Prevenar - máte i negativní zkušenost?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3819
24.1.17 23:18

@Urtica-dioica??? U jinak zdraveho ditete? Od 2 let se ockuji jen riziove skupiny… a to sekcencne s Prevenarem a Pneumovaxem…ockovani zdraveho ditete starsiho 2 let nema smysl… to neni muj nazor ale stanovisko Instituti Roberta Kocha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.17 01:13
@Agrion píše: @Urtica-dioica??? U jinak zdraveho ditete? Od 2 let se ockuji jen riziove skupiny… a to sekcencne s Prevenarem a Pneumovaxem…ockovani zdraveho ditete starsiho 2 let nema smysl… to neni muj nazor ale stanovisko Instituti Roberta Kocha

Fakt? Já právě aktuálně řeším Prevenar. Malá má 4 roky, prodělala teď pneumokokovou infekci, 12 týdnů brala atb a byl nám doporučen Prevenar, ale vůbec se mi do tho nechce…

• Citovat
  • Upravit
3819
25.1.17 08:32
@Anonymní píše:
Fakt? Já právě aktuálně řeším Prevenar. Malá má 4 roky, prodělala teď pneumokokovou infekci, 12 týdnů brala atb a byl nám doporučen Prevenar, ale vůbec se mi do tho nechce…

Tak u vas by to bylo indikacni ockovani… pokud se rozhodnes pro ( coz bych doporucila) tak urcite sekvencne… 1 davka Prevenaru a po 6-12 mesicich 1 davka Pneumovaxu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.17 14:09

@Agrion Ano, též nejde o můj názor, ale o názor z imunologického centra v Motole. Jakkoliv se spojitost autismu a očkování neprokázala, spojitost očkování a autoimunity, pokud vím, již prokázána byla. Riziko je o to větší, pokud tam je genetický základ (což je i případ autoimunity).
Souhlasím s tím, že od dvou let již pneumokok nemá význam, proto jej neočkujeme vůbec. Vzhledem k tomu jak kontroverzní téma je očkování - a to i mezi odborníky, mě příliš nepřekvapuje, že se názory různí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
25.1.17 14:28

@Dadulkaalaura můj dvouletý syn má atopický ekzém, v deseti týdnech měl podezření na pásový opar (léčen antibiotiky), trpí na záněty průdušek, před měsícem měl první laryngitidu…Přesto s očkováním problém nikdy neměl, snášel ho dobře. Je to hodně individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.17 11:18
@Urtica-dioica píše:
Prevenar je nepovinný, takže ho můžete nechat naočkovat kdykoliv. Apropo - lékař nesmí očkovat proti vůli rodičů, takže navzdory tomu, co se píše v zákoně - pokud nedáte svolení, nemusíte nechat očkovat nic( nebo jen vybrané nemoci, které uznáte za vhodné…).

Děkuji za odpověď…Mám s toho všeho hlavu jak pátrací balón…Nejspíš dáme asi jen to povinné…Ještě budu studovat a číst reakce dalších maminek a uvidím.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek