Prevenar - máte i negativní zkušenost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7576
13.2.11 18:28

palošk: to se velmi pleteš, současná vakcína TBC je zastaralá, neočkuje totiž proti současným kmenům. Proti nim se vakcíny teprve vyvíjejí. Takže současná TBC je pouze zbytečná zátěž miminek, naštěstí už to pochopili a přestali očkovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
13.2.11 18:29

Prevenar?? Ne. My dáváme synflorix, ten hradí pojištovna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
13.2.11 18:34

Tak já mám obě holky Prevenarem očkovaný. Když totiž bylo starší holce 2,5 roku a mladší 3 měsíce, měly obě pneumokoka v nose a ten jim způsobil zánět středního ucha a zápal plic. Takže týden v nemocnici a ATB. Pak jsem se ptala dětský dr. na tohle očkování, ale prej je to zbytečný, když už to holky měly, že už to nechytnou. Pak ta starší nastoupila do školky a asi dva měsíce v kuse měla kašel. Z výtěrů nosu vyšel znova pneumokok. Na moji otázku ohledně očkování mi bylo řečeno, kdo jinej by měl mít protilátky než ten, kdo to už měl dvakrát. Když to holka dostala potřetí, tak mi to doktorka domluvila na hygieně a obě děti dostaly Prevenar zadarmo (to ještě všichni platili).
Mladší holka byla bez reakce, ale ta starší (to jí bylo asi 3,5 roku) měla na ruce obrovskej červenej flek a tři dny si na ruku nenechala šáhnout.
Od tý doby dobrý, nikdy už pneumokoka neměla.
Ale kdyby holky toho pneumokoka neměly, tak bych je očkovat nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3550
13.2.11 18:35

Ahoj,tak teď jste mě tady trochu dost vyděsily s tím očkem..páč mám syna,je mu skoro půl roku a teď jdeme na druhý očko prevenarem..první reakce s hexou byla dobrá,žádná nebyla,jen víc spal..ale jak to tu čtu,sakryš,taxem asi udělala pěknou blbost :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lověnka
13.2.11 18:37

Pneumokok

Prevenar je nový konjugované vakcíny pro očkovat proti pneumokokům chyba, která žije v nosy mnoha dětí, a může způsobit zápal plic a zánětu mozkových blan, nebo dokonce i smrt. To je velmi drahé a stal se nejziskovější vakcínu vůbec. USA zavedl v roce 2000 a od počátku roku 2007 bylo doporučeno pro všechny děti v 11 evropských zemích. Pneumokok invazivní onemocnění (IPD) je mnohem vzácnější v západoevropských zemích než v USA, že expertní posudek zpochybnil hodnotu očkování všech dětí. Několik evropských zemí nabízejí pouze vakcínu high-rizikové děti.

Téměř nevyhnutelně, vakcína se ukazuje být daleko méně efektivní, než se původně předpokládalo. Počet dětí s IPD je na vzestupu opět, jak je chyba mutující do forem nerušené na vakcínu. Ve Finsku vakcína způsobila 57% pokles v počtu pneumokokových ušní infekce způsobené druhy baktérií na které se vztahuje na vakcínu, ale počet ušních infekcí způsobených bakteriemi pneumokokovým nevztahuje vakcíny zvýšil o 33%.

Jak je dnes běžnou praxí, byl Prevenar zavedena bez adekvátní bezpečnostní zkoušky. Informace jsou k dispozici pouze na společných reakcí krátce po očkování. Tato vakcína způsobuje větší místní reakce, jako je bolest, zarudnutí a otok, než většina ostatních vakcín. Ve srovnání s Pediacel, to způsobí více epizod diskety dítě reakcí, více neutišitelný pláč, křeče více a více hospitalizací. Jedna studie ukázala, že astma je častější u dětí, kteří obdrželi vakcínu. Reakce opakující ve stejné dítě po dalších pneumokokové očkování patří horečka, podrážděnost, prodloužený pláč, žaludeční poruchy a křeče. Během prvních dvou let jeho použití ve Velké Británii, bylo 117 úmrtí v souvislosti s očkovací látkou; výzkumníci popíral jakékoliv spojení, ale většina úmrtí zůstávají bez vysvětlení (Halvorsen, 2007, s. 231 do 2).

zdroj

• Citovat
  • Upravit
3550
13.2.11 18:44

no,tak tohle mě moc neuklidnilo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ditrych
13.2.11 18:48
Spee píše:
no,tak tohle mě moc neuklidnilo!!!

Neboj se!Pokud jednou to bylo dobré tak snad příště taky, všechny děti nemusí mít špatnou reakci

• Citovat
  • Upravit
3550
13.2.11 18:53

No to doufám,teď furt zápasíme s nachlazením,ale to je snad k zoubkám,máme jich rovnou 5 naráz,takže doufám,že se zatím druhé vakcíně vyhneme a píchnou nám ji,až budeme fit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
13.2.11 19:00

Škoda,že mi unikl ten pořad o TBC :-(. Děvčata na zastaralou vakcínu neměly žádnou negat. reakci a určitě je v 11letech nechám přeočkovat. V současné době je takový příliv „různých“ cizinců a nemusí mít jen moderní kmeny tbc. Myslím, že tohle očko jim neublíží. Setkala jsem se opakovaně s otevřenou tbc (v práci) a byla jsem moooc ráda, že jsem naočkovaná a nemělo to na mě žádný negat.dopad. Viděla jsem lidi na tbc i umírat. Takže…možná zastaralá, ale účinná. Ne všechno staré je na nic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.11 19:03

Spee, tak si přečti nějaké diskuze na téma, že je Prevenar v pořádku a uklidní tě to :hug: Tohle je přece normální reakce, když někdo udělá něco nadstandartního, tak si za tím buď stojí a nebo je lehce nerozhodný, když ale někdo tu nadstandartní věc neudělá, tak je většinou jen proti a důvod se vždy najde. Tak se třeba často diskutuje i o monitorech dechu.

Marfuška(píšu anonymně, protože nechci mít příliš diskuzí u sebe)

• Citovat
  • Upravit
15404
13.2.11 19:16

Spee, hlavně se nenervuj :wink: Kdyby mělo všechno očkování tak drastické důsledky, tak bysme my všichni už dávno pomřeli :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ditrych
13.2.11 20:50

Všem vám chci poděkovat za příspěvky. Dobrou noc

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.11 21:33

Neboj...

Spee, buď v pohodě…

Já jsem taky ten případ, že jsem nechala Prevenar dát až tehdy, když dcera měla složitý zápal plic a syn zánět středního ucha. A dost lituju toho, že jsem to nenechala dřív - mohli jsme si to ušetřit. Několik let mi pak holka lítala z virozy do virozy, přitom až do toho zápalu plic měla maximálně kašel a rýmu. V té době jí byly 3 roky a už půl roku chodila do školky, pak z čista jasna tohle.. A rovnou skončila v nemocnici…

Zápal plic jako reakce na Prevenar je blbost!!! Leda by ho to dítě vdechlo, což z injekce jde blbě, tak snad každej pochopí…
V té očkovací látce není žádná bakterie, takže to prostě nejde!!! Až na výjimky obsahují očkovací látky jen malou část bílkoviny té breberky, proti které jsou. A Prevenar je přesně ten případ.

A odkládat očkování na věk, kdy je dítě silnější, může mít něco do sebe, pokud právě nejrizikovější období není ten první rok života…

FAKT MĚ DOKÁŽE NAŠTVAT, JAK ROZÁLIO ŠÍŘÍ PANIKU A STRACH A PŘESNĚ Z TOHO STEJNÉHO OBVIŇUJE FARMACEUTICKÉ FIRMY!!!

Kdokoliv jen v blízkosti medicínské nebo farmaceutické branži ví, že testy nových léků a vakcín jsou něco tak neskutečně náročného, těžkého a přísného, že dnes prostě ledacos neprojde.
Ano, nikdo Vám nazaručí, že po nějakém léku nebudete mít reakci za 10 let (pokud se to tedy nepodaří zobrazit na počítačovém modelu). Ale zcela jistě neprojde lék, které má příliš velké procento nežádoucích účinků, nebo vážné nežádoucí účinky, nebo nízkou účinnost… Na to jsou zatraceně přísná kriteria a kor v Americe. Takže se spíš dívejte na to, kde byla daná věc schválená a kde ne. Pokud v USA i Evropě, můžete spát klidněji…

Raději anonymní, nechci být zahlcena maily…

• Citovat
  • Upravit
ditrych
14.2.11 22:32

Tuto diskuzi jsem založila proto, abych slyšela názory maminek, které, stejně jako já, nedaly své děti očkovat prevenarem.Že spousta maminek děti nechala očkovat, a našly si své pro, to je mi jasné.Rozhodně jsem nechtěla nikoho strašit, nebo rozpoutávat diskue pro x proti, o tom tohle nemělo být.

• Citovat
  • Upravit
398
1.1.14 17:04

Mě by zajmalo, jestli některé z vás mají tu zkušenost, že po očkování Prevenarem nebo během trojitého očkování dítě onemocnělo zápalem plic či zánětem ucha? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek