Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A doktorka mě do toho nenutila, je to čistě moje rozhodnutí. Informace jsem si zjistila ještě před souhlasem se studií, i z internetu, i z vlastních zdrojů. Takže opravdu vím, do čeho jsem šla.
Danulák píše:
A doktorka mě do toho nenutila, je to čistě moje rozhodnutí. Informace jsem si zjistila ještě před souhlasem se studií, i z internetu, i z vlastních zdrojů. Takže opravdu vím, do čeho jsem šla.
O jake nove vakciny se teda jedna?
boomer, ale o tom tahle diskuze proboha nebyla!! kdy už to konečně pochopíte? základní pravidlo diskuze je odpovídat na dotaz. manžel se hrozně divil, jak je to možné. v diskuzích o jiných tématech, např IT, když někdo nemluví k věci, resp. neodpovídá na položené dotazy, je napomenut!
tady se klidně stane, že zakladatelka je ostrakizována pro svůj názor, pro položený dotaz, a nic se neděje!!
a btw, myslím, že se určitě na spoustu věcí ptala, věcí, které jsou pro ni důležité. a rozhodně to není vaše věc, že má svoje dítě v takovéto studii!
myslím, že už to oprav du stačilo.
mohlo by se tady už konečně jednou diskutovat k věci?
musí se skutečně u každé diskuze o očkování strhnout takováto výměna názorů ??
budete se do mě také obouvat, když napíšu, že jakmile nechám svému 6m dítěti píchnout třetí hexu a prevenar dohromady, budu volat na kalmetizační stanici a domlouvat si schůzku kvůli TB testu a očku BCG vakcínou? neí to snad moje věc? ptala jse se vás na názor? neptala. a stejně tak se proboha neptala zakladatelka!!!!!!!!!!!!
Nataša píše:
boomer, ale o tom tahle diskuze proboha nebyla!! kdy už to konečně pochopíte? základní pravidlo diskuze je odpovídat na dotaz. manžel se hrozně divil, jak je to možné. v diskuzích o jiných tématech, např IT, když někdo nemluví k věci, resp. neodpovídá na položené dotazy, je napomenut!
tady se klidně stane, že zakladatelka je ostrakizována pro svůj názor, pro položený dotaz, a nic se neděje!!a btw, myslím, že se určitě na spoustu věcí ptala, věcí, které jsou pro ni důležité. a rozhodně to není vaše věc, že má svoje dítě v takovéto studii!
budete se do mě také obouvat, když napíšu, že jakmile nechám svému 6m dítěti píchnout třetí hexu a prevenar dohromady, budu volat na kalmetizační stanici a domlouvat si schůzku kvůli TB testu a očku BCG vakcínou? neí to snad moje věc? ptala jse se vás na názor? neptala. a stejně tak se proboha neptala zakladatelka!!!!!!!!!!!!
myslím, že už to oprav du stačilo.
mohlo by se tady už konečně jednou diskutovat k věci?
musí se skutečně u každé diskuze o očkování strhnout takováto výměna názorů ??
Holky, nic ve zlem, ale ja neodpovidam primo na dotaz, a to neni v poradku, vy taky ne, ale to uz nevadi? Podle vasi teorie plytvame tedy mistem stejne. Nebo tady existuje dvojity standard?
Odkazy, ktere jsem sem dala, se tykaly primo dane studie, nedala jsem sem nic obecneho.
Zajima me cela problematika ockovani, tedy i jejich klinicky vyzkum a zakladatelky jsem se ptala na nekolik otazek. To se nesmi? ![]()
Danulak: Svuj nazor neobhajuj, to neni potreba! Ja te prece nijak nenapadam, jen jsem ti chtela objasnit, ze studie je proste jen studie (studuji se tedy i nezadouci ucinky), a vakcina neni ‚odzkousena‘ do te doby, nez probehne zaverecne hodnoceni. Neslo mi o nic vic. ![]()
Preju ti, at jsi s vysledkem spokojena. ![]()
Pro upresneni informaci, dosavadni testovani tehle nove, bezejmenne vakciny (GSK2189242A):
Faze I. - 157 dobrovolniku, 7 kontrolnich skupin (6 typu nove vakciny + Pneumo23)
Faze II. - 43 dobrovolniku (2 kontrolni skupiny, 2 typy nove vakciny)
Momentalne probiha u kojencu ve veku 6-14 tydnu (42-104 dni) pri podani prvni davky (CR, Nemecko, Polsko, Svedsko), v planu je ucast zhruba 600 deti (4 kontrolni skupiny, 2 typy nove vakciny, 1 kontrolni s Prevenarem 13 a 1 se Synflorixem)
Pro dalsi fazi studie probiha nabor na vekovou kategorii 56 dni - 4 roky v Gambii, s predpoklanou ucasti 1320 deti, (8 kontrolnich skupin podle prislusne vekove kategorie).
Az sem stale ve II. fazi ze IV.
Příspěvek upraven 27.07.11 v 15:52
Ale já přece vim, že se studují i nežádoucí účinky, fakt nejsem tak blbá, vždyť proto vyplňuju papíry, ale přesně - vakcína je vyzkoušená už na jiných lidech, já ti to psala obecně, nerozepisovala jsem to přesně jako ty, a podle dosavadních výsledků je zhodnocená jako bezpečná. Nikdy jsem netvrdila, že se nemůže něco stát, ale kdyby se stalo něco závažnějšího komukoli, tak o tom budu okamžitě vědět a všichni ostatní taky. Mně hlavně zajímají protilátky, protože v mnoha zemích se automaticky očkuje hexa s prevenarem a nikdo pořádně neví, jestli děti protilátky mají.
luminar, víš, ono je to totiž už docela otravné. když se ptáš na konkrétní věc, a dostane se ti přednášky o věcech, o které nestojíš. vždyť, když budu pochybovat o očkování, najdu si patřičnou diskuzi, a budu ráda diskutovat tam, ne? ale když o něm nepochybuju, a chci jen KONKRÉTNÍ JEDNU INFORMACI, a jasně se zeptám, asi chci odpověď na svoji otázku. a nestojím o tom, aby mi někdo vymlouval moje názory, případně mi podsouval, že snad svoje dítě ohrožuju. kdybych takové info chtěla, to bych asi napsala: „udělala jsem dobře? víte někdo něco víc o těch studiích? jak to celé funguje? můžete mi poradit? “
A o to tady šlo. Alespoň mně. Aby se už proboha jednou mluvilo k věci. Byla bych za to vděčná, nechci hlásit nevhodné příspěvky, nechci aby to došlo tak daleko. Pořád si myslím, že jsme inteligentní bytosti, které se dokáží domluvit mezi sebou. ![]()
Luminar píše:pata308 píše:Mám potřebu šířit informace…Luminar píše:mozem nevinny dotaz? preco volas zakladatelku do skupiny kde su radikalne nazory proti ockovaniu a vsetky tam ste za neockovanie, je evidentne ze zakladatelka dieta ockuje, aku mas motivaciu ??
A taky do skupiny
https://www.emimino.cz/…e-ozvete-se/
JSEM V TĚCHTO SKUPINÁCH A SVÉ DĚTI JSEM TAKÉ S NADŠENÍM OČKOVALA…TYTO SKUPINY MI VELMI POMOHLY A DOKONALE OTEVŘELY OČI…DNES UŽ SVÉMU DÍTĚTI NEOČKUJI NIC!!!!!!!!!! JEN AŤ TAM ZAKLADATELKA NAKOUKNE…TO SE DOZVÍ ZAJÍMAVÝCH INFORMACÍ… ![]()
Dice píše:
Já zakladatelku chápu…nechápu ty " zastankyne neockovani' proc sem vubec pisou.
zakladatelka má dítě ve studii kdy se netestuje nova vakcina ale sleduji se ucinky tech co uz jsou vyzkousene.
Studie nikdy nejsou placene, nesmi to byt ani podminka pro to aby pacienti podepsali, kryji se akorat naklady na dopravu atd.
Vedlejší účinky můžou být i smrt ![]()
peggy.sl píše:
Znám dvě rodiny, kterým zemřelo dítě do druhého dne po očkování Hexou a pneumokokovou vakcínou. Příčina byla vždy SIDS.
Proto se dělají tyhle testy, aby se vyloučila souvislost??![]()
Smrt po očkování??? Ale tak to jsou snad jen vedlejší účinky očkování a to studující maminka přece podepisuje,že k tomu může dojít… ![]()
Blanka S píše:Dice píše:naprosto souhlasím
Boomer- já myslím že už to stačilo ne? Zakladatelka od Vás tyhle rady vůbec nepotřebuje, několikrát řekla co je smysl diskuze, já nechápu proč pořád bojujete. Mě třeba ty Vaše odkazy a poznatky přijdou totálně směšný a nikdy se s nima ztotožnovat nebudu. Studiím na léky a vakcíny rozumím víc než dost a nechápu proč neuznáte jiný názor. Někteří prostě pro očkování jsou a někteří ne a ti co ano nemusí být vždy jen masa lidí co ani neví o co jde, je to spousta lékařů, zdravotníků a i tak jsou pro.
Diskuze byla založena s naprosto jiným účelem a nechápu čeho se pořád snažíte dosáhnout.....
tady se hold Vaše názory neusadí, tak si myslím že ztrácíte čas…Boomer už to přehání a nevím upřímně o co jí jde
Já svou dceru očkuju a jsem jak jsem tady už psala ráda,že někdo má tu odvahu a přesvědčení dát svému dítěti „studijní vakcínu“ já bych to nedokázala kloubouk dolů. Znám dva případy v okolí co neočkovali na klíště a děti mají v ústavech. Takže toho prosím Boomer už nech smysl této diskuze je jiný než tvůj záměr přesvědčit maminky ať neočkují. Pokud nechceš tak to nedělej ! je to tvé rouhodnutí a stejně jako zakladatelka tobě neradí, že máš své dítě naičkovat tak ty laskavě neraď a „nešiř své informace“.
Já jsem taky ráda,že někdo má tu odvahu a přesvědčení dát svému dítěti „studijní vakcínu“ já bych to nedokázala kloubouk dolů.Aspoň pak za čas uvidíme,že jsme udělali dobře,že my máme doma zdravé děti - díky pokusným králíčkům…spíš díky jejich maminkám ![]()
Ano, v Německu bylo hodně případů úmrtí po Hexe. Výskyt SIDS je spojen právě hodně i s ní a očkování jako takovým. Zadejte si do googlu
rozalio.cz úmrtí kojenců a batolat po hexavakcíně
je to druhý odkaz
Ahoj.. nepročítám celou diskuzi, ale já bych na to neměla zkoušet něco na svém dítěti.. kort teď, co jsme měli po očkování dost špatnou reakci ![]()
mother píše:
Ano, v Německu bylo hodně případů úmrtí po Hexe. Výskyt SIDS je spojen právě hodně i s ní a očkování jako takovým. Zadejte si do googlu
rozalio.cz úmrtí kojenců a batolat po hexavakcíně
je to druhý odkaz
Nám to dneska doktorka potvrdila. Malá měla, mimo jiné, dvakrát zasebou apnoe a doktorka řikala, že to může být rakce na hexu a prý s ní také nesouhlasí, ale je to povinné a nic jiného prý nemají! ![]()