Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím o zkušenosti a rady. Vnuk 3 roky - dnes mu doktorka přetáhla pindíka. Prý už tam měl trochu hnis. Ale mají mýt vodou a každý den ohrnovat. Hodně ho to bolí, při čůrání štípe, to je jasné. Nemáte někdo zkušenost čím urychlit hojení? Děkuju Hanka
Heřmánek, možná i namazat framykoinem (jestli máte) a přetahovat pod vodou (ve vaně)
@Anix píše:
Koupat v řepíku
Přesně, taky pomůže heřmánek, a hlavně větrat. Našemu klukovi to MUDr. zanedbala přirostlo to, a museli to fiknout.
@Kriss Tina píše:
Heřmánek, možná i namazat framykoinem (jestli máte) a přetahovat pod vodou (ve vaně)
Jo framykoin bych taky dal, ale jestli to mokvá, tak zásyp.
A hlavně přetahovat jen ve vodě ale to už by si vnuk měl trénovat sám, jsou mu 3 roky.
Každé mytí by si prostě měl umýt pimpulu.
@Anix píše:
A hlavně přetahovat jen ve vodě ale to už by si vnuk měl trénovat sám, jsou mu 3 roky.
Každé mytí by si prostě měl umýt pimpulu.
Nooo, jednou se mu to bude hodit…
![]()
Doporucuji pretahovat v repiku (hermanek muze byt alergen, ale je take dobry). My jsme jeste meli nejakou modrou masticku (volne prodejna), ale uz si nepamatuji, jak se jmenovala. Ma modrou barvu a je urcena k regeneraci kuze. Mozna i Infadolan by se dal pouzit.
@luci.no píše:
Doporucuji pretahovat v repiku (hermanek muze byt alergen, ale je take dobry). My jsme jeste meli nejakou modrou masticku (volne prodejna), ale uz si nepamatuji, jak se jmenovala. Ma modrou barvu a je urcena k regeneraci kuze. Mozna i Infadolan by se dal pouzit.
Něco s azulenem ![]()
Synovi jsme dávali do předkožkového vaku oční mast Opthalmo Septonex. Předepsal nám ji lékař. Lépe se to s ní přetahovalo.
@Ram16G píše:
Něco s azulenem
Zkusila jsem to najit na netu, je to vic jak 4 roky…pravdepodobne to byl Dermazulen.
Díky holky vůbec jsem nevěděla že u kluků je taková údržba. Mám děvčata, teď jsem zase o něco moudřejší.
@luci.no píše:
Zkusila jsem to najit na netu, je to vic jak 4 roky…pravdepodobne to byl Dermazulen.
Přesně. Ten na mě taky zkoušeli.
Kdyby doktorka nebyla k…a, tak by mu chudackovi nic nebylo. Ti doktori jsou masochisti. Na pindika se nema sahat, sama predkozka vekem a vlivem hormonu povoli.
Mozna @gin 124 poradi..
Příspěvek upraven 13.02.20 v 23:03