Studijní vakcíny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2036
22.7.11 17:05
Danulák píše:
mě nezajímá, co mají v ampulích, ona taky většina látek se musí na něco vázat, ale to je zas o něčem jiném. Já mám svoje informace, co nová vakcína obsahuje a už to opravdu nehodlám dál řešit, jen proto, že najdete na netu stejnou stránku, jakou mám i já doma, akorát rovnou v češtině. A k tomu ještě pár dalších. Já jsem prostě přesvědčená, že jsem neudělala chybu, když jsem se do studie přihlásila. A proč chci odejít z diskuze? Asi proto, že jsem se vůbec neptala na vaše názory. Diskuzi si založím, až budeme po odběrech nebo po posledním očkování a budu znát výsledky. To už bude mít nějaká mamina odvahu napsat oficiálně do diskuze.

Tak dobre, nezajima te, co je tvemu telu vpravovano do tela. Fajn. Nekomu je to holt jedno. Mas svoje informace, o tom, co nova vakcina obsahuje? Takove informace ma momentalne pouze spolecnost GSK a stvoritele vakciny. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
22.7.11 17:10
pata308 píše:
Luminar píše:
pata308 píše:
holky ja nechapem , naco sa tu snazite tlacit zakladatelke ze urobila chybu????? keby aj, o to sa vam neprosila .. fakt mi to pride nezmysel, argumentujte tam kde sa vas ludia pytaju, ked uz argumentovat chcete, nie tu .. co vam na tom nie je jasne ? zakladatelka sa pytala na nieco uplne ine ako vy odpovedate, je predsa uplne u zadku z coho su tie vakciny , co si teraz tu dokazujete?? fakt ma to zacina pekne stvat .. :cert: :cert: :cert: :cert:
ked vas zacneme za neockovanie „uznavat“ date uz zakladatelke pokoj ????? :roll: :roll: :roll:
Tak už to v internetových diskusích chodi :kytka:
ja to chapem ale vacsina inteligentnych ludi prestane ked im clovek povie prvy krat ze o ich vedomosti nie je zaujem ..
klobuk dolu ze si tu nic nevnucovala ale zvysne holky to tu fakt prehanaju , naco plytvaju slova v diskusii kde svojimi argumentmi vytocia dalsich ludi ?? ak je pravda ze chcete sirit informovanost, je toto podla mna kontraproduktivne .. :think: :think:

Ackoliv to zakladatelka nechce slyset, diskutuje se tady prevazne k tematu. To, ze se obcas odboci, je myslim docela normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
22.7.11 17:31
Boomer píše:
Danulák píše:
mě nezajímá, co mají v ampulích, ona taky většina látek se musí na něco vázat, ale to je zas o něčem jiném. Já mám svoje informace, co nová vakcína obsahuje a už to opravdu nehodlám dál řešit, jen proto, že najdete na netu stejnou stránku, jakou mám i já doma, akorát rovnou v češtině. A k tomu ještě pár dalších. Já jsem prostě přesvědčená, že jsem neudělala chybu, když jsem se do studie přihlásila. A proč chci odejít z diskuze? Asi proto, že jsem se vůbec neptala na vaše názory. Diskuzi si založím, až budeme po odběrech nebo po posledním očkování a budu znát výsledky. To už bude mít nějaká mamina odvahu napsat oficiálně do diskuze.
Tak dobre, nezajima te, co je tvemu telu vpravovano do tela. Fajn. Nekomu je to holt jedno. Mas svoje informace, o tom, co nova vakcina obsahuje? Takove informace ma momentalne pouze spolecnost GSK a stvoritele vakciny. :mrgreen:

Nějaký reklamní leták třeba dostala, nebo ne?? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
22.7.11 17:38
Boomer píše:
pata308 píše:
Luminar píše:
pata308 píše:
holky ja nechapem , naco sa tu snazite tlacit zakladatelke ze urobila chybu????? keby aj, o to sa vam neprosila .. fakt mi to pride nezmysel, argumentujte tam kde sa vas ludia pytaju, ked uz argumentovat chcete, nie tu .. co vam na tom nie je jasne ? zakladatelka sa pytala na nieco uplne ine ako vy odpovedate, je predsa uplne u zadku z coho su tie vakciny , co si teraz tu dokazujete?? fakt ma to zacina pekne stvat .. :cert: :cert: :cert: :cert:
ked vas zacneme za neockovanie „uznavat“ date uz zakladatelke pokoj ????? :roll: :roll: :roll:
ja to chapem ale vacsina inteligentnych ludi prestane ked im clovek povie prvy krat ze o ich vedomosti nie je zaujem ..
klobuk dolu ze si tu nic nevnucovala ale zvysne holky to tu fakt prehanaju , naco plytvaju slova v diskusii kde svojimi argumentmi vytocia dalsich ludi ?? ak je pravda ze chcete sirit informovanost, je toto podla mna kontraproduktivne .. :think: :think:
Ackoliv to zakladatelka nechce slyset, diskutuje se tady prevazne k tematu. To, ze se obcas odboci, je myslim docela normalni.

nie je pokial vas zakladatelka niekolko krat vyzvala k tomu aby ste nepisali vase nazory na spatnost ockovania, ja ti neviem zacinam premyslat co z toho vobec mate, sypete sem linky ktore si stejne pozriete len vy , informacie ktore zaujimaju len vas, preco si nezalozite dalsiu diskusiu a nerozoberate tam zlozenie vakcin, ked sa o to bude niekto zaujimat, pride tam ..
kecy typu „tak teba nezaujima co tam je“ nezaujima, dieta je zaockovane a zakladatelka sa nepyta ockovat alebo neockovat.. preto nechapem ze si uz nedate pokoj ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
22.7.11 19:19
pata308 píše:
Boomer píše:
pata308 píše:
Luminar píše:
pata308 píše:
nie je pokial vas zakladatelka niekolko krat vyzvala k tomu aby ste nepisali vase nazory na spatnost ockovania, ja ti neviem zacinam premyslat co z toho vobec mate, sypete sem linky ktore si stejne pozriete len vy , informacie ktore zaujimaju len vas, preco si nezalozite dalsiu diskusiu a nerozoberate tam zlozenie vakcin, ked sa o to bude niekto zaujimat, pride tam ..
kecy typu „tak teba nezaujima co tam je“ nezaujima, dieta je zaockovane a zakladatelka sa nepyta ockovat alebo neockovat.. preto nechapem ze si uz nedate pokoj ..

Ja mam pocit, ze zakladatelce byly podany nespravne informace o studii, nebo se sama aktivne nezajimala a dala pouze na svou lekarku. Ze mozna, kdyby vedela o tom, ze se testuje nejen efektivita, ale i bezpecnost (potencialne uplne nove) vakciny, treba by do toho byvala nesla. Mozna by ji to ale i presto nevadilo.

To, ze tady doslo i na slozeni vakcin je jenom vysledem diskuze, zakladatelka psala, ze nova vakcina ma jenom jine slozeni aktivni latek. Proto me napadlo, jestli se nekdy zajimala i o ty neaktivni.

Ja jsem zakladatelce nepsala, at neockuje! Jen to, ze my neockujeme, a to jen proto, ze se me na to sama zeptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
25.7.11 07:24

Boomer- já myslím že už to stačilo ne? Zakladatelka od Vás tyhle rady vůbec nepotřebuje, několikrát řekla co je smysl diskuze, já nechápu proč pořád bojujete. Mě třeba ty Vaše odkazy a poznatky přijdou totálně směšný a nikdy se s nima ztotožnovat nebudu. Studiím na léky a vakcíny rozumím víc než dost a nechápu proč neuznáte jiný názor. Někteří prostě pro očkování jsou a někteří ne a ti co ano nemusí být vždy jen masa lidí co ani neví o co jde, je to spousta lékařů, zdravotníků a i tak jsou pro.
Diskuze byla založena s naprosto jiným účelem a nechápu čeho se pořád snažíte dosáhnout.....
tady se hold Vaše názory neusadí, tak si myslím že ztrácíte čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
25.7.11 13:43
Dice píše:
Boomer- já myslím že už to stačilo ne? Zakladatelka od Vás tyhle rady vůbec nepotřebuje, několikrát řekla co je smysl diskuze, já nechápu proč pořád bojujete. Mě třeba ty Vaše odkazy a poznatky přijdou totálně směšný a nikdy se s nima ztotožnovat nebudu. Studiím na léky a vakcíny rozumím víc než dost a nechápu proč neuznáte jiný názor. Někteří prostě pro očkování jsou a někteří ne a ti co ano nemusí být vždy jen masa lidí co ani neví o co jde, je to spousta lékařů, zdravotníků a i tak jsou pro.
Diskuze byla založena s naprosto jiným účelem a nechápu čeho se pořád snažíte dosáhnout.....
tady se hold Vaše názory neusadí, tak si myslím že ztrácíte čas…

naprosto souhlasím :palec: Boomer už to přehání a nevím upřímně o co jí jde :nevim:
Já svou dceru očkuju a jsem jak jsem tady už psala ráda,že někdo má tu odvahu a přesvědčení dát svému dítěti „studijní vakcínu“ já bych to nedokázala kloubouk dolů. Znám dva případy v okolí co neočkovali na klíště a děti mají v ústavech :cry:. Takže toho prosím Boomer už nech smysl této diskuze je jiný než tvůj záměr přesvědčit maminky ať neočkují. Pokud nechceš tak to nedělej ! je to tvé rouhodnutí a stejně jako zakladatelka tobě neradí, že máš své dítě naičkovat tak ty laskavě neraď a „nešiř své informace“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
25.7.11 13:58
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
25.7.11 14:23

Spojila jsem se s jednou maminkou, je teď na dovolené, třeba sem někdy napíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
25.7.11 14:30
Danulák píše:

Mně by také zajímalo, jestli máte ty protilátky OK a vůbec, jak dopadl ten výzkum, tak jestli sem potom napíšete obě, budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
25.7.11 14:47
Gina108 píše:
Danulák píše:
Mně by také zajímalo, jestli máte ty protilátky OK a vůbec, jak dopadl ten výzkum, tak jestli sem potom napíšete obě, budu ráda.

napíšu určitě, až budu něco vědět. A dík za podporu,holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
25.7.11 15:16

tedy, přečetla jsem jen 4 stránky, ale mám dost..

zakladatelka se ptala jasně a stručně a místo toho se jí dostalo poučení o tom, že to neměla dělat, že svému dítěti ubližuje, dělá z něj pokusného králíka, pozvánky do neočkovací diskuze, ale nějak žádné konstruktivní odpovědi..

přiznávám, že odpověď na dotaz nemám, dítě ve studii nemám, takže ani já nebudu „k věci“ nicméně cítím obrovskou potřebu jí podpořit.
tenhle nešvar neodpovídání na dotaz, ale souzení, ba i napadání, je tady bohužel poměrně častý, a nelíbí se mi.

klobouk dolů, že ses vůbec v prostředí tohoto webu na toto zeptala, ..

a souhlasím s |Dice.
v čr se standardně očkuje prevenar/synflorix společně s hexou, a to už od r. 07 (tehdy pouze prevenar). a to že nyní probíhá studie snášenlivosti a vytvoření protilátek? to vůbec nevidím, jako pokus na dětech. vždyť tisícům dětí tohle aplikováno bylo, a nikdo nic nestudoval.
moje mladší dítě dostává pneumokoka a hexu společně, na moji žádost, je tedy pokusným králíkem? nebo není, protože nevyplňuji další papíry a neodebírají mu krev na protilátky? a protože vím, že je to prevenar 13 (mmchodem, jsem si ho nevybrala, prostě moje dr. očkuje ten. a mě to bylo nějak jedno, stejně bych se nerozhodla, který z nich)
na tom nic nemění ani fakt, že jsou ve studii další 2 vakcíny, které nejsou v čr registrované nebo používané. pokud jsou registrované v jiné civilizované zemi, na což se určitě zakladatelka ptala, v čem je problém?

mimochodem, víte, že kdyby byla většina, někdy i volně dostupných léků povolována a registrována dnes, registraci by nedostaly? co takový acylpirin? to je lék, který by dnes nikdo neschválil! jsou lidé, co ho užívají, pokusnými králíky?

pěkný den a zakladatelce hodně štěstí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
25.7.11 17:20
Dice píše:
tady se hold Vaše názory neusadí, tak si myslím že ztrácíte čas…

Dice, kde pisu, aby ockujici neockovali??? Ja pisu, ze testovani je testovani nejen pripadnych protilatek, ale i bezpecnosti. Jaky mas na tohle nazor ty?

Blanka S píše:
naprosto souhlasím :palec: Boomer už to přehání a nevím upřímně o co jí jde :nevim:
Já svou dceru očkuju a jsem jak jsem tady už psala ráda,že někdo má tu odvahu a přesvědčení dát svému dítěti „studijní vakcínu“ já bych to nedokázala kloubouk dolů. Znám dva případy v okolí co neočkovali na klíště a děti mají v ústavech :cry:. Takže toho prosím Boomer už nech smysl této diskuze je jiný než tvůj záměr přesvědčit maminky ať neočkují. Pokud nechceš tak to nedělej ! je to tvé rouhodnutí a stejně jako zakladatelka tobě neradí, že máš své dítě naičkovat tak ty laskavě neraď a „nešiř své informace“.

Blanko, zakladatelce dekujes, ze ma odvahu poskytnout svoje dite pro studijni vakcinu. Ona si nemysli, ze existuji rizika. Ja ji objasnim, ze jsou teprve ve druhe ze ctyr testovacich fazi, a to je spatne. :nevim: Ty reknes, ze ji kvuli pripadnym rizikum dekujes, a jsi svata. :potlesk: Pritom mas na testovani vakcin prinejmensim podobny nazor jako ja. Tak tomu fakt nerozumim. :think:

Nesirim zadne ‚svoje‘ informace, ale informace oficialni, poskytnute GSK (provozovatel studie).

(Je mi lito, ze znas deti postizene nemoci. Rizika jsou na obou stranach. Ja mam ve svem okoli nekolik pripadu, kdy rodice po ockovani o svoje dite malem prisli. Ano, maji to dokonce v lekarske zprave. Jen aby zase nedoslo k nedorozumeni - timhle nikoho nenabadam k tomu, aby neockoval, je to totiz stejne neadekvatni informace, jako ta tvoje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
25.7.11 17:28
Nataša píše:
tedy, přečetla jsem jen 4 stránky, ale mám dost..

zakladatelka se ptala jasně a stručně a místo toho se jí dostalo poučení o tom, že to neměla dělat, že svému dítěti ubližuje, dělá z něj pokusného králíka, pozvánky do neočkovací diskuze, ale nějak žádné konstruktivní odpovědi..

přiznávám, že odpověď na dotaz nemám, dítě ve studii nemám, takže ani já nebudu „k věci“ nicméně cítím obrovskou potřebu jí podpořit.
tenhle nešvar neodpovídání na dotaz, ale souzení, ba i napadání, je tady bohužel poměrně častý, a nelíbí se mi.

klobouk dolů, že ses vůbec v prostředí tohoto webu na toto zeptala, ..

a souhlasím s |Dice.
v čr se standardně očkuje prevenar/synflorix společně s hexou, a to už od r. 07 (tehdy pouze prevenar). a to že nyní probíhá studie snášenlivosti a vytvoření protilátek? to vůbec nevidím, jako pokus na dětech. vždyť tisícům dětí tohle aplikováno bylo, a nikdo nic nestudoval.
moje mladší dítě dostává pneumokoka a hexu společně, na moji žádost, je tedy pokusným králíkem? nebo není, protože nevyplňuji další papíry a neodebírají mu krev na protilátky? a protože vím, že je to prevenar 13 (mmchodem, jsem si ho nevybrala, prostě moje dr. očkuje ten. a mě to bylo nějak jedno, stejně bych se nerozhodla, který z nich)
na tom nic nemění ani fakt, že jsou ve studii další 2 vakcíny, které nejsou v čr registrované nebo používané. pokud jsou registrované v jiné civilizované zemi, na což se určitě zakladatelka ptala, v čem je problém?

mimochodem, víte, že kdyby byla většina, někdy i volně dostupných léků povolována a registrována dnes, registraci by nedostaly? co takový acylpirin? to je lék, který by dnes nikdo neschválil! jsou lidé, co ho užívají, pokusnými králíky?

pěkný den a zakladatelce hodně štěstí. :kytka:

V jake civilizovane zemi jsou tyhle nove vakciny pouzivany? A pod jakym nazvem? Opravdu se zakladatelka ptala? Koho? Jaka byla odpoved?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
25.7.11 17:59

Já jsem nepsala, že si myslím,že neexistují rizika, já jen obhajovala svoje rozhodnutí. Psala jsem, že hledám v očkování pozitiva, nejen negativa. Mám větší strach před nemocí, než před očkováním. A nepsala jsem, že je vakcína registrovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek