Preventivně nedávat do školky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
44181
4.10.21 21:45
@eva.pass píše:
@Pears206 jeste me tak napada k tomu promoreni - ted v zari byly snad vsechny deti nemocne a ruzni odbornici to prisuzovali tomu, ze po tech vsech karantenach a prazdninach uz nemaji vycvicenou imunitu. Tak podle tohoto by se asi stale mely vystavovat virum, ne? :nevim:

Dceři je 13,nemocná byla dávno před covidem, porucha imunity zjištěna někdy v 7 letech. Toto bych sem nepletla. Druhá má 6,5 let, astma od útlého dětství, kortikoidy inhalujeod 8 měsíců.

Další děti 15,9 a 4 naštěstí pořád zdravé, covid necovid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
4.10.21 21:47

@milwinka to mi pripada celkem drsne. Kolem Vanoc je tolik aktivit ve skolce tam by me to mrzelo. To byl nemocny porad nebo nejak vazneji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
4.10.21 21:52
@eva.pass píše:
@Pears206 jeste me tak napada k tomu promoreni - ted v zari byly snad vsechny deti nemocne a ruzni odbornici to prisuzovali tomu, ze po tech vsech karantenach a prazdninach uz nemaji vycvicenou imunitu. Tak podle tohoto by se asi stale mely vystavovat virum, ne? :nevim:

Ne vystavovat virům, ale posilovat imunitu. Dost lidí bylo rok zavřených doma, nejezdilo se k moři nebo na hory, že „lepším vzduchem“, všichni spíš seděli za počítačem, málo pohybu na čerstvém vzduchu, málo sportu, většinou i horší strava, minimální otuzovani, plus všechno dezinfikovane, což taky není úplně super a to pak imunita klesá no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30714
4.10.21 21:53

@stinga To je klidne mozne, moji profesionalni chcipaci rok a pul nezastonali, ale zase jsme bohuzel najeli do starych koleji. Nejmladsi najela do sveho modu „vecny kasel a ryma“ :zed: :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
4.10.21 21:54
@Kriss Tina píše:
@Le_lenaz těch 20 kilo se mi zdá jako blbost :D syn má 20 kilo až v první třídě, přitom nemocny byl max prvních pár měsíců, když ve 3 letech nastoupil, pak už vůbec. Spíš bych řekla, že jde celkově o životní styl, jak je dítě otužilé atd. Ale jsou prostě děti, co mají slabší imunitu a neudělá se nic.

taky mi to přijde blbost, syn měl 20 kg v 5 letech a nemocný je často doteď, první třída 27 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
4.10.21 21:55

Já bych dávala, třeba jen 4× týdně a jen na dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
4.10.21 22:11
@Kriss Tina píše:
Ne vystavovat virům, ale posilovat imunitu. Dost lidí bylo rok zavřených doma, nejezdilo se k moři nebo na hory, že „lepším vzduchem“, všichni spíš seděli za počítačem, málo pohybu na čerstvém vzduchu, málo sportu, většinou i horší strava, minimální otuzovani, plus všechno dezinfikovane, což taky není úplně super a to pak imunita klesá no.

My jsme v lockdownu chodili na dlouhé procházky a trávili volný čas v přírodě, kterou máme 10 minut pěšky od města. V běžném režimu nemáme ve všední dny tolik času na procházky, protože děti mají ZUŠ, sportovní oddíly, vystoupení, závody.
Lidi jsme tam potkávali, protože kdo nejel autem za město daleko do lesů, chodil do stejného biokoridoru.

Myslím si, že v lockdownu měla spousta lidí více času trávit běžný volný čas venku než teď, kdyby mají děti školu, mimoškolní aktivity a pracovní povinnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
4.10.21 22:12

@Kriss Tina @Hobitka @welovefashion

Jasně, netvrdím že to je pravda, jen mi přišlo zajímavé že to u nás platilo. :mrgreen: Syn měl 20kg v 5 letech asi výjimka. :mrgreen: A nepřipadal mi nikdy nijak “tlustý”. Teď mu je 8 a je celkově takový “kus chlapa”. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
4.10.21 22:12
@eva.pass píše:
@milwinka to mi pripada celkem drsne. Kolem Vanoc je tolik aktivit ve skolce tam by me to mrzelo. To byl nemocny porad nebo nejak vazneji?

No byl třeba 2 dny ve školce, pak 2 týdny doma pro kašel, pak zas pár dní ve školce, pak zas strašný kašel a takhle to bylo furt dokola. A navíc to vždy od něho chytil mladší sourozenec, který byl v té době ještě miminko a musel kvůli tomu brát antibiotika už takhle malý, tak mi to tehdy fakt doktorka doporučila, ať ho nechám přes zimu raději preventivně doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
4.10.21 22:16
@Le_lenaz píše:
@Kriss Tina @Hobitka @welovefashionJasně, netvrdím že to je pravda, jen mi přišlo zajímavé že to u nás platilo. :mrgreen: Syn měl 20kg v 5 letech asi výjimka. :mrgreen: A nepřipadal mi nikdy nijak “tlustý”. Teď mu je 8 a je celkově takový “kus chlapa”. :lol:

Můj měl na 5-ti leté prohlídce 21,8kg a 118cm a taky mi teda nepřipadá tlustý. A taky u nás neplatí, že od 20-ti kg už není nemocný, to ne, zrovna aktuálně marodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6821
4.10.21 22:48

Náš chodil týden školka, 14 dní doma. Další rok už stoprocentně lepší. Ale pravda, že ve školce mi přišlo, že učitelky víc přeháněly a stahovaly i s lehčí rýmou, pokašláním. Takže když už byl větší, stahovalo se kvůli tomuto. Což byl fakt kolikrát opruz. Od školy ťuk ťuk chodí do školy normálně. V půlce září byla snad celá třída nastydlá a nikdo se domů nestahoval. Takže nám odpadl věčný stres s rýmiček a OČR, kvůli školce. Chce to vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6821
4.10.21 22:51

Jinak já jsem do školky dávala vždy, když to šlo. My se do běžného kolektivu nedostaneme, max herničky a tam denně nechodím. Navíc syn kamarády potřeboval a nejlépe se seznámil, když chodil pravidelně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
4.10.21 23:02
@milwinka píše:
Nám to třeba doktorka vyloženě doporučila nechat syna přes zimu doma, když jsem byla ještě na rodičovské s mladším. Tak byl přes zimu odhlášený a do školky šel až na jaře.

mě taky pediatr hned jak jsem začala, že by mohlo dítě chodit do školky, řekl, že jestli můžu ať nechodí od října do dubna… jenže proč to říká… protože to mají nejvíc napilno. Nic imunologického v tom není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
4.10.21 23:03
@vejilka píše:
Náš chodil týden školka, 14 dní doma. Další rok už stoprocentně lepší. Ale pravda, že ve školce mi přišlo, že učitelky víc přeháněly a stahovaly i s lehčí rýmou, pokašláním. Takže když už byl větší, stahovalo se kvůli tomuto. Což byl fakt kolikrát opruz. Od školy ťuk ťuk chodí do školy normálně. V půlce září byla snad celá třída nastydlá a nikdo se domů nestahoval. Takže nám odpadl věčný stres s rýmiček a OČR, kvůli školce. Chce to vydržet

ve školce je rýma horší jak mor a svrab dohromady  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
4.10.21 23:06
@Kriss Tina píše:
Ne vystavovat virům, ale posilovat imunitu. Dost lidí bylo rok zavřených doma, nejezdilo se k moři nebo na hory, že „lepším vzduchem“, všichni spíš seděli za počítačem, málo pohybu na čerstvém vzduchu, málo sportu, většinou i horší strava, minimální otuzovani, plus všechno dezinfikovane, což taky není úplně super a to pak imunita klesá no.

hele to bych moc netvrdila. My od narození dětí jsme stále venku, minimálně 4 hodiny denně a stejně první týden ve školce a buch nachlazení, nemoc nebo jak to říct - prostě klasická rýmička. Jen v čechách je prostě rýma smrtelná nemoc, takže hned 14 dní doma i když dítěti evidentně nic není. :nevim: já mám to samé při přechodech období léto - podzim a zima - jaro prostě klasická viróza, každý rok ať je covid nebo není, nebo jsem na RD bez kontaktů. Takže bych s tím tvrzením, že za současné plné ordinace pediatrů můžou roušky, byla trochu opatrná. A hlavně tyhle malé děti nosí roušky opravdu minimálně a kontakty měly i v tom největším lockdownu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí