Přestup do práce - řešil někdo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@vokishka píše:
Tak ji proplatí. Učitelé ji nevybírají.
Jistě a tím pádem bude na pracáku dva měsíce, ne jeden ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Pro vysvětlení, počítat umím. Do nové práce nastupuji 19.8., mám nevybraných 20 dní dovolené (na jarní prázdniny jsem čerpala studijní volno). Takže to vlastně dělá měsíc. Napíšou mi ve staré práci tedy prodloužení do 20.7. Nevím proč, nejsem personalista. A ne, učitelé si kvůli koroně rozhodně nevybírali dovolenou, pracovali jsme na home office. Smlouvu mají obyčejně učitelé do konce srpna, ale já jsem v této práci měla 1. smlouvu na dobu určitou a tu mohou dát takto. A umím se o sebe postarat, ale já ani nikdo z mojí rodiny nikdy na UP nebyl, takže opravdu nevím, jak to chodí. A myslím si, že se tu kolikrát řeší větší blbosti, tak nechápu, proč bych se nemohla zeptat
V tom případě ti ale nekončí smlouva 30.6. když se chceš něco dozvědět, tak musíš napsat fakta, která platí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše:
V tom případě ti ale nekončí smlouva 30.6. když se chceš něco dozvědět, tak musíš napsat fakta, která platí.
Jasně, blbě jsem se vyjádřila, moje chyba. Podstata příspěvku se tím ale moc nezměnila.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Pro vysvětlení, počítat umím. Do nové práce nastupuji 19.8., mám nevybraných 20 dní dovolené (na jarní prázdniny jsem čerpala studijní volno). Takže to vlastně dělá měsíc. Napíšou mi ve staré práci tedy prodloužení do 20.7. Nevím proč, nejsem personalista. A ne, učitelé si kvůli koroně rozhodně nevybírali dovolenou, pracovali jsme na home office. Smlouvu mají obyčejně učitelé do konce srpna, ale já jsem v této práci měla 1. smlouvu na dobu určitou a tu mohou dát takto. A umím se o sebe postarat, ale já ani nikdo z mojí rodiny nikdy na UP nebyl, takže opravdu nevím, jak to chodí. A myslím si, že se tu kolikrát řeší větší blbosti, tak nechápu, proč bych se nemohla zeptat
Pokud jeste nemas smlouvu prodlouzenou, tak smlouvu o prodlouzeni nepodepisuj. Nevycerpanou dovolenou ti proplati. Od 1.7. se zaregistruj na UP, oznam jim, ze do noveho zamestnani nastoupis 19.8., takze to bude jen formalita. Na UP jsou na to zvykli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Pokud jeste nemas smlouvu prodlouzenou, tak smlouvu o prodlouzeni nepodepisuj. Nevycerpanou dovolenou ti proplati. Od 1.7. se zaregistruj na UP, oznam jim, ze do noveho zamestnani nastoupis 19.8., takze to bude jen formalita. Na UP jsou na to zvykli.
Děkuji za normální radu ![]()
- Citovat
- Upravit
@vokishka píše:
@Monchichik @terien tak v červenci bude mít určitě dovolenou, za pololetí jí to stačí.
Tak pokud ji smlouva končí 30.6., tak bude mít těžko v červenci dovolenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
@vokishka no v hodně školách si vybírali kvůli koroně dovolenou a ona bude mít nárok jen za půl roku…ale to je jedno, nárok má…
Kdo by delal distancni vyuku, kdyby mel dovolenou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Kdo by delal distancni vyuku, kdyby mel dovolenou?
No, myslím, že by se na druhém stupni našli aprobace, které těžko mohli učit distančně, ale to je fuk, protože pokud zakladatelce končí smlouva 30.6. tak není podstatné kolik má dovolené, stejně ji všechnu proplatí s koncem PP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jasně, blbě jsem se vyjádřila, moje chyba. Podstata příspěvku se tím ale moc nezměnila.
Ale změnila. Proč se chceš hlásit ani ne na měsíc na pracák?? Vždyť je to zbytečné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 neproplatí, doplnila, že jí chtějí prodloužit o tu dovolenou smlouvu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
@j.a.n.i1 neproplatí, doplnila, že jí chtějí prodloužit o tu dovolenou smlouvu.
Prodloužit pracovní smlouvu lze jen po dohodě zaměstnavatele se zaměstnancem. Takže pokud zaměstnanec s prodloužením nesouhlasí, tak buď vyčerpá do 30.6., nebo zaměstnavatel proplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
Ale změnila. Proč se chceš hlásit ani ne na měsíc na pracák?? Vždyť je to zbytečné.
Třeba proto, aby si nemusela sama platit zdravotní pojištění - bude ho za ni platit stát po dobu, co bude v evidenci úřadu práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
Ty taky na myšlení moc nebudeš. Co pojištění? A proč by se připravila o podporu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AngelaW píše:
Třeba proto, aby si nemusela sama platit zdravotní pojištění - bude ho za ni platit stát po dobu, co bude v evidenci úřadu práce.
Vždyť 19.srpna už nastupuje a smlouvu má i v červenci. Takže za červenec to bude platit starý zaměstnavatel a za srpen nový ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit