Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Midaku píše: Více
Hele, když si dítě na škole zadělá na pár chronických nemocí, protože je v neustálem stresu a najednou kvůli bossingu odejde 7-8 z 10 učitelů, tak asi není co řešit. Kdyby dítě nechtělo za každou cenu odejít, tak bychom to vůbec neřešili a jeho nářky jsme celkem podcenili až do doby, kdy nám lidi zevnitř potvrdili, že je to tam ještě mnohem horší, což následně potvrdil i exodus pedagogických pracovníků.
@Tojsemja3 píše: Více
Spadovka nemusi vzit ani vsechny prvnacky. U nas se losovalo ze spadovych deti.
Zakladatelko, tohle teda resit na konci prazdnin, to chce odvahu. Ale asi se da obvolavat a obvolavat a uvidis. Vice neporadime.
Navic je mozne, ze dite budou chtit i prezkouset. Z nekterych soukr.skol nechavaji/doporucuji opakovat rocnik.
@beata84 Zas s druhým stupněm bývá situace lepší, než s prvňáky. Většina škol má oba stupně a na druhý přechází míň dětí, protože část jich odchází na 8G, případně později na 6G. Nechat opakovat ročník nevím, jestli mají právo, pokud dítě má řádně uzavřený předchozí ročník.
@beata84 píše: Více
Tak těžko nechají dítě s vynikajícím prospěchem opakovat ročník, to by jaksi postrádalo smysl…
@Anonymní píše: Více
Já to píšu obecně, ne? Ty budeš materiál ![]()
Tak to je jasné, že byste to nenechali až na poslední chvíli, že se muselo něco stát a proto to řešíte až teď. Jinak - odkud jste? Třeba vám někdo školu poradí.
To se nemusíš bát, to opravdu nehrozí. Opakovat ročník může jenom dítě, které neprospělo v předešlém ročníku.
@hanka.br. píše: Více
Moje sestrenice mela syna v montessori a doporucili opakovat pri prestupu treti tridu. A jeste ho doucovat. Asi by ho do ctvrte vzali, ale nezvladal by. Nebude to pripad zakladatelky, ale nekdy se to stat muze.
Spadova vzit nemusi, kdyz nema misto. To je fakt.
Nezlob se, ale já tyhlety vyprávěnky neznávám. Pokud se sestřenice rozhodla nechat syna opakovat s ukončenou třetí třídou, pak to byla nějaká kulišárna, kterou si netroufnu hodnotit a rozhodně ji nevyprávěj jako něco, co při přestupu hrozí nebo se běžně děje.
U Montessori a na 1. stupni to ani není moc překvapivé…
@vokishka píše: Více
A co bude v případě, že pokud se se stávající školou nedomluvíme na alikvotních platbách, tak prostě k 31.08. vypovíme smlouvu, ale k 02.09. nebudeme mít domluvenou jinou školu?
Osobně jsem byla přítomna jednání s rodiči žáka, kteří svého tretaka chtěli dát k nám do školy. Přestupoval by z montessori školy.
Ředitelka chtěla přezkoušení, byla u něho ona, zástupkyně, já jako případná budoucí třídní, kluk a rodiče. Nevzali jsme ho. Byl na úrovni prvního pololetí první třídy, neuměl ani pořádně číst, neuměl skoro vůbec psát, počítal s pocitadlem do dvaceti, prostě komedie. Rodičům ředitelka doporučila opakovat, ale k nám ho nevzala. Jak to dopadlo a jestli někde pak opakoval, to nevím.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Před prázdninami jsme obeslali a obvolali většinu škol v okolí, a bohužel, nikde místo neměli, takže teď chceme získat čas a buďto se domluvit na dočasném řešení se stávající školou anebo dočasně přestoupit na spádovou školu a dál hledat vhodné řešení.