Přestup do spádové školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kocourGarfield
25.8.24 11:43

U nás na ZŠ je cca 210 dětí. Nesedí tam všichni cele prázdniny, ale zase bych se normálně došla optat :)

• Citovat
  • Upravit
3422
25.8.24 11:51

Na obou ZŠ v Praze 5, kam chodí/chodily děti měli během celých prázdnin 2 úřední dny c týdnu, kdy bylo možné cokoliv vyřídit. Teď bude přípravný týden, kdy už tam jsou všichni. Volná místa na 2. stupni jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
25.8.24 12:03
@sysi píše: Více

To je typický malý český alibismus. Rodiče si celkem správně vydobyli svrchované právo rozhodování o svých dětech a nenechají si diktovat nic tím méně od státu, ale pokud se jejich rozhodnutí projeví jako špatné, ejhle, kde je stát, aby vzdělání zajistil a dítě umístil. Když chce všem dětem zajistit šanci na vzdělání. Zlej stát. Ne rodiče. Ti přece žádnou povinnost nemají, ať se starají ti druzí. No já bych se hanbou propadla, kdybych měla jít někam na obec dupat nožkou, ať mi umístí dítě někam do školy, když teda chtějí, aby se dítě učilo. protože já jsem jako rodič naprosto neschopná a není to moje povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.24 12:18

Hlavně to prozřeni, že cpali statisíce ročně do něčeho, co má nižší úroveň, než obyčejná základka v okolí.

• Citovat
  • Upravit
74217
25.8.24 12:30
Fakt tam do zítra nejsou. Přestože teda pracovní doba na stránkách školy říká něco jiného. Na pracovní dobu jsem e-mailem byla odkázaná. Potřebuji od sekretářky/ekonomky školy razítko a podpis na originál formulář dopravního podniku. Jinak nedají holce tu studentskou slevu na jízdné. Aby byla platná od prvního na celý rok. Nemusí jezdit na jednotlivé lístky, ale bude mít roční průkazku. Ale ve středu jim tam dceru vezeme na adapťák. Hned se jich na to zeptám, jak si pro razítko a podpis půjdu znovu při jedné cestě.
@mado píše: Více
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42203
25.8.24 12:35
@Kelsey píše: Více

U vás není jízdné do 18 automaticky za polovinu? Tady v Hradci, Pardubicích, ani u ČD, ani MHD do 18 žádné potvrzení nechtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
25.8.24 12:36
@hanka.br. píše: Více

No, možná by chtělo rozlišovat mezi mega velkou školou někde ve městě a vesnickou základkou, protože to tvoje vždy fakt neplatí pro všechny školy v republice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.8.24 12:39
@Havlova píše: Více

Tady musí být potvrzení. Mají na to svůj formulář. Ono je to složité. Holka bude dělat školu v jiném kraji, než má trvalý pobyt. Takže má nárok na jinou studentkou slevu, jinou částku, než mají místní, kteří mají TP tam. Přehlašovat ji na čtyři roky nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42203
25.8.24 12:41
@Kelsey píše: Více

No, koukám, že je v tom čím dál větší binec. To je Morava?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
25.8.24 12:51
@j.a.n.i1 píše: Více

A pracuje se teda v těch velkejch školách nebo na těch vesnických základkách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.8.24 12:52

Junior pas student tomu říkají, co potřebuje. Je to pro všechny učně a studenty. https://www.dszo.cz/pasy/
Tento jednotný formulář pro všechny potřebujeme, ať škola potvrdí. Bez toho to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
25.8.24 12:53

Od roku, kdy dítě dovrší 15 let Pardubice vyžadují potvrzení o studiu na předplacenou pardubickou kartu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42203
25.8.24 12:59
@Tojsemja3 píše: Více

Potvrzení chtějí až od 19 let. Dcera tuto kartu používala dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
25.8.24 13:35
@hanka.br. píše: Více

Stačí číst diskuzi, kde jsem nejenom já psala, že po část prázdnin není ve škole nikdo a není ani dostupná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
25.8.24 13:37

@Kelsey Ale tak to Ti nedají před začátkem školního roku ne? Do 31.8. je stále studentem ZŠ. Studentem SŠ je od 1.9. ne? Co kdyby 2.9. nenastoupil, tak bude rok jezdit na slevu školy, které není studentem?

My tedy řešíme lítačky v rámci PID, ale škola jim tedy potvrzení před začátkem školního roku nedala nikdy.

Příspěvek upraven 25.08.24 v 13:50

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin