Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky po přesunu času mi malý nevstává kolem půl 8, 8, ale kolem pul 7. Ono je to furt dobrý, akorát středy chci začít chodit na cvičení pro kojence od 4 měsíců, které je od 8:30 do 9:30. Problém je v tom, že malý vzhůru díl jak 2 hodinky nevydrží a musí jít spinkat. Takže teď nevím jak to udělat, aby tam malý nebyl protivný, unavený
. Dřív mi neusne, jen v kočáru, jenže když bude hnusně? Chci ho začít brát mezi děti, protože žádnou kamarádku s dětmi nemám, a chci taky sama do společnosti jiných mamimek. Tak teď opravdu nevím. ![]()
Radila bych ti dva měsíce počkat a bude to se spánkem lepší, vydrží víc vzhůru a cvičení si užijete oba bez stresu. Kdy má spát se nařizuje špatně
Já taky chodila cvičit od 4 měsíců věku a byly to jen nervy - byla tam ospalá, tudíž nespokojená, kolikrát jsme odcházeli dřív, protože únavou už plakala. Jen jsem se jí pořád snažila organizovat čas bdění a spánku a znovu už bych to nedělala
Za ty dva, tři měsíce to bylo najednou mnohem lepší
No ono takhle malému dítěti to upravit těžko zkus přes den si s ním hrát dělat opičky a tak..říkáš že vydrží vzhůru cca 2 hodiny pak usne..tak během dne si s tím prckem „hraj“ nejak ho zabav aby vydržel o 10-15 minut déle vzhůru pak ti usne ale ono to hodně záleží na tom jak moc pravidelne usninani a buzení má pokud je to rámcově rozdil 10-15 minut tak je to dobre ale pokud ti jednou spi hodinu, jednou 2 hodiny tak to neupravis…já malému začala upravovat spaní když mu bylo 9 měsíců všichni tvrdili jak to nejde a prdlajs do dnes (3r) usíná podle naučeného režimu
Myslím si, že by bylo dobré počkat, až bude trošku starší. Teď to pro něj bude spíš trápení, když bude už chtít spinkat a místo toho bude na cvičení, kde hraje hudba a řvou další děti. Nebudeš z toho mít nakonec nic ani ty, jen budeš nervózní a naštvaná.
Navíc ted když začíná zima tam spíš chytí nějakou virózu nebo kašel a rýmu.
Podle mě osobně je takové cvičení vhodné az tak od 6-8 měsíců.
Počkala bych, až bude starší. Takhle budete oba ve stresu- a naprosto zbytečně.
Za mě je nějaké cvičení ve 4m naprostá zbytečnost. Joo, pak později, v tom půlroce už bych i šla.
Malé mimino fakt žádné děti nepotřebuje a ještě dlouho potřebovat nebude. Bych se na nějaké cvičení vykašlala, zavání mi to slepičincem matek určitého typu…
@Annapavelkova Však cvičení pro kojence starších 3 měsíců. Zkuste poguglit než něco takového napíšete
je to běžné cvičení, kde se lekce skládá ze cvičení v náručí u maminky (procvičení správné manipulace s děťátkem na obě ruce), cvičení na velkých balonech (v lehu na bříšku a v náručí u maminky), cvičení na podložce (škládlivky zejména na podporu kontaktu maminka-děťátko). Plus tipy na hry s děťátkem a zhodnocení psychomotorického vývoje. A to vše pomocí říkanek. Nic strašného ![]()
@Fjodorka píše:
Malé mimino fakt žádné děti nepotřebuje a ještě dlouho potřebovat nebude. Bych se na nějaké cvičení vykašlala, zavání mi to slepičincem matek určitého typu…
Tohle nemyslíte vážně
… dobře tak budem sedět doma na prdeli, místo toho abych si nějak obohacovali život. Mě za chvilku odvezou, protože sedím jen doma, žádné kamarádky co mají děti nemám, jsem mladá maminka. Tak asi patřím do skupiny slepic, děkuji ![]()
Zbylým maminkám děkuji za normální odpovědi
počkám tedy až bude starší, a asi i na to až nějaká má kamarádka bude mít děti
… protože zatím si o dětech můžu povídat buď s maminkou, která nemá na mě čas, protože staví barák nebo s tchýní, která sice odchovala 2 děti, ale přijde mi stašně bulatá
… Děkuji a hezký den
@Rimini1425 vy si budete obohacovat život, dítě ne. Když se nudíte, najděte si zábavu dle vlastního výběru, která bude lépe vyhovovat biorytmu miminka.
Však třeba na procházku můžete i s bezdětnou kamarádkou, nebo na kafe, dokud je miminko malé a furt jen spí.
@Rimini1425 Tak jasne, ze to rikaji, kdyz jim za to bude nekdo platit a chodit tam, tak proc by to nenabizeli a netvrdili jak je to uzasne. Realita je ta, ze to dite fakt neobohati, spis naopak, kdyz mu to narusuje rezim a je to jen zabava pro matku.
@Fjodorka píše:
@Rimini1425 vy si budete obohacovat život, dítě ne. Když se nudíte, najděte si zábavu dle vlastního výběru, která bude lépe vyhovovat biorytmu miminka.
Já myslím, že každé hraní miminka s maminkou je pro mimi obohacení a je jedno kde to je. Chtěla jsem jen spojit příjemné s užitečným. Ale nejsem blbá a je mi jasné, že ho tam nebudu tahat unaveného. Chtěla jsem radu jak řešit přesun času, aby vstával stejně jak předítm ( později koupat apod.). Končím debatu
@Fjodorka píše:
@Rimini1425 vy si budete obohacovat život, dítě ne. Když se nudíte, najděte si zábavu dle vlastního výběru, která bude lépe vyhovovat biorytmu miminka.Však třeba na procházku můžete i s bezdětnou kamarádkou, nebo na kafe, dokud je miminko malé a furt jen spí.
Nevím jak vaše dítě, ale moje spí 20 min a 2 hodiny si hraje
+ vyžaduje moji pozornost neustále
takže se doma fakt nenudím…
Na žádné cvičení bych s tak malým dítětem nechodila.Jen mu to naruší režim a vystresuje.Nic mu to nedá. Je to i „bysnys“,tahání peněz z matek. Vetsinou se chytnou matky prvního dítěte, protože mají pocit, ze bez toho nemůžou deti snad ani vyrůst. Tyto aktivity mají pro dítě smysl nejdřív kolem roku a půl, dvou let.
Radeji bych vzala kočár a jela bych do parku, pokud nutně potřebuješ cvičit, tak existují programy pro matky cvicici s dítětem v kočárku, tam je jedno, jestli spí nebo ne.Ale to je jen od jara do podzimu.