Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, nemáte některá zkušenost s mokváním oušek? Malému to mokvá za ouškama, jednou jsme asi neutřeli po koupání, asi tak nějak to vzniklo. Od té doby se toho nemůžeme zbavit. Pokaždé pečlivě vysuším, zkoušela jsem jak namazat, tak nechat volně a nic. Do rána má až ve vláskách zaschlou tekutinu. Včera jsem zkusila pudr Johnson, ráno to samé. Bylo vysušené, za chvíli zase prosakovala voda. Doktrorka po telefonu zase poradila mastičku Vitelu. Tu mi cpe pokaždý na jakýkoliv problém a bohužel již nemám důvěru. Já ji tedy ještě nekoupila, ale přesto - dám raději na vaši zkušenost.
Nám pomohla kalciová mast, zmizelo to docela rychle, a promáznu to vždy, když to má tendenci vracet se zpět.
Ahoj, kalciovka pomáhá nejvíc, zkusila jsem už všechno možné.Ještě je dobrá Dermazulen mastička. Důležité je promazávat to klidně denně, jinak se znovu objevuje.Kadla
ahoj, nám to ani nemokvá, ale praská to až do krve a to pořád na jednom oušku. Promazávám Expicialem a je to o.k. Pokud ale vynechám, tak je to hned prasklé znovu.
zkusila bych Bepanthen nebo modrou indulonu - všeléky na kůži, u nás se to taky objevilo a párkrát máznout a dobrý
NiKi
Moc děkuji za rady!!! Koupila jsem kalciovku a do dvou dnů máme pokoj
teď už jenom hlídám a občas máznu
Ahoj, jen jsem si přečetla ten problém a vyslovenou nedůvěru k vitele. Taky mi připadá, že je to teď terno doktorů.Naše Dr. nám ji taky doporučí na vše a myslím si , že propaguje švýcarskou firmu ICMC. Už máme mast, mlíko a posledně ICtamo Pro, právě na to za ouškama a na pupíček. Matýskovi se tam tvoří mázek a pak to mokvá. Vždy mi to doporučí a já to jak pitomá koupim a cestou z lékárny si nadávám, ale… Nechci bejt propagátor, ale všechny tyhle přípravky snad kromě Viteli masti nám pomohli. Mlíko na seb. dermatitidu a to Ictamo Pro na ty uši a pupek. Když to je dneska šíleny, se v tom vyznat, vždyť Bepanthen je prakticky to samé jako Calciovka, akorát že je jednou tak drahej. Vše je to biznis. ![]()
Nám pomohlo natírat tou fialovou genciánkou.Po jakémkoliv krému se to vždycky zhoršilo.Takhle tro za pár dní přešlo.tak snad to nám i Vám dlouho vydrží.
Taky jsme se s tím trápili docela dlouho. Nakonec jsem nastřídačku mazala bepantenem a framikoinovou mastí,kterou jsme měli ještě od píchání naušniček. A po každém koupaná jemně osušit netřít a namazat.