Prevenar později?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tanulkaaaaa
28.3.11 20:22
Elik píše:
Tanulkaaaa píše:
Prevenar není na všechny typy, ale na ty nejinvazivnější, tj. na ty, které nejčastěji způsobují invazivní onemocnění. To jsou meningitidy (jo, i ty smrtelné), otrava krve (to samé) a pak závažné zápaly plic.

To máš pravdu, jen jsi se asi přepsala, meningitida je způsobená meningokokem, a proti tomu prevenar rozhodně není, ten je proti pneumokokům.

Jinak to Rozalio ve mně důvěru nebudí… podle mě fakta interpretují dost účelově (a to nejsem žádná horlivá zastánkyně očkování)

Elíku, nespletla jsem se. Meningitidu způsobují různé bakterie, dokonce ji dokážou způsobit i viry (i když to je spíš meningoencefalitida).

A u dětí je hlavní příčinou meningitidy právě pneumokok.
Meningokok je pro děti také nebezpečný, ale o něm je častěji slyšet v souvislosti s lidmi okolo 20 let.

• Citovat
  • Upravit
10799
30.3.11 09:14
Tanulkaaaaa píše:
Elíku, nespletla jsem se. Meningitidu způsobují různé bakterie, dokonce ji dokážou způsobit i viry (i když to je spíš meningoencefalitida).

No jo to jsem nevěděla, tak díky za vysvětlení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.11 00:47

Doba jedova

Ja jsem mama dvojcat nedonosenat (rijen 2010 ve 29 tydnu), takze nas teprve zacinaji ockovat. Rozhodovala jsem se, jestli je mam nechat ockovat Prevenarem (Synflorix pro nedonosenata neni mozny) a po prostudovani ruznych clanku na netu a knizky Doba jedova (autori Anna Strunecka a Jiri Patocka) jsme se s pritelem rozhodli, ze zatim ockujeme pouze povinna ockovani. Jeden z duvodu je obsah hliniku ve vakcinach, dalsi je vliv na vyvoj mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek