Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky!
My nemáme prevenarem ani jedno dítko. U starší bychom to museli platit, u mladšího jsme nestihli včas první dávku, tudíž bychom taky museli vše platit - měl problémy s reakcí po TBC. Když jsem se na to ptala Mudr, tak mi řekla, že ona sama by tím své děti očkovat nenechala (ale byla by sama proti sobě, kdyby to maminkám vymlouvala). ![]()
A co se týče negativ - náš malej měl už 2× zápal plic. Bála jsem se, že je to tím, že nebyl očkovaný prevenarem a tudíž je na to více náchylný. Na to mi Mudr řekla, že to na to nemá vliv a že u dětí, které jsou očkované bývá ten průběh ještě horší ![]()
Příspěvek upraven 13.02.11 v 17:43
Já nemám neočkované Prevenarem ani jedno dítě. Oba jsou zdravý, na záněty středouší netrpí a dávat očkování jenom proto, že na to běží hnusná reklama, na to kašlu.
Pokud by mělo dítě časté záněty, tak bych o něm uvažovala, ale zdravé a silné dítě jsem prostě naočkovat nenechala.
Moc děkuju, já mám ted třetí mimčo, první děti nemám očkované, to snad ještě nebylo,jinak jsem dala klíštovku, starší meningítýdu, ale tohle mi připadá taky jako byznys, reklama mě štve.Reakce může být stejně silná jako nemoc.Moc vám děkuju za příspěvky, a pište dál:-)
Nedám ho, ani všechny ty meningokoky, rotaviry, klíšťovky a další nepovinná očkování. I povinná už mám rozvržena jinak. Každé očkování je obrovská zátěž, účinnost není 100% ani doživotní a nikdo mi nezaručí, že moje dítě po očkování neonemocní nebo ho nenapadne jiný kmen.
Příspěvek upraven 13.02.11 v 17:55
barulátko: naše dětská se taky staví k očkování nad rámec povinného, negativně. A i to povinné jí nedělá potíže posunout. ![]()
ano to je pravda.já budu dávat klíštovku.jinak syn má taky jiný rozvrh očkování, je nemocný, takže něco na tom bude.Potkala jsem pár dětí, coi odskákaly povinné očkování, dost šeredně
můj doktor se na mě dost naštval že jsem odmítla prevenar!!!!!! ![]()
Taky nemá ani jedno dítě. Teď jsem nechtěla a doktorka mi to nijak nevnucovala. Jenom se zeptala, zda mám zájem
Jsem ráda, děkuju moc za příspěvky!Prpbíhá ještě jedna diskuze, tam jsou vesměs maminky pro co daly očkovat.Připadé mi, že se málo lidí zamýšlí nad tím rizikem.Já nejsem proti očkovíní povinnému, ale proč dětem cpát navíc něco, co může být tak rizikové?Je to težké, někteří doktoři přímo vnucujé,viz můj, a moc neinformujou o rizicích, myslím to obecně.
Háta_x píše:
Nedám ho, ani všechny ty meningokoky, rotaviry, klíšťovky a další nepovinná očkování. I povinná už mám rozvržena jinak. Každé očkování je obrovská zátěž, účinnost není 100% ani doživotní a nikdo mi nezaručí, že moje dítě po očkování neonemocní nebo ho nenapadne jiný kmen.Příspěvek upraven 13.02.11 v 17:55
Rotaviry?Tak to už vůbec nechápu.To už je fakt tahání peněz z rodičů, navíc ta vakcíná může ten průjem vyvolat tak 50na 50 co jsem četla
No já znám z okolí 2 maminky, co jejich dětem způsobilo očkování prevenarem veliké komplikace, dětem to vyvolalo zápal plic s těžkým průběhem a hospitalizací. A nedávno tady proběhl smutný deníček o úmrtí miminka po očkování preverarem. Mělo asi zápal plic, který se neprojevoval a nebyl rozpoznán, bylo naočkováno a bohužel zemřelo. Já bych teda neočkovala a když už, tak alespoň po půl roce života, dřív ne.
No to je hrozný, šíleně smutný.Můj doktor mi ho chtěl píchnout společně s hexou, bylo to první očkování, malá byla furt nemocná, je už třetí v pořadí,tak vše chtne od starších.
My jsme starší dvě nenechávali očkovat navíc ničím. A jsou zdravé. Ted jsme mimi nechali navíc naočkovat Prevenarem(základním, co se neplatí), ale asi jsme se na to měli taky vykašlat. Pokaždé ji bolí obě nožičky (do jedné hexavakcína, do druhé Prevenar), nedá si na ně šáhnout, jense jich omylem dotkneme- pláče na celé kolo a mívá večer teploty a je z toho dva dny taková nevrlá. ![]()
Ještě, že nám Rotaviry rozmluvila sestřička. Existuje snad 100druhů rotavirů a očkování je jen proti několika.
Ale očkování proti TBC bych v žádném případě nerušila…vláda chce ušetřit na nepravém místě. ![]()
Tento týden byla diskuze na čt 24 o očkování proti TBC, byl tam klinický pediatr, a říkal, že je pro neočkování!Prý je to tak rizikové a málo účinné, že je mnohem víc proti
Maminky, zajímalo by mě, jestli vůbec existuje nějaká maminka, která nenechala naočkovat prevenar?Já to pořád zvažuju, tak by mě zajímaly spíš ty negativní zkušenosti, nebo prostě maminka, která to očkování nedala.Rěch pozitivních reakcí jsem četla hodně, ale ono s evážně zapomíná na to, že to může způsobit reakci bouřlivou. Děkuji předem za příspěvky