Přestavba půdy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
12.1.24 11:30
@Anonymní píše:
Zdravím všechny :hug:

Čekáme na nabídky firem.

Ale chtěla bych se zeptat přímo vás co s tím mají čerstvé zkušenosti.
Máme dům

Je tam půda, střecha je nová, elektrika tam natažená je, podlaha na pokrytí připravena taky.dole obytná část je předělaná. Pouze chceme položit nové podlahy. V podkroví udělat dva pokoje a malou koupelnu, příčky sádrokarton.

Jen mě zajímalo v jakých cenách se teď takové přestavby kde není toho tolik potřeba pohybují…ale asi jsem se zeptala špatně…
Jen orientačně na kolik to vyšlo vás…

Příspěvek upraven 12.01.24 v 00:34

Počítej klidn půl mega.

• Citovat
  • Upravit
1222
12.1.24 17:05

Já bych tipla od 500 tis. výš. Ale je těžké hádat, když člověk neví rozměry, nic :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
12.1.24 17:14

Těch půl mega je dobrý, střízlivý odhad. Zas dva a půl mi přijde hodně přemrštěné. Dost to naskáče na střešních oknech, lemování a podobných blbostech k tomu, ale to už asi máte..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3255
12.1.24 17:18

Autorka neuviedla ziadne informacie a este sa divi preco si z nej niektory robia srandu :-)

Uvedom si ze dat podlahy je rozdiel ked tam mas podlahovku a ked nemas, je rozdiel ked davas plavajucu podlahu alebo mramor.
Iba obycajne schody si mozes zbuchat doma zo zostavajuceho dreva, osmirglovat nalakovat a budu pekne za par (desiatok) hodin roboty a trochu eur za lak a smirglove papiere (sam som takto vyrabal schody)… Alebo si mozes objednat kovove tocite schody s rhodiovymi stupnicami a rucne kovanym zabradlim s platinovymi intarziami ktore budu za 6 (skor 7) cifernu sumu.
Podobne vana ta moze stat 1000 CZK ale aj 100000 CZK.

Mam pokracovat alebo si uz (konecne) pochopila?

A to nehovorim o tom ze je dost rozdiel ci podkrovie ma 50 alebo 500 m2…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.24 17:37

@IcePlanet7 já psala že je vše hotové, ale v pohodě nauč se číst. Mě je jedno zda si někdo dělá srandu kdo chce odpoví normálně kdo si chce honit ego tak bude psát jako vy dva :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.24 17:43

@mokkk nene právě pro ty okna tam nic není pripravene. Střecha je tedy nová, podlahy jsou připravené na pokládání, schodiště je nově.. je to cca 55m ta půda.

• Citovat
  • Upravit
20867
12.1.24 19:01
@Anonymní píše:
@IcePlanet7 já psala že je vše hotové, ale v pohodě nauč se číst. Mě je jedno zda si někdo dělá srandu kdo chce odpoví normálně kdo si chce honit ego tak bude psát jako vy dva :potlesk:

He? Jako příprava na podlahu a dotažena elektrika je podle tebe „vše hotové“ pro dva pokoje a koupelnu? To není hotový nic. A určitě překročis půl miliónu. Spíš víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.24 19:31

@inkakřivák stavebně ať si to vyřeší s firmou, mně je to šumák, jen jsem ji napsala, že potřebuje víc věcí dodělat… my teď dostavěli za 8mil dům :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.24 19:34

Co jsem potrebovala vědět už vím takže všem děkuji za účast a přeji krásný večer :pankac:

• Citovat
  • Upravit
2223
12.1.24 19:38

Ještě bych doporučila uvažovat o přípravě průvlaku pro kabely fotovoltaiky a pro klimatizace. Až to budete mít hotové, je těžko do toho zase vrtat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79915
13.1.24 08:58
@Anonymní píše:
@mokkk nene právě pro ty okna tam nic není pripravene. Střecha je tedy nová, podlahy jsou připravené na pokládání, schodiště je nově.. je to cca 55m ta půda.

Střecha je zaizolovana? Jak je vyřešené topení? Jak osvětlení? Třeba zrovna ta izolace je hodně velká položka, takže pokud není, muže cena vyletět pěkné vysoko. Těch pět set bych brala, když je hotová tepelná izolace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí