Kdy očkovat živou vakcínou?

9868
14.5.11 18:20

KdKdy očkovat živou vakcínou?

Ahojky, chci se zeptat, jak dlouho byste počkali, jestli je dítě opravdu 100% zdravé, než byste šli na očkování živou vakcínou…

S Vojtou jsem byla ve středu na Homolce na kontrole na alergologii, tak jsem to tam dost prolezli, protože nás ještě poslali do lékárny, která je přes celou nemocnici, cestou jsme potkali několik chrchlajících osob.
V pátek se viděl s kamarádem, ovšem to jsem nevěděla, že kamarád má tak trochu rýmu…
A teď o víkendu je „na dovolené“ u mých rodičů, takže nemám kontrolu, jak ho oblíkají, kam ho berou, jestli nekašlou lidi, mezi které ho berou, atd.

Někdy v následujícím týdnu už bych ho chtěla nechat naočkovat Priorixem tetra.
Myslíte, že je optimální středa, že do tý doby by se ev. viróza už vyvrbila?

Ptám se takhle hloupě proto, že už se mi bohužel jednou stalo, že jsem ho nechala naočkovat, vypadal jako naprosto zdravý, a nejspíš už měl v sobě nějaký viry a měl pak ošklivou reakci po očkování meningokokem, ale až 3 noc, takže to prý spíš bylo k viróze než k očkování, jen mu to očkování tu virózu zkomplikovalo.
Už bych to fakt nechtěla zopakovat, a zrovna u živý vakcíny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Gabika
14.5.11 18:24

Kedy očkovať živou vakcínou? Nikdy! :-D

Ale dobre, keď chceš… Ak by mal cez víkend chytiť virózu, tak do štvrtka by sa prejavila. Lenže 100% istotu nemáš vlastne nikdy, pretože nevieš, či niečo nechtí cestou na očkovanie… :think:

Ale inak z toho, čo popisuješ, tak ak bude v štvrtok ráno ok, tak víkend prežil „bez úhony“…

• Citovat
  • Upravit
697
14.5.11 18:43

no já nevím, taky si myslím, že ve čtvrtek by se to už projevilo kdyby něco chytnul, na druhou stranu, stejně nevíš, jestli ho třeba nenakazí někdo v pondělí..prostě pokud mu nic nebude, tak bych šla do očkování..ale fakt je, že nemáš zkušenost jako ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
14.5.11 19:11

Obrazku, nam rekla neurolozka mesic od infekce, coz jsme vlastne dosud nesplnili a ted jsem byla hospitalizovana kvuli krvaceni a mam klidovy rezim, takze tam s malym taky hned tak brzy nedojdu. Ani mi to neva…Stejne jsem chtela az kolem 2.roku…Jenze do toho se nam narodi druhy, takze uvidime kdy tam nakonec dorazime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
14.5.11 20:18

Zdravím,
já tuhle otázku řeším už čtyři měsíce…dcera má neustále rýmu,ale takovu zadní,se kterou nejde nicm oc dělat. Takže když chci počtak aspoň 14 dní, aby byla zdravá…má ji opět znova :-? Navíc poslední měsíc pořád bojujeme s nějakou vyrážkou :think: Tak také vůbec nevím, kdy jít :-?
OBRAZEK, jak píši holky, nidky nevíš, co se klube v tělíčku. Z víkendu by to mohlo být ve stř. či čt. zřetelné, zda něco chytil. HOdně štěstí 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
14.5.11 20:24

no,neni nahodou ten priorix neziva vakcina?
Co je zakonem placena-ta starsi-tak ta byla ziva,ale priorix je neziva?! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
14.5.11 20:43
jitina píše:
Co je zakonem placena-ta starsi-tak ta byla ziva,ale priorix je neziva?! :nevim:

Nie, Priorix, Priorix Tetra, Trivivac, všetko sú to živé vakcíny.

• Citovat
  • Upravit
9868
14.5.11 21:15

Díky, tak nějak jsem si to taky myslela :-)
Právě, že jistota stejnak není nikdy.
I kdyby byl zavřenej doma, může se o něj něco pokoušet…

oskárku gratuluji a kdy máš termín? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
14.5.11 21:21
Gabika píše:
jitina píše:
Co je zakonem placena-ta starsi-tak ta byla ziva,ale priorix je neziva?! :nevim:
Nie, Priorix, Priorix Tetra, Trivivac, všetko sú to živé vakcíny.

no,ja jsem teda myslela,ze ty priorixy jsou nezive?hm,ale prej jsou setrnejsi!Jinak,ja si vzpominam,kdyz sel malej na tohle ockovani a mel trosku rymu a normalne mu to pichla-asi po 6 dnech mel jen zvysenou teplotu a druhy den uplne v pohode!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
14.5.11 22:05
obrazek píše:
Díky, tak nějak jsem si to taky myslela :-)
Právě, že jistota stejnak není nikdy.
I kdyby byl zavřenej doma, může se o něj něco pokoušet…oskárku gratuluji a kdy máš termín? :palec:

29.6. :-) ale uz to vypadalo vselijak, myslela jsem ze budem mit doma dalsi nedonosenatko. snad to jeste chvili vydrzime…

jinak k tomu ockovani, ja jsem tak jako tak chtela pockat na ty 2 roky…
proc vlastne chces i ty nestovice? vzdyt je lepsi, kdyz si je dite prodela a navic se stejne casem snizuje ucinnost a tak neni vylouceno, ze je jako starsi nedostane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
14.5.11 22:42

oskárku
tak to máš termín o měsíc přede mnou :palec:

já o tom očkování dost přemýšlím a radím se, neštovice jsem původně nechtěla očkovat, ale chtěla jsem, aby si je prodělal.
ale asi je dám kvůli mimču.

nikde není psáno, jak dlouho budu kojit, aby kdyby je chytnul Vojta, který je stále v kontaktu se školkovýma dětma (synovci), tak by je pravděpodobně chytlo i mimčo…
A planý neštovice u miminka můžou mít prý dost ošklivý průběh s neurologickými potížemi…

A tak přesto, že se priorix tetra musí přeočkovávat, si říkám, jestli to není lepší.
navíc bude chráněn i před pásovým oparem, který může být i smrtelný, což je ale pravda vzácné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
14.5.11 22:50
obrazek píše:
oskárku
tak to máš termín o měsíc přede mnou :palec:

já o tom očkování dost přemýšlím a radím se, neštovice jsem původně nechtěla očkovat, ale chtěla jsem, aby si je prodělal.
ale asi je dám kvůli mimču.

nikde není psáno, jak dlouho budu kojit, aby kdyby je chytnul Vojta, který je stále v kontaktu se školkovýma dětma (synovci), tak by je pravděpodobně chytlo i mimčo…
A planý neštovice u miminka můžou mít prý dost ošklivý průběh s neurologickými potížemi…

A tak přesto, že se priorix tetra musí přeočkovávat, si říkám, jestli to není lepší.
navíc bude chráněn i před pásovým oparem, který může být i smrtelný, což je ale pravda vzácné.

Obrazek, vo veľmi vzácnych prípadoch môže byť smrteľné úplne všetko…

Ale k neštoviciam, moje deti ich mali naraz, a to v dobe, keď mala najmladšia 4-5 mesiacov, chytila ich, aj keď som kojila. Priebeh mala najmiernejší zo všetkých (a mali moje deti všetky pomerne kľudný priebeh), vlastne o nich ani nevedela. Takže má teraz doživotnú imunitu „zadarmo“.

K pásovému oparu - vakcína proti neštovicím sa očkuje veľmi krátko na to, aby sa s istotou vedelo, že zabráni pásovému oparu, to je podľa mňa od farmafiriem len zbožné prianie. Konieckoncov, je už množstvo prípadov, že na neštovice ochoreli deti proti nim očkované… a to boli očkované krátko (pár rokov) pred ochorením. Protilátky z vakcín do 15 rokov spoľahlivo „vyprchajú“, na ochranu proti pásovému oparu, ktorý postihuje najmä staršiu generáciu, sa teda rozhodne spoliehať nedá.

• Citovat
  • Upravit
9868
15.5.11 14:46

gabi no vidíš. tak já fakt nevím, jestli mu je mám dát nebo ne… kdyby to člověk mohl čuchat dopředu…
jako priorix mu dám určitě, i když jsem dlouho otálela, aby mu byly ty 2roky, ne 15měsíců…
ale nejsem matka neočkovatelka, jen si nemyslím, že je nutný to do nich prát pod tlakem 4den tbc a od 3m hexu…
Vojta je narozenej předčasně, zrovna jsme byli na 2letý kontrole na neurologii, tak jsem se tam ptala, jaký má paní dr. na priorix tetra názor, říkala mi akorát, že je Vojta ok a že nemá žádné kontraindikace. takže se musím rozhodnout sama. manžel ten tomu tuplem nerozumí. a pediatrička si myslím, že se už spíš přiklání k tetře, (vzhledem k miminu), dřív mi říkala, že by mu asi tetru nedávala. tak uvidíme, až k ní půjdu tak to ještě probereme. ještě se kouknu na vakciny.net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
15.5.11 18:46

obrazek, ja sa priznám, som minimálne očkovacia, skôr neočkovacia. Ale rozhodne ťa odhovárať od ničoho nechcem. Skôr som písala len kôli tomu, aby si nemala od tej vakcíny neprimerané očakávania. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4251
18.5.11 13:29

Obrazek, držím palce na rozhodnutí a klidný průběh…my byly na píchanci dnes…Mám trochu vítr z průběhu, ale nebud malovat čerta na zeď. Snad to bude dobré :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek