Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nehledě na to, že na tom formuláři je zmíněný zákonný zástupce, když je děcko nezletilé. Co já vím, jestli nebude dopravní podnik chtít i moji OP, když jsem tam podepsaná. Ji tam pošlu vlakem a stejně vyřídí třeba úplné houby na dopravním. A já zas poletím cestu znovu.
@kocourGarfield píše: Více
Já to vím, protože jsem ji nutila, ať si ho opatří. A ona tvrdila, že ho nepotřebuje, že až od 19. Tak jsem to prověřila. A z VŠ to vím, protože potřebuju papír do účtárny a bylo mi řečeno, že bude až 1.9.
@Kelsey píše: Více
My ti věříme, jen je blbý, že je to všude jinak.
Na VŠ prý ani lítačku mít nebude. Má koleje 10 minut od fakulty.
@Havlova u nás má nějakou slevu na cestu domu a pak si kupuje místní lítačku, má to pěšky dál. Ale podrobnosti nevím, to si řeší sama.
Stejně jako ta PID s Prahou je super, že si to kluci dobíjí sami přes aplikaci. A kupují roční kupóny na Prahu. Víc to taky nemusím řešit naštěstí, jestli si to kupuji navazující nebo jezdí par dnů na lístky ( ty si mohou koupit taky v aplikaci ) mezi je jejich boj a rozhodnutí ( posílám měsíční objem financí a z toho si krom jiného hradí lítačku a konec platnosti si hlídají už sami ( je to vidět v aplikaci ).
Za lítačka při pravidelném dojíždění je u nás určitě nejvýhodnější.
Příspěvek upraven 25.08.24 v 14:34
@hanka.br. Zjistila že na to už nemají peníze a snaží se to rychle vyřešit.
@Havlova píše: Více
Jj. Evidentně všude jinak. Jiná pravidla. U nás se chodí běžně nejvíc pěšky. Případně si přes mobil koupíš jednorázovou jízdenku na vlak nebo u řidiče se zaplatí keš/kartou v autobuse. Zatím nikdo kartičku nepotřeboval. Já poslední před mnoha lety.
@Kelsey píše: Více
stejne si myslim, ze ji potvrzeni nedaji. Zakyni se stane az 2. zari.
@matkabagristy píše: Více
Pokud nedají, tak nedají. Tak krom pátku i v neděli a v pondělí použije lístky. Než bude platná průkazka. Když tam budu před budovou a stát s ředitelkou před busem. Tak se minimálně zeptám. Za optání přece nic.
Ona to má prý do jedné budovy 1 zastávku tramvají a do dalších 2 od kolejí nic nejede, je to cca 10-15 minut pěšky. Ale přesně, dostává určitý obnos a s tím musí vyjít, jen koleje se mi strhávají přímo z účtu. Na dráhy je 50% sleva na ISIC.
Tak to je pěkné, ale v praxi už mě loni hnali po potvrzení, stejně tak jako naše známé, co mají stejně staré děti.
@Tojsemja3 píše: Více
Dceru ne.
Maturovala letos a 19 jí bylo v srpnu.
O. K. tak to v pondělí zkusíme i bez potvrzení, ale loni to neprošlo. ![]()
@Tojsemja3 píše: Více
Platí se na 2× a není to 100.000 Kč, což ale nic nemění na faktu, že s ohledem na kvalitu výuky a případnou změnu školy v nejbližší době jím nechceme dát ani korunu navíc!
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.