraven 12.01.24 v 13:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5865
12.1.24 08:09

My dělali přestavbu půdy před 2 lety.
Byly jiné ceny, ale dělali jsme tam zase toho podstatně více.
Okna, příčky ze sádroše, zateplení, elektrika, natažení vody a odpadu, podlahy, topení, schody.
Ale měli jsme velkou slevu na oknech a elektriku nám dělal známý (účtoval si pouze materiál)
Máme tam 3 ložnice, koupelnu a toaletu, přes 100m2.
Kompletně nás to vyšlo něco kolem milionu. Dělala nám to firma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5298
12.1.24 08:23

No hele my teď třeba máme kalkulaci na dveře a jedny obložky z masivu navíc za 45.tisíc :lol:
Ale tohle je tak strašně individuální…může tě to stát odhadem od 400 tisíc, ale můžete jít klidně i dost přes milion :nevim: Záleží, jaké si vybereš obklady a dlaždičky, podlahy do pokojů (levné lamino, lepší lino nebo kvalitní dřevěnou podlahu? jaké dveře (obyčejné, trochu akustické nebo z masivu)? budeš chtít nějaké obklady na stěny? Co vybavení koupelen? Půjdeš do nejlevnější no name sanity nebo chceš trochu kvalitu? Stejně tak koupelnové baterie, topný žebřík, radiátory v pokojích… Dnes máš na trhu tisíce možností, takže to vezmi spíš opačně…mám rozpočet XY - co si za něj můžu dovolit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.24 08:48

@Popokatepetla tak samozřejmě, máme i svůj byt vše bez dluhu oboje jsme dostali v bytě bydlíme 6let je komplet zrekonstruovaný ale to jsme dělali svépomocí a už jsme řekli že nikdy víc, půjčky jsme si nebrali proste se dělalo to na co se nasetrilo trvalo to ale máme hezky být bez dluhu…teď jsme dostali dům, podlahu PUR jsme vybrali nejsme v tom nováčci ale s firmou právě žádné zkušenosti nemáme, mě jen zajímalo za kolik vyjde jen hrubá stavba pouze to co jsem psala ostatní si uděláme sami… dveře se udělají stejné jako nechávali dělat rodiče do zbytku domu dole jsou tam úplně nové tak nebudu vymyslet a predelavat všechny dveře jelikož nechci v každém patře mít jiné. Jsou to klasické dveře, teď z hlavy cenu nevím ale jsou hezké nahoře se budou dělat troje tak třeba těch 50tis :nevim:
Já vím co vše změní cenu ale mě vážně zajímalo jen kolik kdo dával firmě za pár věcí…není to komplet jelikož stihl táta už barák opravdu z velké části udělat.

Jinak chci vše poděkovat za odpovědi, moc si toho vážím vážně mě to zajímá ze zvědavosti

Jinak rozpočet máme 2.5mil ale nejlepší by bylo samozřejmě kdyby jsme se dostali do mil třeba :mrgreen:

P. s. jinak máme radši určitě kvalitu ale zase nepotřebujeme zítra jako na zámku v bytě jsme nechávali vše dělat na míru od truhláře i kuchyň tak to bylo dražší ale zase to vydrží…ale o tom se nebavim…koupelna bude opravdu nahoře pouze sprchac a WC teď máme vše ze Sika -Jika a spokojený jasně že wc vyjde na 10tis. Sprchac chceme dlazdeny jako máme teď, dole v hlavní koupelně je velká vana tak nahoru tolik toho netřeba a obklady normální žádný mramor :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Janli
12.1.24 11:29
@Anonymní píše:
Jaké budou schody, je tam topení, voda, odpady, počítej tak 300 a více ;-) sádrokarton bych na příčky nedávala, máme všechny vyzděné po minulé zkušenosti v domě u rodičů, sádroš je jak papír, měkký a vše je slyšet

Správně udělaný sádrokarton s kvalitní izolací tlumí zvuk stejně jako zeď, spíš líp. Holt jste to odflákli. Zděné příčky nejdou všude, nevíme, co má zakladatelka za strop.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max