Prevenar - 4. dávka

11513
8.8.11 14:34

Prevenar 4 dávka

Zdravím vás, jak je to se 4 dávkou prevenaru? Platí se nebo nee? A jakým stylem je hrazena čtvrtá dávka z pojištění? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
8.8.11 14:38

Ahoj. Pojišťovna proplácí jen konkrétní Prevenar (tuším 7), ale ten se už nevyrábí, takže pokud lékař nemá tenhle k dispozici, může doočkovat jiným Prevenarem (který je rozšířenější, ale taky dražší) a za to se může doplácet. Konkrétně já za poslední doplácela asi 350Kč. Jak je to pak s proplácením pojišťovnou, to asi bude záležet na konkrétní ZP a výše doplatku u lékaře na konkrétním lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
8.8.11 14:41

A je ta čtvrtá dávka omezená věkem dítěte? Myslím ohledně proplácení u pojišťoven. Kamarádka te´d byla na poslední dávce ve 20 měsíci a dopláceli 1400!! To se mi zdá dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
8.8.11 14:44

Ahoj … my byly na 4.prevenaru někdy v březnu a nedopláceli jsme nic. Ale vím, že některý holky doplácely všechny vakcíny (cca po 300,–). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
8.8.11 14:47

Tak to nevím jistě, ale řekla bych, že omezená věkem je. Určitě bylo omezení v tom, kdy se s očkováním začalo, a pak je tam vždycky nějaké rozmezí, do kdy se která dávka musí stihnout. ALe konkrétní termíny neznám. Ta částka 1400 bych řekla odpovídá plné ceně, takže bych řekla, že ten termín asi opravdu prošvihli :nevim: . Něco mi říká, že do 18m? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
8.8.11 14:48

Holky díky- no dr pořád Prevenar posouvala a posouvala, až mi to příjde že záměrně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845
8.8.11 15:32
Kristyna+Daník píše:
A je ta čtvrtá dávka omezená věkem dítěte? Myslím ohledně proplácení u pojišťoven. Kamarádka te´d byla na poslední dávce ve 20 měsíci a dopláceli 1400!! To se mi zdá dost.

A nenarodilo se dítko kamarádky před 1.8.2009? Děti narozené před tímto datem hrazený Prevenar z pojištění neměly.
Poslední dávka rozhodně není omezena věkem 18 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
8.8.11 15:39
Ráďa69 píše:
Kristyna+Daník píše:
A je ta čtvrtá dávka omezená věkem dítěte? Myslím ohledně proplácení u pojišťoven. Kamarádka te´d byla na poslední dávce ve 20 měsíci a dopláceli 1400!! To se mi zdá dost.
A nenarodilo se dítko kamarádky před 1.8.2009? Děti narozené před tímto datem hrazený Prevenar z pojištění neměly.
Poslední dávka rozhodně není omezena věkem 18 m.

Ráďo nenarodilo…teď to zjišťovala a prý jsou ty 4 dávky hrazené do 1 roku dítěte, jinak se4 dávka platí..nicméně ale ani nedodržela schéma očkování - to my máme to samé :-(Tak snad to bude k něčemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
8.8.11 21:09

Ahoj,my byli na čtvrté dávce minulý týden,malému je rok a doplácela jsem 250kč.Jinak každou tu dávku jsem také doplácela 200kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
11.8.11 10:01

mi mame tedy 3 vakciny prevenaru ale na dve jsem doplacela 350kc a na tu treti uz 410kc pry se to od srpna zmenilo :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
31.8.11 17:47

Holky, nevíte kdy se chodí na tu 4 dávku? U nás v diskuzi šli skoro všechny děti v roce. Nám dr řekla že máme přijít nejdřív ve dvou letech 8-o

Třetí dávku dostala v březnu 2011.

• Citovat
  • Upravit
2845
31.8.11 19:39
PetkaK píše:
Holky, nevíte kdy se chodí na tu 4 dávku? U nás v diskuzi šli skoro všechny děti v roce. Nám dr řekla že máme přijít nejdřív ve dvou letech 8-oTřetí dávku dostala v březnu 2011.

To řekla podle mě správně , my šli taky ve dvou letech a nakonec jsme se dohodly s dr. , že ji ani dávat nebudeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
31.8.11 21:42
Ráďa69 píše:
PetkaK píše:
Holky, nevíte kdy se chodí na tu 4 dávku? U nás v diskuzi šli skoro všechny děti v roce. Nám dr řekla že máme přijít nejdřív ve dvou letech 8-oTřetí dávku dostala v březnu 2011.
To řekla podle mě správně , my šli taky ve dvou letech a nakonec jsme se dohodly s dr. , že ji ani dávat nebudeme.

Tak nějak nechápu, proč všechny srpnové děti z naší diskuze jí dostali v jednom roce :nevim: to zase je zmatek.

Já taky přemýšlím že jí nedám :think: trošku jsem začala o očkování přemýšlet :think:

• Citovat
  • Upravit
K82
2202
28.8.14 09:22

@Týnuše1980
Dobry den, obnovuji diskusi,
Nevite, prosim, nekdo, jaky je rozestup mezi 3. A 4. davkou? Dcera dostala tu treti v lednu, do kdy max. Muze dostat tu 4.? Jde mi o to, ze nase doktorka na to asi zapomnela a ted se s ni nejde spojit, ma dovcu a ja male objednala na po nastreleni nausnic, coz by to ocko, pokud ho musi mit ted, urgentne, zase odsunulo.
Diky za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
28.8.14 09:57

Změnila bych doktorku;-) co si chceš myslet o doktorce, která na něco zapomněla. Má snad počítač a záznamy ne?
Nás dr. na další dávku objednával vždycky hned po očkování. My byli objednaní na 4. dávku za jeden měsíc. Měli jsme ale nakonec odložení, takže šel za 2 měsíce. Dr. ale říkal něco ve smyslu, že se nic neděje, když se to odloží.. ale jestli 7 měsíců nevadí, to už netuším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek