Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím Vás, jsem zde nová, potřebuji se svěřit a v realitě nemám vhodnou ženskou dušičku, která by mi mohla říct svůj názor a tím třeba změnit můj pohled na vztah - zda jej nemám moc přísný. Jsem v partnerském vztahu 5 let, z toho společně bydlíme v jeho bytě 2 roky. Partner ví, že chci dítě - spíme spolu tak, aby se mohlo případně zadařit ale vím, že on to dělá jen aby mě neztratil- ta touha z jeho strany vnitřně není ( mě 34, jemu 33) za to co u mě jde skutečně znitra. A čas plyne a samozřejmě, že se nám nezadařilo doteď. Momentálně to mezi námi vypadá tak, že ze 7 dní v týdnu se 4 večery zavře v pokoji kde hraje s ostatními on line hru a hodně se u toho baví-já to beru že se odreaguje. Ale začíná mi to připadat strašně stereotypní, opakující se. My dva společný koníček nemáme- to co baví mě je pro něj nuda. A když mi řekne já s tebou klidně na výlet do přírody půjdu ale nebudu se u toho bavit- mam pocit ze mi sděluje tak já se tedy obětuji. A pal jen tak znicehonic mě řekne jestli se nepujdeme projít tady v okolí jak bydlíme. Asi před týdnem mě velice ranil vnitřně když jsem se dozvěděla, ze se mnou celý dny sedí doma, abychom spolu byli aspoň někdy, že musi odmítám a stále se někomu vymlouvat na nabídky na sport nebo do hospody. To mě velice raniho- ze opět jsem musela si vyslechnout jak se on pro mě obětuje. Nikdy jsem mu nezakazovala chodit sportovat s jinými lidmi. Když jsem mu to řekla rekl mi na to ze holt mě vždy musí zahrnovat do plánu a zvážit jestli by jinak než se mnou doma strávený čas stíhal. Od té chvíle mám dojem ze se mnou jako sice žije v jedné domácnosti ale ma ke mne přístup, že pro mě obětoval čas který mohl trávit jinde. Což mi i řekl, ze jasně ze kdybych tu nebyla a měl sedět sám doma tak půjde za ostatními a bude pořad někde. V hlavě mě začínají napadat i myšlenky jestli by nám nebylo lépe kdybychom šli od sebe a on mohl trávit ten čas po svým.
Jediný zmíněný důvod, proč spolu jste, v tvém příspěvku, je ten, že ti možná udělá dítě, které nechce.
Dítě nechce. Společné zájmy a přátele nula. A v tom chceš pokračovat proč?
@Sofčaaa A nemas ted jen takove tezsi obdobi (chces dite, tehotna nejsi, pocasi se zhorsilo apod.)? Treba to vidis moc cerne, i kdyz to ve skutecnosti tak neni ![]()
Já jako aktivní člověk bych nemohla mít muže, který chce pořád sedět doma. Divím se, že s tebou je. Nemá to budoucnost ani pro jednoho.
@Sofčaaa pokud to mate takhle, tak pocitej s tim, ze az se vam dite narodi, tak se sebere az ho nebudete bavit a skoncis s nim sama. Takze je otazka, jestli chces dite za kazdou cenu a pocitas i s tim, ze budes brzy samozivitelka.
Do tohoto bych dítě nepřivedla. Dle mho jste spolu minimálně z jeho strany ze zvyku a pohodlnosti.
Pokud by do tohoto přišlo dítě, tak on se bude s těmi hrami zavírat v pokoji ještě víc a dost možná bude spíš s těmi kamarády, aby nemusel být s vámi.
A jdete na tu procházku někdy, kdyz te pozve? proč nejdeš na to pivo s ním?
Je to 34let a chces dítě, měla by sis rychle uvědomit, co vlastně od vztahu čekáte. Na dítě mas nejvyšší čas, možná je i trochu pozdě…
Na dítě potřebuješ partnera- a ty ho nemáš. Hledej jinde, třeba i na seznamce. ![]()
@Sofčaaa taky si myslím že to nema smysl… my nemáme buhví jak skvely vztah ale i tak spolu rádi zajdem na víno, na kafe, na tenis, jedem na lyže nebo tak…zbytek času trávíme každý po svem… deti už máme 2 takže ono toho společneho casu je strasne malo…rekla bych tak puldne v týdnu jinak se nevidíme,. takže když ten cas mame tak si ho i važíme
@Alkata píše:
Dítě nechce. Společné zájmy a přátele nula. A v tom chceš pokračovat proč?
Protože ho miluji. Ale hrozně moc.
@cecetka píše:
@Sofčaaa A nemas ted jen takove tezsi obdobi (chces dite, tehotna nejsi, pocasi se zhorsilo apod.)? Treba to vidis moc cerne, i kdyz to ve skutecnosti tak neni
No leze mi na nervy od minulého víkendu, kdy jsem pochopila, že se mnou je z důvodu svého obětování se pro to aby mohl trávit společný čas se mnou. Tedy abych byla spravedlivá řekl mi, že si nestěžuje, ze se mnou tráví čas sledováním filmu nebo vycházkou. Cítím se prostě jak raněný zvíře ten pocit že je se mnou z důvodu oběti. ![]()
@Mallorka píše:
A jdete na tu procházku někdy, kdyz te pozve? proč nejdeš na to pivo s ním?Když mě pozve sám od sebe na vychazku tak s nim jdu vždy. Na pivo případně jen s nim jdu. Na pivo s kamarády si nepřeje abych chodila.
No nevim. Delat si dite s nekym, kdo se obetuje aby se mnou travil spolecny cas mi neprijde jako dobry napad. A ja v tom popisu postradam partnerstvi. Je sobota rano, co mate v planu dneska podniknout?