Studijní vakcíny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
159
21.7.11 18:06
Gina108 píše:
Jo a mě spíš zajímá, jak ses vlastně do té studie dostala, nabídla ti to dětská, nebo někde na netu?

Nabídla mi to dětská doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
21.7.11 18:10
Boomer píše:
Danulak: neber to jako napadani, ale ptam se znovu, jake informace o studii mas? Z tech nejdulezitejsich? Co vsechno ti bylo poskytnuto? Jestli nechces odpovidat, tak te samozrejme nutit nemuzu. Nerozumim tomu, proc to mela byt studie na pneumokoka, jak jsi napsala, a najednou spis na hexu a tyhle dve navzajem (na to nejsou prece potreba studie - to se picha uz pekne dlouho :?: ). Z ciste nezaujateho hlediska me zajima, kolik toho rodic o takove studii ‚vi‘ (=cerne na bilem). Jestli odpovis, dekuju.

toho je několik stránek. Asi jsem to nejdřív špatně napsala, nestuduje se jen očkování na pneumokoka, ale zároveň s sním se očkuje i hexa, takže se studují obě očkovacílátky najednou. Informací je tam hodně, co se jedná za vakcíny, jaká je to firma, vedlejší účinky vakcín, známé výsledky z očkování u různých věkových skupin. To by sis prostě musela sama přečíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
21.7.11 18:32

Příspěvek upraven 20.02.12 v 23:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
21.7.11 19:05

Danulák, sledujem túto diskusiu, nechcem sa pridávať na žiadnu stranu… Ale, som za jej založenie rada, tiež by ma zaujímali hladiny protilátok po očkovaní. Škoda, že sa zatiaľ nikto neprihlásil…

Po akých dobách po očkovaní sa protilátky budú naberať? Len po tom 1,5 roku alebo i neskôr?

• Citovat
  • Upravit
2036
21.7.11 19:20
Danulák píše:
Boomer píše:
Danulak: neber to jako napadani, ale ptam se znovu, jake informace o studii mas? Z tech nejdulezitejsich? Co vsechno ti bylo poskytnuto? Jestli nechces odpovidat, tak te samozrejme nutit nemuzu. Nerozumim tomu, proc to mela byt studie na pneumokoka, jak jsi napsala, a najednou spis na hexu a tyhle dve navzajem (na to nejsou prece potreba studie - to se picha uz pekne dlouho :?: ). Z ciste nezaujateho hlediska me zajima, kolik toho rodic o takove studii ‚vi‘ (=cerne na bilem). Jestli odpovis, dekuju.
toho je několik stránek. Asi jsem to nejdřív špatně napsala, nestuduje se jen očkování na pneumokoka, ale zároveň s sním se očkuje i hexa, takže se studují obě očkovacílátky najednou. Informací je tam hodně, co se jedná za vakcíny, jaká je to firma, vedlejší účinky vakcín, známé výsledky z očkování u různých věkových skupin. To by sis prostě musela sama přečíst.

Presne o jake vakciny se ve vasem pripade jedna a od jake firmy? Zname vysledky z ockovani ve vekovych skupinach u jednotlivych vakcin, nebo tehle kombinaci? Jeje, jak rada bych si tech nekolik stranek precetla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
21.7.11 19:24
Gabika píše:
Danulák, sledujem túto diskusiu, nechcem sa pridávať na žiadnu stranu… Ale, som za jej založenie rada, tiež by ma zaujímali hladiny protilátok po očkovaní. Škoda, že sa zatiaľ nikto neprihlásil…Po akých dobách po očkovaní sa protilátky budú naberať? Len po tom 1,5 roku alebo i neskôr?

Budou se nabírat teď po 3 očkováních (s odstupem asi 5 týdnů - nás to teprve čeká) a pak bude kolem toho roku a půl přeočkování a zase pak za měsíc odběr. Já jsem taky zvědavá, jestli budeme mít protilátky, proto jsem chtěla vědět, jak dopadly jiné děti ze studie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
21.7.11 19:34

Boomer - můžeš mi říct, proč tě to pořád tak strašně zajímá, když stejně děti neočkuješ a jsi proti studii? Já ti tady rozhodně nebudu opisovat celé papíry, nemám na to čas a nemám čas ani hledat všechny názvy, papíry mám založené a k diskuzi odbíhám pouze když mě nepotřebujou mrňata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
21.7.11 19:55
Danulák píše:
Boomer - můžeš mi říct, proč tě to pořád tak strašně zajímá, když stejně děti neočkuješ a jsi proti studii? Já ti tady rozhodně nebudu opisovat celé papíry, nemám na to čas a nemám čas ani hledat všechny názvy, papíry mám založené a k diskuzi odbíhám pouze když mě nepotřebujou mrňata.

Co je spatneho na tom, ze me to zajima? Zajima me cela problematika ockovani. :nevim: Psala jsi, ze mas uvedeno, o ktere vakciny se jedna. Treba by to zajimalo i ostatni - ockujici maminky, kvuli tem pripadnym protilatkam (se stejnym ockovanim). :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
21.7.11 20:21

Mozna je to tahle (momentalne tusim jedina ‚podobna‘ v CR)?

http://www.nhs.uk/…details.aspx?… infections&pn=1&Rec=0&CT=0

= Safety & Immunogenicity of Pneumococcal Vaccine 2189242A Co-administered With DTPa-HBV-IPV/Hib in Healthy Infants

Tam se studuje jak efekt vakcin(y), tak bezne vedlejsi ucinky, vazne i ty necekane (nove).

Primo od zdroje s vic info: http://clinicaltrials.gov/…/NCT01204658

• jestli je to tahle studie, jedna se o 4 skupiny deti

Skupina 1: Experimental - deti dostanou vakcinu proti pneumokokovi - GSK2189242A (formulation 1)

Skupina 2: Experimental - deti dostanou vakcinu proti pneumokovi GSK2189242A (formulation 2)

Skupina 3: Active Comparator - deti dostanou Synflorix

Skupina 4: Active Comparator - deti dostanou Prevenar 13

• casovani vakcin u vsech stejne.

Jedna se o klasickou studii, typicky zkouseni ‚nove‘ vakciny, vakciny se takhle studuji pouze proti stavajicim vakcinam. Zajimalo by me, co teda dostanou deti v prvni a druhe skupine? :?:

A tady je clanek o te nove zazracne vakcine, vyrobene GSK, z letosniho unora, ktery ma velmi podobne casovani a obsah jako ta nova vakcina v clanku, ktery jsem zminila v jednom z predchozich prispevku.

http://www.idoquest.com/…s/36-healthy

Je mozne, ze se na detech [z tech dvou prvnich skupin] zkousi prave tahle nova vakcina, zatim testovana jen na mysich? :?:

Příspěvek upraven 21.07.11 v 21:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
21.7.11 20:25
Danulák píše:
Gabika píše:
Danulák, sledujem túto diskusiu, nechcem sa pridávať na žiadnu stranu… Ale, som za jej založenie rada, tiež by ma zaujímali hladiny protilátok po očkovaní. Škoda, že sa zatiaľ nikto neprihlásil…Po akých dobách po očkovaní sa protilátky budú naberať? Len po tom 1,5 roku alebo i neskôr?
Budou se nabírat teď po 3 očkováních (s odstupem asi 5 týdnů - nás to teprve čeká) a pak bude kolem toho roku a půl přeočkování a zase pak za měsíc odběr. Já jsem taky zvědavá, jestli budeme mít protilátky, proto jsem chtěla vědět, jak dopadly jiné děti ze studie.

Aha, takže len krátko po očkovaní… Škoda, čakala som, že budú skúmať dlhodobejší horizont, trebárs 5-10 rokov po očkovaní…

• Citovat
  • Upravit
2036
21.7.11 21:00

Jo a zapomnela jsem dodat, ze neni opet opomenuto, ze nova vakcina je levnejsi. Tak hlavne, ze se usetri. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
21.7.11 21:20

Zase ja… :roll:

http://clinicaltrials.gov/ct2/results?…

• seznam minulych, (nekterych) budoucich a probihajicich studii vakcin v CR.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
21.7.11 21:21
Boomer píše:

= Safety & Immunogenicity of Pneumococcal Vaccine 2189242A Co-administered With DTPa-HBV-IPV/Hib in Healthy Infants

Tam se studuje jak efekt vakcin(y), tak bezne vedlejsi ucinky, vazne i ty necekane (nove).

Skupina 1: Experimental - deti dostanou vakcinu proti pneumokokovi - GSK2189242A (formulation 1)

Skupina 2: Experimental - deti dostanou vakcinu proti pneumokovi GSK2189242A (formulation 2)

Jedna se o klasickou studii, typicky zkouseni ‚nove‘ vakciny, vakciny se takhle studuji pouze proti stavajicim vakcinam. Zajimalo by me, co teda dostanou deti v prvni a druhe skupine? :?:

A tady je clanek o te nove zazracne vakcine, vyrobene GSK, z letosniho unora, ktery ma velmi podobne casovani a obsah jako ta nova vakcina v clanku, ktery jsem zminila v jednom z predchozich prispevku.

Je mozne, ze se na detech [z tech dvou prvnich skupin] zkousi prave tahle nova vakcina, zatim testovana jen na mysich? :?:

jo, je to tahle studie. Až na to, že se vakcína nezkouší, ale už byla testovaná na dobrovolnících, ne jen na myších. A pak studovaná v jiné věkové skupině a měla pozitivní účinky. V které jsme skupině, se dozvím na konci studie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
21.7.11 21:31
Danulák píše:
Boomer píše:

jo, je to tahle studie. Až na to, že se vakcína nezkouší, ale už byla testovaná na dobrovolnících, ne jen na myších. A pak studovaná v jiné věkové skupině a měla pozitivní účinky. V které jsme skupině, se dozvím na konci studie.

Myslela jsem si to. Nevim, co ti lekarka rekla, ale ty 2 ‚nove‘ se momentalne testuji, efekt ani vedlejsi ucinky nejsou plne zname. Klinicka studie je jednoduse studie, tedy ucinky/nasledky se studuji. Nemyslim to nijak zle, ale rekla bych, ze temi dobrovolniky jste prave vy. :think: Studie mela zacit (podana zadost) na podzim minuleho roku, podle informaci vypada spis zacatek na letosni jaro, ukoncena bude v roce 2012. Ucastni se ji zhruba 600 deti. Ja jen doufam, ze rodice deti zvlast v te prvni a druhe skupine nebudou rozhodnuti litovat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
21.7.11 21:38
Boomer píše:
Danulák píše:
Boomer píše:

Myslela jsem si to. Nevim, co ti lekarka rekla, ale ty 2 ‚nove‘ se momentalne testuji, efekt ani vedlejsi ucinky nejsou plne zname. Klinicka studie je jednoduse studie, tedy ucinky/nasledky se studuji. Nemyslim to nijak zle, ale rekla bych, ze temi dobrovolniky jste prave vy. :think: Studie mela zacit (podana zadost) na podzim minuleho roku, podle informaci vypada spis zacatek na letosni jaro, ukoncena bude v roce 2012. Ucastni se ji zhruba 600 deti. Ja jen doufam, ze rodice deti zvlast v te prvni a druhe skupine nebudou rozhodnuti litovat. :think:

vakcíny jsou už odzkoušené, ať tomu věříš, nebo ne, mají malinko jiné složení, než Prevenar, který se taky liší od Synflorixu svým složením, každý má akorát jiný počet pneumokoků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek