Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Krásný večer,chtěla jsem se zeptat a poradit jestli když už chci kluky dát očkovat je lepší Prevenar 13 nebo Synflorix. Sestřička od pediatričky mi řikala že ten prevenar je docela zbytečný,kvůli třem druhům z toho množství co obsahuje které Synflorix nemá jenže já si myslim že když už je nechám píchnout(myslela to asi kvůli penězům,ale to by mi nevadilo),tak ať je to komplet-co vy na to??? jak jste nechali očkkovat vaše mimuška ![]()
Příspěvek upraven 14.05.11 v 21:45
Ahoj, my jsme nechali dát Synflorix, doktor nám řekl, že prý je lepší, ale teď už si nepamatuju přesně v čem
My jsme nechali píchnout dcerce prevenar 13. Už jen tak pro jistotu. Paní dr. nechala volbu na nás, před prvním očkováním jsme dostali letáčky, abychom se mohli rozhodnout, kterou vakcínu vybrat.
Ahoj - my jsme nechali očkovat Synflorixem. Prý je to mezinárodně - vakcína roku 2010. A ty 3 druhy, které jsou navíc v Prevenaru - jsou snad nějaké málo vyskytující se pneumokokové nákazy - tuším, že nám Dr. říkala, že ze Španělska.
já jsem dávala prevenar 13. moje doktorka ho doporučila a v tomhle jí věřím. je v očkování hodně umírněná a necpe všechny možné vakcíny za každou cenu.
Prevenar 13
a synflorix ma byt zase v necem lepsi, nez prevenar? je treba levnejsi? ja sla teda po poctu kmenu, kdyby to slo, dala bych mu klidne ten se 100 kmeny, ale ten je pro starsi.
Teď jsem dávala Synflorix,po dohodě s mudrou, ona říkala že to je jedno, že ten Prevenar má jen asi o 2-3 kmeny navíc, a že ona je zvyklá píchat spíš ten Synflorix, rozdíl v ceně je snad 3 stovky na vakcinu, jestli se nepletu
peníze u mě roli nehrajou.
Platila jsem tuším 1190 + 180 za píchnutí ![]()
hodako, já žila v tom, že synflorix je zdarma ![]()
za prevenar 13 jsem doplácela 750,–
prevenar 13 jsem nechala ockovat,ma vice kmenu tech 13 a synflorix jen 9,takze ty 2 stovky za to stoji,nikdy nevite s cim se dostanete do kontaktu!