Prevenar - očkovací plán

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23847
12.4.10 13:09

Prevenar - očkovací plán

Syn má za sebou již 3 dávky 7mi valentního Prevenaru aplikováno spolu s Hexou ve 3.m, 4.m a 6.m. Kdy by mělo být v našem případě to poslední přeočkování? (chtěla bych dát Prevenar 13) Dětská sestra říkala že až ve 2 letech, ale viděla jsem i leták s tímto schématem, kdy je poslední přeočkování do 15ti měsíců, na www.prevenar.cz píšou také až ve dvou letech, tak teď nevím.
Je tu někdo s podobným schématem? Kdy jste dali/budete dávat to poslední?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43
12.4.10 19:56

Ahoj, my tedy máme zatím jen 1 dávku, tenhle měsíc jdeme na druhou a mudra nám taky řekla,že poslední dávka až po 2. roce. Jo a kamarádce to řekl její doktor taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
12.4.10 20:44

Standardní plán při schématu 3+1 (což myslím jste) tak říká, že poslední dávka má být v 2. roce života = do 2. narozenin.
Ale aby byla vytvořená ochrana i pro ty dodatečné kmeny v Prevenaru 13, tak by malý měl dostat 2 dávky místo jedné.
Když jsem sháněla informace, tak jsem došla k závěru, že mám na výběr 2 varianty:
1. Dát malému do 2. narozenin 1 dávku a pak ještě jednu kvůli těm dodatečným kmenům.
2. Počkat s poslední dávkou po 2. narozeninách, protože pro 2-leté děti stačí podle standardního plánu 1 dávka…
Osobně jsem si vybrala tu druhou variantu.

Píšu to popaměti, ale snad jsem nic nepopletla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.4.10 11:17

Děkuji za odpovědi, počkám tedy s tou poslední dávkou až po druhých narozkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek