Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
prosím Vás o radu..chtěla bych syna naočkovat Prevenarem. Bohužel kvůli zmatkům v úhradách vakcíny mi lékařka už od ledna říká, že to neočkuje dokud se to nevyřeší. Na druhou stranu, aby bylo očkování bezplatné, je potřeba aby očkování bylo zahájeno nejpozději v 5. měsíci, což Kuba teď má.
Co mám dělat ? Mám právo po oní to očkování požadovat nebo mám holt smůlu ? Bohužel bydlíme na vesnici a změna lékařky tu není moc možná ![]()
Děkuji za radu !
Ahojky, tady je očkovací schéma prevenaru
http://www.prevenar.cz/…Default.aspx
a je tam možnost očkování i od 7-11 měsíců (3 vakcíny), 12-23 měs. (2 vakcíny) a 2-5 let (1 vakcína)
Tam problém ale není, že? Tobě se jedná o toto prohlášení, že:
Dovolujeme si Vás informovat, že pro děti mezi třetím až pátým měsícem věku, u kterých bylo v roce 2010 očkování Prevenarem zahájeno, je Prevenar plně hrazen z veřejného zdravotního pojištění.
Bohužel jsme na tom, tak jako vy:(
Lolinko já být tebou, tak se obrátím s dotazem na příslušnou pojišťovnu pod kterou spadáte. Ze zákona je toto očkování hrazeno a dr. má povinnost ti dítě naočkovat, to že jsou zmatky v systému tebe vůbec nemusí zajímat, asi jsem ti moc neporadila, co?
Jinak já tento problém měla taky, jen že my spadali do té skupiny co děti byly narozeny začátkem srpna, v lednu byly strašné zmatky a dr. mi taky odmítla dceru naočkovat, nakonec se to ale vyřešilo a dítě mi naočkovala, proběho pár telefonátu s pojišťovnou a s dr. to pohlo. ![]()
Idusko a mluvila jsi o tom s vasim pediatrem ? Nebo holt na to rezignujes ?
Stve me to…ockovat jsem Kubu chtela tak jako tak a jen proto, ze se cosi nedoresilo, tak mame asi smulu nebo co. Nejvic me prekvapuje, ze nekteri pediatri ockuji a neresi to (nebo maji reseni, nevim) a jini se proste zablokujou a reknou, ze ne, ze cekaji ![]()
Lolinko a na co dr. čekají? Vždyť pokud vím, tak jím to bylo nařízeno, že očkování musí zahájit. ![]()
Přiznám se, že tomu příliš nerozumím. Doktorka mi to vysvětlovala, že když by ty vakcíny kupovala (za stávajících předpisů) musela by něco doplácet ..cosi, že by z toho platila daně…vůbec nevím..a tím pádem to dělat nebude, dokud se to nevyřeší..Sakriš, kdyby šlo o stovku tak jí ji dám ze svýho a neřeším to, ale ať Kubíka naočkuje,že ![]()
Lolinko jak píšu, obrať se na pojišťvnu a tam žádej vysvětleni a taky zda by ti teda mohli poradit, jak máš svou dr. přijmět k tomu aby ti dítě naočkovala, zda máš hledat nového pediatra a nebo na koho se máš jako obrátit, když ze zákona máš na toto očkování právo.
Souhlasím. Obrať se na pojišťovnu. Prostě řekni, že doktorka odmítá očkovat a zeptej se, zda má na takové jednání právo…
Mě třeba nechtěla dětská napsat Lázně. mamka mě odvezla na pojišťovnu..tam mi je napsal revizák a s ní si to už nějak vyřídili…
…nebo bych se zkusila obrátti na nejbližší očkovací centrum a poptala se tam ![]()
očkovací centrum nenaočkuje, to jsem taky zkoušela, ale stejně jako já ti poví, že dr. ti musí dítě ze zákona naočkovat, tak že fakt zkus tu pojišťovnu ![]()
ahoj mám ZPMV 211 a ti nám prevenar letos plně hradí ač jsme první dávku dostaly již v listopadu. obě svoje děti jsem nechala očkovat až v jednom roce, máme tedy schéma pouze dvou vakcín.
napiš stížnost na pojišťovnu, kde jsi pojištěná, v kopii na ministerstvo zdravotnictví. tohle někteří dr. dělají, všichni to vědí, ale nikdo s tím nic nedělá!
a nešlo by to udělat tak, že ti napíše na prevenar recept a ten ti proplatí zdravotní pojišťovna?
cinkxa píše:
ahoj mám ZPMV 211 a ti nám prevenar letos plně hradí ač jsme první dávku dostaly již v listopadu. obě svoje děti jsem nechala očkovat až v jednom roce, máme tedy schéma pouze dvou vakcín.
Já mám taky ZPMV, ale tam je právě podmínkou, že ti plně proplatí očkování jen pokud bylo započato v roce 2009. Jenže očkuje se od 2 měsíců a my jsme narození až v listopadu. Takže nám první dávka vycházela na leden. Takže stejně budu platit. ![]()
Nataša píše:
napiš stížnost na pojišťovnu, kde jsi pojištěná, v kopii na ministerstvo zdravotnictví. tohle někteří dr. dělají, všichni to vědí, ale nikdo s tím nic nedělá!a nešlo by to udělat tak, že ti napíše na prevenar recept a ten ti proplatí zdravotní pojišťovna?
Natašo todle jsem taky zkoušela a na pojišťovně řekli jasně že ne, že je daný postup a toho se musí dr. držet.
Prosím Tě, buď ráda, že svoje dítě ušetříš dalšího zbytečného očkování!