Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na obou ZŠ v Praze 5, kam chodí/chodily děti měli během celých prázdnin 2 úřední dny c týdnu, kdy bylo možné cokoliv vyřídit. Teď bude přípravný týden, kdy už tam jsou všichni. Volná místa na 2. stupni jsou.
@sysi píše: Více
To je typický malý český alibismus. Rodiče si celkem správně vydobyli svrchované právo rozhodování o svých dětech a nenechají si diktovat nic tím méně od státu, ale pokud se jejich rozhodnutí projeví jako špatné, ejhle, kde je stát, aby vzdělání zajistil a dítě umístil. Když chce všem dětem zajistit šanci na vzdělání. Zlej stát. Ne rodiče. Ti přece žádnou povinnost nemají, ať se starají ti druzí. No já bych se hanbou propadla, kdybych měla jít někam na obec dupat nožkou, ať mi umístí dítě někam do školy, když teda chtějí, aby se dítě učilo. protože já jsem jako rodič naprosto neschopná a není to moje povinnost.
Hlavně to prozřeni, že cpali statisíce ročně do něčeho, co má nižší úroveň, než obyčejná základka v okolí.
@mado píše: Více
@Kelsey píše: Více
U vás není jízdné do 18 automaticky za polovinu? Tady v Hradci, Pardubicích, ani u ČD, ani MHD do 18 žádné potvrzení nechtěli.
@hanka.br. píše: Více
No, možná by chtělo rozlišovat mezi mega velkou školou někde ve městě a vesnickou základkou, protože to tvoje vždy fakt neplatí pro všechny školy v republice.
@Havlova píše: Více
Tady musí být potvrzení. Mají na to svůj formulář. Ono je to složité. Holka bude dělat školu v jiném kraji, než má trvalý pobyt. Takže má nárok na jinou studentkou slevu, jinou částku, než mají místní, kteří mají TP tam. Přehlašovat ji na čtyři roky nechci.
@Kelsey píše: Více
No, koukám, že je v tom čím dál větší binec. To je Morava?
@j.a.n.i1 píše: Více
A pracuje se teda v těch velkejch školách nebo na těch vesnických základkách?
Junior pas student tomu říkají, co potřebuje. Je to pro všechny učně a studenty. https://www.dszo.cz/pasy/
Tento jednotný formulář pro všechny potřebujeme, ať škola potvrdí. Bez toho to nejde.
Od roku, kdy dítě dovrší 15 let Pardubice vyžadují potvrzení o studiu na předplacenou pardubickou kartu.
@Tojsemja3 píše: Více
Potvrzení chtějí až od 19 let. Dcera tuto kartu používala dlouho.
@hanka.br. píše: Více
Stačí číst diskuzi, kde jsem nejenom já psala, že po část prázdnin není ve škole nikdo a není ani dostupná.
@Kelsey Ale tak to Ti nedají před začátkem školního roku ne? Do 31.8. je stále studentem ZŠ. Studentem SŠ je od 1.9. ne? Co kdyby 2.9. nenastoupil, tak bude rok jezdit na slevu školy, které není studentem?
My tedy řešíme lítačky v rámci PID, ale škola jim tedy potvrzení před začátkem školního roku nedala nikdy.
Příspěvek upraven 25.08.24 v 13:50
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
U nás na ZŠ je cca 210 dětí. Nesedí tam všichni cele prázdniny, ale zase bych se normálně došla optat