Přetahování u chlapečka

166
28.12.07 00:58

přetahování u chlapečka

Milé maminky, znovu se obracím s prosbou o radu. Sháněla jsem informace o přetahování předkožky u chlapečka a každý tvrdí něco jiného. Někdo radí co nejdříve, jinde až od roku apod. V zápětí zase čtu hororové scénáře o tom, co musí broučci vytrpět, když se to zanedbá. Malému jsou skoro tři měsíce a včera jsem to zkoušela. Úplně mě polilo horko. :( Čůrá sice úplně normálně, nicméně kůžička je na konci strašně zúžená - tak akorát na to čůrání, takže je to v tuto chvíli zcela nemožné, vůbec nic se nepodaří ani neukáže. Přirostlé to nění, jen na konci uzoulinké. Prosím, poraďtě, je to v jeho věku normální, mění se to v souvislosti s růstem nebo už teď je jasné, že se to bude muset nějak řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
28.12.07 07:51

Kleo, já myslím, že tak to mají všichni kluci. Já nepřetahovala, naše Dr. je mínění, že až se odloží plenky. Ale po tom roce mi jednoho dne přítel oznámil, že už máme přetaženo, on to vždycky zkusil, když se s malým koupal. Teď mu to tedy přetahuju někdy taky, aby to zas nepřirostlo. Jestli ti to nedá, tak klidně zkoušej při koupání už teď, je to na dlouho, ale nemusíš se bát.
nepřihlášená Veera

• Citovat
  • Upravit
473
28.12.07 08:58

Nám doktorka řekla přetahovat od cca 4-5 měsíce. Do té doby nechat být. Poraď se s dr, taky si nech ukázat jak na to. Bát se nemusíš, nijak to nebolí, je to i dost odolné, takže neboj, že malému ublížíš, samozřejmě musíš být opatrná a stáhnou předkožku jen dokud to jde. Na začátku to skoro nejde vůbec(jak píšeš) to je normální. Pomaloučku jak prcek roste to jde líp a líp. Názory jsou různé…já přetahuju,( ted už dlouho manžel), vždycky při koupání jde to líp a taky se pindík umyje:o).
Kámoška nepřetahovala vůbec a v roce to prckovi musel strhnout doktor, zahnisalo mu to:o(. Zadržuje se tam moč. Ale třeba to nebyla její vina… Úplně přetánout by se to mělo do asi 4 let.

A pozor, dělá se to hlavně z higienických důvodů i po tom co už je přetaženo… :roll:

Pindíkům zdar! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
28.12.07 09:46

Ahoj,
tak nasemu Honzikovi je rok a ma tam dirku jen na to curani, o pretahovani nemuze byt vubec rec, takze mu to pri koupani jen jakoby zmoulame a on se tomu smeje. Doktroka rekla nepretahovat, ale zase segra dela v detske nemocnici a kdyz lici, jak tam chodi i miminka se zhnisanym pindikem, tak alespon zmoulame, kdyz pretahovat nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
28.12.07 10:47

Ahoj,
fakt záleží na tom, jak to jde. Našemu druhému to jde krásně, skoro fouknutím :lol: , takže tam se vůbec nebojím.
U Matýska to bylo horší, má pinďu taky dost do špičky a já se bála, jak to půjde. Paní doktorka říkala, že to můžeme zkoušet, ale hlavně hlídat, jestli to tam nečervená nebo tak. Na roční prohlídce mu ho přetáhla, šlo to sice hůř, ale šlo, takže prej v pohodě. Doma to sice občas zkusím, ale asi jsem levá. Jak je to celé měkké, tak se mi to vůbec nedaří a vždycky tak akorát zatlačím celýho pinďu do těla :lol: :lol: :lol: . Prostě to nějak neumím chytit 8)
Na prohlídce ve dvou a třech letech to ale doktorka vždycky přetáhla bez problémů, takže já už se ani nepokouším. Jen sleduju, jestli mu ta špička nečervená.
Mám kamarádku, která žije v Anglii, a tam se prý to VŮBEC neřeší do tří let. Ale netvrdím, že je to tak správně.

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ED
65
28.12.07 14:29

Tak já myslím, že můžeš být zcela klidná. My jsme to také pořád řešili a pořád nám to vůbec ale vůbec nešlo, nakonec jsme to přestali i zkoušet.
Teď jsme byli na tříleté prohlídce a já se obávala, že nás rovnou pošle dr na chirurgii, zkusila mu to a sama viděla že to vůbec nejde, ale řekla že ještě počkáme a já se zeptala na mastičku o které jsem někde četla, že by mohla pomoct při uvolnění předkožky. Je kortikoidová a řekla že jestli chci tak to můžeme zkusit. Mazali jsme ani ne týden, jenom špičku, protože jinak nebylo kde co mazat, jelikož nám to přetáhnout nešlo ani o píď, no a najednou šup a bylo to. Byla jsem z toho uplně paf, že to zafungovalo. Evidentně to měl na konci jenom hodně zúžené a ta mastička nějak pomohla. Tohle kdybych věděla už když se narodil, že nám to takhle pomůže, tak bych byla hned o moc klidnější. Řešila jsem to celé tři roky, každého se ptala a pořád plašila že nám to nejde.
Tak myslím, že můžeš být klidná, myslím že i vám se chirurgie vyhne, buď to časem povolí nebo se domluv s dr a uvidíš.
držím palečky
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
28.12.07 15:06

My jsme začali přetahovat předkožku na radu naší dr. až po 3leté prohlídce. Ptala jsem se na to hned po porodu a říkala, že pokud nejsou problémy (záněty, atd.), tak se to nechává tak. Když se začne brzo, tak může dojít k poškození a potom se to musí řešit chirurgicky.
Z počátku nám to šlo špatně (neuměla jsem to a od táty malý nechtěl), tak jsme si jen tak pomalinku s pindíkem hráli. Během týdne jsme přišli na to jak… a šlo to potom skoro samo. Malý se při „umývání pindíka“ směje (asi se mu to líbí). Během měsíce se nám podařilo předkožku přetáhnout úplně. A bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
28.12.07 18:41

Nám řekla dr v žádnem případě nepřetahovat,nejdřív až v roce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
28.12.07 19:53

Malej měl taky jen direčku a víc to nešlo, ještě když čural, tak se mu nejprv tak volná kůže jako naplnila a pak to teprva teklo :roll: . No sem tam při koupání jsem zkoušela, tak se mu udělala aspoň kapánek větší direčka. V roce ,dr pinďu chytla, přetáhla a trénujte (trošku mu to i prasklo :cry: ).No ale mě to nšlo. Nedávno jsme u dr byli, tak jsem se jí zmínila. Dala nám mast Triamcinilon E. No ale … když jsem mu chtěla pindika poprvé namazat, byl malej opravdu kvalitně rozmočenej z vany, bo tam byl přes půl hodiny :roll:. A já vzala pindíka a než jsem ho namazala tak jsem zkusila a ona ta kůžička povolila a víc a víc, malej nereagoval, a najednou to šlo celý. Ale stejně mu to mažu, bo jak se ta špička pak napíná, tak to má kapánek červený, ale druhý den to má zas dobrý. No a nekouká mu jako úplně celej žalud (do délky) takže je to tam ještě asi kousek přilepený :roll: .
Co jsem sbírala info já, tak někdo tvrdí přetahovat, někdo nepřetahovat … pak aby se v tom čert vyznal. každopádně doporučuju fakt pěkně v teplý vodě, a kůže i pěkně povolí :-)

• Citovat
  • Upravit
1119
29.12.07 00:02

řeším stejný problém, na 18ti měíční prohlídce nám dr. řekla do třech let je čas. problém jen v případě, že se zadržuje moč, nebo kdyby tlačil na čůraní..jinak prý zkoušet ve vaně. jinak NEPŘETAHOVAT, I NĚKTEŘÍ DOKTOŘI TO DĚLAJÍ A NEMĚLI BY.protože jak se to udělá násilím, kůžička se zajizví a v konečném důseledku hrozí obřízka. takže spíš konzulovat s dr. případně jít k odborníkovi rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
1.1.08 22:21

Bohužel neporadím, nemám chlapce, ale můj pětiletý synovec jde v blízké době řezat předkožku. Takže možná přetahovat, ale v pozdějším věku, aby toho byli chlapci ušetřeni. Pak také, co lékař to jiný názor, a především se liší názory starších a mladších lékařů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
1.1.08 22:22

Bohužel neporadím, nemám chlapce, ale můj pětiletý synovec jde v blízké době řezat předkožku. Takže možná přetahovat, ale v pozdějším věku, aby toho byli chlapci ušetřeni. Pak také, co lékař to jiný názor, a především se liší názory starších a mladších lékařů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.1.08 23:10

předkožka

No, upřímně do roka jsme to neřešili, pak mě zviklaly kamarádky, které mají kluky ve stejném věku a všechny přetahovaly - připadala jsem si v roce malýho jako někdo, kdo to zanedbal. Jasně, že mu vůbec nešlo, přečetla jsem tuny příspěvků a zhrozila se, co ho čeká, pokud to nepůjde. Ve vodě se prý přetahovat nemá, ve vaně je dost bakterií - takže to doktoři moc nedoporučují. Když tak po koupání. Pravda je taková, že u nás malý byl ochoten pouze právě při koupání ty pokusy absolvovat, jinak tedy tvrdě protestoval. Začli jsme tedy v roce a vypadalo to tedy dost krizově, ale postupem se kůžička začla uvolňovat a asi 14 dní už máme splněno!

Takže má rada zní - i v roce není pozdě. tak vytrvejte a zkoušejte…

• Citovat
  • Upravit
1490
11.1.08 23:15

teda jsem se bohužel nepřihlásila - výše uvedený příspěvek je ode mně- už je to napraveno :)

pet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
12.1.08 00:28

Rozhodne doporučujem si pred akoukoľvek akciou najprv prečítať tento článok: http://www.rodina.cz/clanek5274.htm

Príde mi veľmi rozmumné nepreťahovať, kým sú plienky (predkožka chráni pred bobkami v plienke) a aj potom by som to neriešila, pokiaľ by nebol dovod. Obaja moji synovia majú predkožku veľmi zúženú, staršieho som jemne skúšala preťahovať - nič, samo sa mu to začalo uvoľnovať až po treťom roku. Mladší má ešte vačšinou plienku, takže vobec neriešim, nepreťahujem, akurát kontrolujem, či v pohode čúra, nemá to červené a podobne.

Gabika

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí