Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,předem chci poděkovat za vaše rady a pomoc,co jsem našla ve vašich odpovědích.
I já patřím ke skupině nekojících (bohužel mlíčko není) a moje holčička(5t) je krmena Bebe LC Pufa(předčasně narozená).Chtěla jsem vás poprosit o radu ohledně dávkování.Dle Dr. mám dávat ca. 70-75ml UM,jak dávkovat,když na obalu je 60-2odměrky/90-3odměrky/120-4odměrky.Mám dávat celou tu 90 a co vypije to vypije?
Je to mé první a proto se ptám na každou „srandu“ co se týče mimi.
Díky
Milá Denan,
jsem na tom stejně, mlíčko jsem neměla, a tak jsme na UM. Ze začátku jsem se taky snažila dodržovat množství co má vypít podle krabice, ale protože každé mimčo je jiné, malá si prostě vezme kolik potřebuje.
Takže bych udělala 90 ml a dala jí co vypije.
Moje holčička pije mléko co je označeno PRE (nevím jak je to v ČR, žiji v zahraničí), tohoto mléka může vypít dle potřeby, někdy vypije míň, někdy prostě víc. Myslím, že tato počáteční mléka jsou dělaná obdobně. Dej jí prostě co vypije. Uvidíš pak na kontrole u dr, jak přibírá.
Přeji ti ať vám mlíčko chutná a malá prosívá a ptej se, já se taky pořád na něco ptám, znám to, první mimi, je fajn, že je kde načerpat informace.
Ahoj Nellik,děkuju za radu. Myslela jsem si to ale člověk se prostě,alespoň ty první týdny drží tabulek
Dám jí 75 a za 5 min jí pusa jezdí jak o život. Vím že mimi mají sací reflex,ale zdá se mi že má prostě hlad.Nedokážu to ještě dost dobře posoudit,protože je strašně hodná a žádný křik pokud má hlad,jen takové kňourání.No příští dávku to zkusím a uvidíme.
Je, to buď ráda, že je hodňoučká, malá mi první tři měsíce prořvala
teď už je to veselejší. Chápu, že nechceš aby měla hlad, ale abys ji zároveň nepřecpala, miminka si prostě řeknou, jo jo mně se to mluví, není to tak dávno, co jsem byla z toho dávkování hrozně vyhukaná. Malá mi u jídla buď usnula a nebo prostě dudlík jazykem vystrkovala, že už nechce. Neboj, určitě bude všechno v pohodě, držte se, holky.
Ahoj, na tohle mi můj doktor řekl, že prázdná lahvička po krmení není důvod k radosti, ale k zamyšlení, jestli by dítě nevypilo víc, protože je hladové. Na tabulky se vykašli, jsou jen orientační, každé dítě je jiné, některé pije často a malé množství, některé velkou dávku, ale zase mu to vydrží déle.
Ja si taky myslim, ze ji klidne muzes udelat vice i tech 120 a co vypije vypije. Uvidis. Hlavne at nema hlad. Je moc dobre, ze tak krasne papa. Preju ti at hezky roste a prospiva.
Otvírám starou diskuzi, mám dotaz… Mojí princezně je 2,5 měsíce, jsme na UM (nutrilon) a vypije mi 150 ml naprosto bez problemu ale pozor přes den vydrží max 2,5hod. V noci i 6 hod. Myslíte, že je to přes den OK? Nebo mám zvýšit, či snížit dávku? Tváří se spokojeně po jídle, nebrečí. Děkuji za radu…
@Petrusia zkus zvysit, za to nic nedas, bud vypije vse nebo necha, rid se zdravym rozumem, pokud po jidle nebude zvracet (znamka prejedeni) muzes ji to navysit na 180 ![]()