Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Začínám být trochu zoufalá. Máme doma týden staré mimino a 15 měs dceru. Ta přestala v noci spát. Nikdy se spánkem v noci problém neměla. Ale teď se musí uspavat a stejně se v prostřed noci vzbudi a není k utišení. Včera ji muž uspavat snad 2hodiny. Je to malá uzurpatorka a uminenec a hodně živé dítě. Věnuji se ji vlastně pořád celý den (ale nevnucuji se), protože mimi hodně spí. Takže myslím ze úbytkem kontaktu nijak netrpí. Nebojím, takže malou jen párkrát nakrmim z flašky a při hraní se starší ji občas chovám.
Starší dcera má blby zvyk, ze jak si vybere někoho tak k nikomu jinému nechce a spustí hysterický pláč. Snažíme se tomu předcházet.
Starší má od narození svůj pokoj a postylku a mladší zatím spava se mnou v obýváku než si zvykneme na nějaký režim, jinak budou spat v pokoji spolu rozděleny přepážkou a za půl roku bude mít každá pokoj svůj (budeme se stěhovat)
Máte nějaké tipy jak děti „zesynchronizovat“ Manžel je na nervy protože mi chce pomoct a několik noci nespal (já vím je to normální, ale je to proste chlap) a já jsem na nervy komplet ze všeho.
Ja bych si s ni promluvila jako s „clovekem“. nechci nikomu vnucovat nevychovu, ale nekdy to fakt pomaha. Rict ji, jak se citite vy, jak si myslite, ze to citi ona a vymyslet, co by ji pomohlo, aby se citila lip.. Az se uklidnite, doufam, ze se to zacne zlepsovat. Ale naprosto chapu, ja penim, jen kdyz uspavam dyl jak pul hodiny..