Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám ročního kloučka na prohlídce mi paní doktorka řekla ať začnu přetahovat předkožku ukázala, že jí mám přetahovat až dolu. Doma jsem to zkoušela vždy po koupání asi 4 dny, ale malého to asi bolelo, protože mi dával ruce pryč. Přetahujete nebo ne případně jak(až dolu?). Dík za názory
Je tu hromada diskuzí, přečti si aspoň nějaké a udělej si vlastní názor.
Nepřetahovala jsem..až si při koupání na něho začal šahat sám a v létě když běhal nahatý tak taky..v podstatě tímto způsobem mu to jde ted ve 3,5 letech - ale určitě ne asi celé..jen vykoukne žalud…
Nechápu ženské které se řídí tím co řekne doktorka..jo ve věcech nemocí a tak, to jo..ale o hodně vecech se dá dočíst a udělat si vlastní názor co a jak dělat..viz příkrmy, krmení, kužička, očkování atd.. ![]()
@pufik20 nepretahovat. Netrapte ho. Prectete si názory urologu.
Nepřetahovala jsem a ani to zatím neplánuju.
Synovi je 16m.
@pufik20 jako když už chcete tak mu to občas proměte, zagyglejte s kužičkou, ale určitě jen tak moc, jak to jde samo..ne nic násilím, chudák malý..já jsem mu tam jako malému taky občas na to sáhla..až do doby kdy mě začal rukou odstrkávat a hrát si s pindourem sám, tak jsem to nechala na nem..
Na roční prohlídce doktorka synovi přetáhla sama a říkala, že mu to jde krásně ať to doma poctivě přetahujem. Takže přetahujem.
@MickyG píše:
Na roční prohlídce doktorka synovi přetáhla sama a říkala, že mu to jde krásně ať to doma poctivě přetahujem. Takže přetahujem.
Bych ji ruce zprelamala…
![]()
@pufik20 píše:
Mám ročního kloučka na prohlídce mi paní doktorka řekla ať začnu přetahovat předkožku ukázala, že jí mám přetahovat až dolu. Doma jsem to zkoušela vždy po koupání asi 4 dny, ale malého to asi bolelo, protože mi dával ruce pryč. Přetahujete nebo ne případně jak(až dolu?). Dík za názory
Rozčílil bych se, kdybych toto četl poprvé a toto stupidní doporučení od té doktorky byl ojedinělý případ, jenže od té doby, co to tu monitoruju, vidím, že taková stupidní nesmyslná a velmi škodlivá doporučení od doktorů jsou velmi častá.
Samozřejmě, že Vám odstrkoval ruce pryč, protože ho to bolelo a to opravdu hodně. Nejhorší je, že takovým nesmyslným předčasným přetahováním se ta předkožka poškodí, udělají se tam trhlinky, pak následně jizvičky a mnohdy pak nezbyde nic jiného než její amputace, čemuž se říká obřízka.
Dám tu pár odkazů:
ČISTI JEN TO, CO MŮŽEŠ VIDĚT! EPIDEMIE NÁSILNÉHO STAHOVÁNÍ PŘEDKOŽKY A PROČ MUSÍ BÝT ZASTAVENA
tento článek byl publikován v pátek 30. května 2008
autoři: John W. Travis MD & John V. Geisheker JD, LLM
Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…t-zastavena/
ZÁKLADNÍ PÉČE O INTAKTNÍ DÍTĚ
28.12.2014 11:06
autorka Jennifer Coiasovová
Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…t-zastavena/
JAK SE STARAT O PŘEDKOŽKU?
06.12.2014 08:13
Jak se starat o předkožku?
2.10.2006 MUDr. Jana Kaprinayová Máma a já 107 názorů
Fimóza? Konglutinace? I v případě pohlavního orgánu platí to, co v celé pediatrii - a to, že dítě není zmenšeninou dospělého organizmu, ale platí pro něj často rozdílné zákony.
Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…-predkozku-/
I když ne se vším, zvláště v druhém článku souhlasím, tak v žádném případě nemanipulovat s předkožkou před třetím rokem. Je to velice škodlivé jednání, žel mnoho doktorů to nesmyslně doporučuje.
Později napíšu tři podmínky, na kterých jsme se shodli se německým spisovatelem Mariem Lichtenhedtem, který se touto problematikou zaobírá už přes 10 let.
@MickyG píše:
Pokud to jde lehce už v první roce, tak proč ne. Jenže to jsou naprosté vyjímky. V 99,9% případů platí: Nepokoušet se přetahovat!!!
@pufik20 píše:
Takže ho mám mýt jen na povrchu?
ano..pokud chcete tak mužete trošku zkoušet, ale jen jak to jde, ne nic násilím..ale není to třeba..umýt jen na povrchu a jak si na něho začne sahat sám, tak si ho sám i vytahá a pak mužete mít i žaluda
Ale jak říkám..malý má tři a pul a zatím mu jde vidět žalud a to jsme nic nedělali..vytahal si ho sám, bezbolesti