Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kelsey tak záleží, co je to za školu. V běžných státních mají nepedagogičti pracovníci běžný počet hodin dovolené, jak ostatní lidi a ke konci srpna moře práce s přípravou.
@mado píše: Více
To sice možná jo, akorát tedy u nás na škole je nepedagogickým pracovníkem školník, uklízečka, kuchařky a účetní… A tedy s ani jedním z nich toho ohledně přestupu dítěte člověk moc nevyřeší. Zbytek tam bude až teď v přípravném týdnu.
@j.a.n.i1 píše: Více
a sekretářka, ale ta to asi nemůže sama rozhodnout. Jinak u nás se vedení většinou tak nějak střídá, často tam některý z nich je.
@j.a.n.i1 no to já vím, ale bylo tu psáno, že administrativa školy o prázdninách nefunguje. Mají úřední hodiny a i v jiné dny tam ti lidé jsou, tlf zvednou a jsou schopni poradit.
Administrativa školy o prázdninách samozřejmě funguje, vedení školy má jiný režim dovolené než učitelé, a na pracovišti je během prázdnin vždy přítomná služba, která řeší neodkladné věci.
@Anonymní píše: Více
co to plácáš za nesmysli? Každá škola má normálně úřední dny kdy má otevřeno, plus k tomu u nás mají emaily a telefon na ředitelku na stránkách s dodatkem že lze volat kdykoliv a domluvit si návštěvu na kdykoliv
A proč potřebuješ paní urážet, že je negramotná? Zvýší ti to nějak sebevědomí?
@Anonymní píše: Více
Splatkovy kalendar? To jsou dost hrozne hypotezy, kvuli tomu, aby sis potvrdila, ze jsi „v pravu“ a tvuj postup spravny, misto toho, abys poslouchala ten drobny hlasek nekde v uzadi, ktery rika, ze to, co chces predvest je sice do jiste miry pochopitelne, ale nechutne vycurane a ze daleko lepe se prochazi zivotem kdyz jednas otevrene, fer a na rovinu.
Od cervna vis, ze skola kam ti chodi dite je na nic, ale posledni tyden v srpnu nevis za jakych podminek, kdy a hlavne kam ti id zari nastoupi dite. To jsou tak tri emaily, kdyz uz ne telefonaty, ne?
Já jenom k tomu, že zakladatelka si má poradit, jak umí a je to její věc, aby dostála zákonu. Pokud vím, ve Školském zákoně je něco jako že dítě plní povinnou školní docházku na spádové škole, nezvolí-li rodiče jinou školu. Pokud vím, není k tomu dovětek, že se to týká pouze (budoucích) prvňáků. Já bych se na místě zakladatelky obrátila na spádovou školu a pokud by mé dítě nechtěli/nemohli přijmout, tak bych se obrátila na obec na zřizovatele škol, aby dítě někam umístil. Stát povinnost docházky vyžaduje, stát by měl být schopen ji zajistit. Není povinností rodičů platit dítěti drahé soukromé školy, byť si je třeba před lety sami zvolili. A vzhledem k tomu šibečničnímu termínu bych se obrátila na školu i zřizovatele současně, zvlášť v situaci, kdy jsem byla na jiných školách odmítnuta a na spádovou školu mám problém se přes prázdniny dovolat (i když tenhle týden už by to mělo být bez problémů všude).
Osobně bych tedy byla srab a spádovku kontaktovala už před prázdninami začátkem června, když přestup řeší paní od dubna, ale to už teď je rada k ničemu.
@vokishka píše: Více
Naše škola sekretářku nemá, jen tu účetní, která asi dělá i tu sekretářkou práci. U nás bylo přímo na webu psáno, že tam někdo bude do 12.7. a pak na konci srpna.
@Kipa22 píše: Více
Konstatování faktu je urážka od kdy? Protože ona finančně negramotná je, když je schopna argumentovat uvedenými příklady.
To jste asi mala skola. My mame ucetni i sekretarku, prifarili nam skolky, tak uz jsou dokonce dve ucetni.
Edit běžně nam pres prazdniny pribydou nebo ubydou deti, takže se na skolach neco deje i v lete.
@vokishka píše: Více
Jojo, to jsem tam chtěla dopsat, že jsme malá vesnička škola a nebyl by problém dítě přijmou a nejspíš by na to stačit jeden telefonát v posledním červnovém týdnu, ale to by se zakladatelka s dojížděním opupinkovala, protože tady zcela samozřejmě dojíždí i prvnaci, neb jim nic jiného nezbývá.
Tady na gymplu jsou tři, účetní a dvě sekretářky, kvůli novým zákonům před pár lety, o ochraně osobních údajů, přijali ještě druhou asistentku. Další gympl, co vím, tak taky. I v ten neuŕedni den tam někdo je a dělá svoji práci. Vedení škol taky nevypadne na sedm týdnů pryč, ale má práci i přes prázdniny.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
U nás na ZŠ jsou poslední 2 týdny v srpnu. Navíc skeretářka se nebude vyjadřovat k přestupu žáků ( řešila jsem to několik let zpět - místo tehdy měli, ale řešili jsme to 2 týdny před koncem prázdnin - s vedením školy.
Příspěvek upraven 25.08.24 v 09:25