Přetáčí se v noci a nespí!

871
30.5.09 10:44

přetáčí se v noci a nespí!!!!

Ahoj holky,
máme 7měsíčního chlapečka a je to šikula, přetáčí se už od svých 3 měsíců, už lozí a vůbec je takový celý akční :D A taky nám už začal spát celou noc, jenže posledních několik nocí se pořád převrací na bříško, vzbudí ho to a pak pláče a je dokonale čilý. Převratíme ho vždycky zpátky, jenže on se za chvíli přetočí zpátky na bříško a jsme tam, kde jsme byli.
Holky, jak na něho, aby se nepřetáčel a klidně spinkal? Balili jste nějak mimča nebo tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2139
30.5.09 11:11

Ahoj, já bych to možná zkusila, zavinout do zavinovačky, ale ten můj to teda nesnesl a hned se z ní dostal. On se ale kvůli přetáčení nebudil, ale zase nemohl usnout, tak jsem u něj stála, držela mu chvíli přikrývku těsně u těla, aby se nemohl přetočit a až usnul nechala ho. Občas se pak přetočil, ale nezvbudil se, nebo málokdy. Teď už spává a i usíná na bříšku hodně. V takovým tom klubíčku… Myslím, že to chce akorát čas, aby si zvykli.
Ještě je otázka, jestli ho nevzbudí třeba, že se bouchne o postýlku. Máme mantinely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
30.5.09 12:02

Nechala bych ho spát na bříšku. Já tak od malička spím a můj mladší syn spí taky tak. Když jsem ho dala na záda, budil se mi vždycky do půl hodiny a v noci nespal moc dobře. Na bříšku spí krásně, myslím, že se i mnohem líp vyprdí, takže ho pak to bříško nebolí a nebudí ho to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
30.5.09 12:41

Lentilko na tom bříšku to nepůjde, zaprvé vím, že by se to nemělo a malý tak stejně neusne. Jakmile se na bříško převrátí, tak se začne po čase vztekat a tím pádem jsme všichni vzhůru. Ono mu to prostě vadí, že je na bříšku, když má spát, ale neumí se přestat otáčet :D
Martasajo, zavinout už nejde, už je to velký „chlap“ :-) Hnedka by se z toho dostal. Někdo mi radil spací pytel, ale tohle si myslím taky nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
30.5.09 12:50

villlo přesně to dělal náš malej.
Na bříšku spát neuměl, přetočil se ahned se budil a řval.
Dala jsem kolem něj pokojící polštář a bylo to.
Na bříšku se naučil spát až později.

Jo, spací pytel měl a přetočil se stejně.

• Citovat
  • Upravit
365
30.5.09 12:59

Ahoj Villo,

téma mě zaujalo, protože jsme tím taky prošli :-D Jenže ještě o něco dřív a v 7 měsících to pak bylo ještě horší, to se naučil stoupat si a pak mi došlo, že přetočení na bříško, probuzeni, kňučení - máma vyleze, uloží na zádíčka, malý usne a za chvíli znovu - bylo ještě supr, pak mi začal v té postýlce vyvádět ještě hůř :-)
Já si teda myslím, že v 7 měsících, pokud už je živý a čilý, si klidně na bříšku spát může, když se umí otáčet, nemělo by se mu nic stát (už to není to malinké bezbranné miminečko, pro které je poloha na zádíčkách ta nejbezpečnější)…ale když ho to vzbudí a vlastně tak neusne, tak ti nevím… u nás nepomohlo nic, žádné znehybňování, žádný pytel…měl prostě asi od půlky 6. do tak 9 měsíců tohle hrozné období, že byl v noci živý a věčně se budil a já ho znovu a znovu ukládala… pak to zase přešlo. V 9 a půl začal dělat samostatné krůčky, v 10 už jich bylo víc a nově nabyté „pohyby“ už ho tolik, jak to mám říct, nevzrušovaly a začal zase klidně spát…teď když se vzbudí, dělám, že spím a on klidně usne i na tom břiše :-D
My jsme to prostě nějak přečkali, i když jsem teda byla ráno chodící mrtvola :-) Prcek to pak dohnal spaním přes den..Asi jsem neporadila, já vím :-)
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
30.5.09 13:14

No to máš doma asi něco podobnýho, co já.
Já z toho měla takový pocit, že on má prostě zafixovaný, že na bříšku se má lozit a ne spát, když do té doby spával jen na zádech, nebo boku. Takže jak se přetočil, šel hned na 4 a řval. Zábrany fungovaly jen na chvíli, po čase překonal i ty. Vyřešil to až čas. Prostě jsem ho párkrát nechala a nakonec vysílením usnul, ale na bříšku. Pak jsem ho lehce přetočila na bok a bylo. Dnes už ho nechávám, nemá to smysl, stejně se zase otočí, ale už se nebudí. Pochopil, že i na bříšku se dá spávat. Podle mě tomu zabránit pak už nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
30.5.09 13:26

Tak tohle zažíváme taky. Pořád se toči a vzteká a už ani kolikrát nevi, jak by si ještě lehnul :roll: . Takhle to je před usnutím, v pulce noci a brzy ráno. Zavinovat nemá cenu - hned se z toho dostane. Tak snad je to brzy přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
30.5.09 14:27

Prosím nezlob te se na mě, ale já to nepochopila??? Proč se neotočí sám zpátky na záda,když je mu to na bříšku nepohodlný??? To už přeci umí, ne? Nemůže tam být nějaký jiný problém? Zoubky? Nebo třeba jen „nutnost“ si přivolat maminku? Nebo třeba zlý sen? Ne já vážně na nikoho neútočím, já to vážně nezažila tak to moc nechápu…
Jo jinak jsme našeho staršího syna zavinovali do 8měsíců, takže to jistě jde, ale ne každé dítě to snese…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
30.5.09 14:34

a proč by se nemělo spát na bříšku? Je plno mamin, kterým děti takhle spí od narození, že jinak ani neusnou prostě…

Obě moje holky se začaly na břicho v noci točit kolem 6m. No pár dní jsem spala méně a sledovala, ale nechala jsem je být. Pak už mi to nepřišlo a na břicho je spát dávám i tak přenášíme. Neotáčím. Otočí se stejně, nebudu budit.

Jinak nebouchá se do špruclí? U mladší pomohla cestovní postýlka, v které od té doby (na řádné matraci) spí. Zjistila jsem náhodou, když jsem jí v kuchyni učila v noci spát a ne řádit.

Nezavinovala jsem, to už nemělo smysl, to se nedalo, vylezla. Spala v pytli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
30.5.09 14:41
lacenka píše:
Prosím nezlob te se na mě, ale já to nepochopila??? Proč se neotočí sám zpátky na záda,když je mu to na bříšku nepohodlný??? To už přeci umí, ne? Nemůže tam být nějaký jiný problém? Zoubky? Nebo třeba jen „nutnost“ si přivolat maminku? Nebo třeba zlý sen? Ne já vážně na nikoho neútočím, já to vážně nezažila tak to moc nechápu…
Jo jinak jsme našeho staršího syna zavinovali do 8měsíců, takže to jistě jde, ale ne každé dítě to snese…

Tak třeba náš malej to neuměl, přetáčel se jenom na břicho, zpátky to nešlo a kór v noci.

• Citovat
  • Upravit
TehotnaTerezka
30.5.09 15:39

taky jsme to tak meli - jakmile se otocila na brisko, tak to byl signal, ze muze na kolinka a pak si sednout a proc si vlastne nemohla hrat, ze? :) uspavali jsme pak treba od 3 do 5 :roll:
radu nemam, trvalo to 2-3 tydny a pak to preslo
proste jsou najednou desne akcni a jeste s tim ve spanku neumi moc pracovat, takze to chce vydrzet
my jsme v te dobe taky zkusili spat v loznici, abysme ji nerusili a pomohlo to, ale nevim jestli to pomohlo skutecne, nebo se to proste jen seslo, ze uz umi spat na brisku, vlastne od te doby spi hlavne na brisku, myslim ze u takhle velkych deti to uz nevadi

lacenko otocit se zpatky na zada umet nemusi, ja to u Rozarky nevidela snad nikdy - na brisko se otocila ve 4 mesicich, v 6 si sedla a v 7 lezla, proc by se tocila na zada, kdyz ji to tam nebavi :)
asi uz to umi, ale dela to minimalne

• Citovat
  • Upravit
2753
30.5.09 15:59

to prejde.
malej to delal taky - tim otocenim na bricho se vzbudil a smitec. preslo to asi za mesic, dva, uz nevim presne. ale od te doby se naucil spavat na brisku a v noci skoro jinak nespi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
30.5.09 19:53

Villo - no, nemělo. Na zádech by se taky nemělo, aby dítě nevdechlo případné zvratky. Na boku ideálně, ale jak donutit, že. Jestli tě tohle znervózňuje, musíš mít monitor dechu a pokud máš monitor dechu, tak naopak, myslím si, to nemusíš řešit. Ale říkám, moje dítě potřebuje spát na břiše, ty máš doma jiný případ, řešení nemám. Je to celkem normální, že jak se naučí něco nového, tak s tím potom mučí rodiče i v noci (docela výživné třeba je „právě jsem se naučil stát, takže kdykoli mě dáte do postýlky, tak se postavím“). Ono to přejde (protože přijde něco jiného…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
30.5.09 20:37

Me se z bříška otočí zpátky v pohodě. Ale jak je noc, tak se na břichu zasekne a začne vic zkoumat dění kolem a po spánku je veta. Tak ho musim rychle převracet na bok. U nás už to trvá tak měsic a snad už to přejde :roll: . Špruncle mu nevadí, páč spí se mnou v posteli :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí