Studijní vakcíny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
159
20.7.11 14:17

studijní vakcíny

Ahojky. Přihlásila jsem synka do studie na pneumokoka, už máme za sebou 3 očkování. Nechci reakce typu, že jsem hrozná matka, že dělám z dítěte pokusnýho králíka atd., jen mě zajímá, kdo má taky studii, jak vám dopadly testy na protilátky. Jsme očkovaní od 3. měsíce, na odběry jdeme za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mmonica
20.7.11 14:34
:cry: :cry: :cry:
  • Citovat
  • Upravit
23847
20.7.11 15:58

A co máte za vakcínu? Je to něco, co už je na trhu (prevenar synflorix) nebo něco úplně nového?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
20.7.11 16:13
Danulák píše:
Ahojky. Přihlásila jsem synka do studie na pneumokoka, už máme za sebou 3 očkování. Nechci reakce typu, že jsem hrozná matka, že dělám z dítěte pokusnýho králíka atd., jen mě zajímá, kdo má taky studii, jak vám dopadly testy na protilátky. Jsme očkovaní od 3. měsíce, na odběry jdeme za měsíc.

No na rozhodnuti mas pravo, jsi matka. Teda chtela bych napsat ‚mas bohuzel pravo‘, ale nechces to slyset. :roll: Jsi prinejmensim hodne odvazna. :nevim: Az bude na trhu nova vakcina pro dospele, prihlasis se taky? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
20.7.11 16:19

Ahoj! Chci se zeptat co Tě k tomu rozhodnuti vedlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
20.7.11 16:20

to nevim, to se odtajní až na konci studie (cca 1,5 roku), buď Prevenar 13, nebo Synflorix nebo jedna ze 2 bez názvu, ale všechno jsou to ozkoušené vakcíny, jen ty 2 nejsou u nás na trhu, sledují se protilátky, reakce na očkování atd. Vím, že většina to bere jako pokus, ale o tom to fakt není, děti nejsou králíci, jen se rutinně očkuje pneumokok a nikdo vlastně neví, jestli děti protilátky mají, nebo ne. Rozhodně nejsem jediná máma, která to dítěti dala, ale už je tahle studie delší dobu a někdo má jistě výsledky, tak jen pro info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
20.7.11 16:26

hádat se nehodlám, klidně se přihlásím i já, ono všechny vakcíny jsou studované, jak jinak byste si mohli na zadní straně letáčku přečíst nežádoucí účinky, že jo. A odvážná? Jak vy všehcny víte, že nebudete mít po Prevenaru nějakou špatnou reakci? Jen proto, že má název? I kdyby nás očkovali těmi bez názvu, tak tam jsou vybrané druhy pneumokoků, proti kterým se očkuje v Prevenaru a Synflorixu, jen je jiná kombinace a dávka. Toť vše, teď už čekám jen na nějakou maminku,která napíše, jak dopadli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
20.7.11 16:26

inak super, u vas sa sleduje, ci su protilatky.. a u nas je to ockovanie povinne :cert: to mali aj u nas anjprv zistovat protilatky aaz potom rozhodnut, ci povinne, ci nie :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
20.7.11 16:32
Luminar píše:

Rozhodně ne peníze, jak by někdo mohl podotknout, všechno, co dostaneme, dám Ondráškovi na účet. Všechna očkování sebou přinášejí nebezpečí, stejně bych ho na pneumokoka očkovala, tak proč nepomoci k vytvoření lepší vakcíny, než jsou už na trhu, vždyť jen vyplním pár kolonek na reakce po očkování. Kdyby to nebylo ozkoušené, tak bych do toho samozřejmě nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
20.7.11 16:51
Danulák píše:
Luminar píše:
Rozhodně ne peníze, jak by někdo mohl podotknout, všechno, co dostaneme, dám Ondráškovi na účet. Všechna očkování sebou přinášejí nebezpečí, stejně bych ho na pneumokoka očkovala, tak proč nepomoci k vytvoření lepší vakcíny, než jsou už na trhu, vždyť jen vyplním pár kolonek na reakce po očkování. Kdyby to nebylo ozkoušené, tak bych do toho samozřejmě nešla.

A mohu se zeptat kolik se za to platí? A jestli se podepisuje nějaká smlouva, a co v ní stojí? Každá vakcinace nese s sebou rizika, a smrt není výjimkou… co když se stane to nejhorší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
20.7.11 17:31

Danulak: no odvazna myslim jen ciste uprimne, ne kriticky. Ja bych do zadne zdravotni studie, ktera vyzaduje pichnuti ‚neceho‘ neprihlasila ani sebe. Musela bych presne vedet, o co se jedna. Myslim, ze ani nasledujici nutne odbery nejsou pro dite zrovna to prave orechove. Rozhodnuti je ale tvoje, ty jsi rodic. 8-)

…hádat se nehodlám, klidně se přihlásím i já, ono všechny vakcíny jsou studované, jak jinak byste si mohli na zadní straně letáčku přečíst nežádoucí účinky, že jo…
Hadat se tady nechce snad nikdo. :hug: Ciste pro zamysleni: jak myslis, ze k vedlejsim ucinkum prisli? Kdo je tedy odzkousel? Jine deti? Dospeli nejsou vhodnymi kandidaty pro detske vakciny. Krysy taky nepodaji presny vysledek. :nevim: Jina kombinace a davka nemusi byt jedinou odchylkou.

Krysy s mekkym i… 8-o :lol:

Příspěvek upraven 20.07.11 v 18:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
20.7.11 17:39

Jo, a prosím Tě, jak dlouho ta studie probíhala? Myslím těch nových vakcín…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
20.7.11 17:47
Luminar píše:
Danulák píše:
Luminar píše:
Rozhodně ne peníze, jak by někdo mohl podotknout, všechno, co dostaneme, dám Ondráškovi na účet. Všechna očkování sebou přinášejí nebezpečí, stejně bych ho na pneumokoka očkovala, tak proč nepomoci k vytvoření lepší vakcíny, než jsou už na trhu, vždyť jen vyplním pár kolonek na reakce po očkování. Kdyby to nebylo ozkoušené, tak bych do toho samozřejmě nešla.
A mohu se zeptat kolik se za to platí? A jestli se podepisuje nějaká smlouva, a co v ní stojí? Každá vakcinace nese s sebou rizika, a smrt není výjimkou… co když se stane to nejhorší?

Dostane 6000, studii můžu kdykoli ukončit bez udání důvodu já nebo i doktorka a smlouva se podepisuje, náhrady za smrt tam jsou, musela bych se přesně podívat. Vakcína byla nejdřív odzkoušená na dobrovolníkách různých věkových skupin, dobře snášená, teď je studovaná na určitém počtu dětí, předtím byla studovaná na starých lidech. Pokusní králíci jsou dobrovolníci, my už jen zapisujem pro vyhodnocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
20.7.11 17:51
Boomer píše:
Danulak: no odvazna myslim jen ciste uprimne, ne kriticky. Ja bych do zadne zdravotni studie, ktera vyzaduje pichnuti ‚neceho‘ neprihlasila ani sebe. Musela bych presne vedet, o co se jedna. Myslim, ze ani nasledujici nutne odbery nejsou pro dite zrovna to prave orechove. Rozhodnuti je ale tvoje, ty jsi rodic. 8-)…hádat se nehodlám, klidně se přihlásím i já, ono všechny vakcíny jsou studované, jak jinak byste si mohli na zadní straně letáčku přečíst nežádoucí účinky, že jo…
Hadat se tady nechce snad nikdo. :hug: Ciste pro zamysleni: jak myslis, ze k vedlejsim ucinkum prisli? Kdo je tedy odzkousel? Jine deti? Dospeli nejsou vhodnymi kandidaty pro detske vakciny. Krysi taky nepodaji presny vysledek. :nevim: Jina kombinace a davka nemusi byt jedinou odchylkou.

A ty nemáš děti očkované? Většina z vás má očkování Prevenar nebo Synflorix - a i tyhle vakcíny jsou ve studii. Tak tím pádem jsou pokusní králíci všichni. A pokud se jedná o odběry, my stejně musíme na odběry na Leidenskou mutaci, takže se to spojí alespoň najednou, jedna zkumavka navíc nikomu neuškodí. Já jsem si to moc dobře pročetla, abych s tím souhlasila, není tam žádná nová látka, která by už nebyla v jiných vakcínách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
20.7.11 17:56

Příspěvek upraven 20.01.12 v 14:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie