Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Asi to moc nevysvětlíš.. asi mu to dojde až jdnou mu to někdo vrátí, že takto ne… U nás ve školce jsem měli jednoho chlapečka co to dělal, našemu klukovi. Většinou přišel, jámu řekla, at se hraje s někým jinýma jinde, Nehrotila jsem to..
ALe ted v první třídě kluci povyrostli a náš si to už prostě nenechal.. chlapec do něho strčil a náš ho postrčil pořádně, až kluk spadl víc na zem..KLuk to už neudělal
Jako rada to neni, a le prostě tam asi jde o to, že mu to vychází, cítí převahu.. a jednou narazí na někoho, kdo mu to vrátí a možná mu to dojde
Souhlas. Až si to jednou nenechá někdo líbit, tak bude klid. Dceru pořád taky žduchal, štouchal a ubližoval jeden chlapeček. to fakt nebyl den, aby nám doma neřikala, že jí něco neudělal a nijak jí neublížil. Takže jsem jí vysvětlila, že nesmí nikomu ubližovat, ale pokud někdo ubližuje jí, ať si to prostě nenechá líbit. No a jednou jí zase kousnul, tak se prostě naštvala a vytelila mu takovou, až spadnul ze židle… nooo a od tý doby měla klid.
@TeSudička píše:
Souhlas. Až si to jednou nenechá někdo líbit, tak bude klid. Dceru pořád taky žduchal, štouchal a ubližoval jeden chlapeček. to fakt nebyl den, aby nám doma neřikala, že jí něco neudělal a nijak jí neublížil. Takže jsem jí vysvětlila, že nesmí nikomu ubližovat, ale pokud někdo ubližuje jí, ať si to prostě nenechá líbit. No ajednou jí zase kousnul, tak se prostě naštvala a vytelila mu takovou, až spadnul ze židle… nooo a od tý doby měla klid.
TVL kousknul? To bych slyšela jen jednou, že by to dokonce udělal můj syn nebo, že mu to někdo udělal a neznám se.. Nesnáším šikanu a tohle je taková šikana v zárodku.. Syn chodí do 1třídy letos a taky tam mají pár exemplářů na pár facek.. ![]()
@Janasas @TeSudička @Andělka55
Jeej tak to mi moc nepomohlo, ale doufám, že to zvládneme dat do pohody co nejdříve
vím, že by si chtěl hrát s dětmi, ale takhle mít kamarády nebude a to mě mrzí.
@Anonymní píše:
Ahoj,už nevím jak synovi domluvit. Má 3,5, do školky chodí od září. Dneska si mi po druhé učitelky stěžovaly, že postuchuje děti, zducha, chlapeček dokonce spadl na zem.
DekujiJe zde živější, ale skupinová činnost jako tancování atd ho baví. Jinak si prý hraje sám, s autíčka, pak si jde malovat..
Celou dobu jsem mu to vysvětlovala, když si bude chtít hrát, ať řekne pod si hrát nebo tak. Vůbec tomu nerozumím, přitom na hřišti vychází s dětmi hezký. Nijak extra jeste nemluví, ale pomalu se rozmlouvá, jinak je vše ve školce OK.
Nějaké rady či zkušenosti co s tím :/
Zkus mu to vysvětlit na plyšácích. Ne že to dělá on, ale takhle ošklivě se chová ten plyšák, dětem - ostatním plyšákům se to jeho chování nelíbí, tak se s ním nechtějí kamarádit, bojí se ho. Pak mu ukaž správné chování, jak může navázat přátelský kontakt s dětmi, že jim má ukázat hračky, třeba něco říct co zvládne. Jak se s tím plyšákem kamarádí a možnosti jak ten plyšák navazuje s dětmi kontakt na hraní či komunikaci. A opakovat to každý den dokud to nepochopí.
Ty jako rodič jsi ta, kdo má největší moc mu to vysvětlit, tak to trpělivě zkoušej.
Ty zážitky s dítětem, které strká druhé nepatří pro ostatní děti mezi příjemné. U dítěte ve školce byl také jeden, který všechny strkal a děti se ho bály. Děti se pak bály chodit na wc, že tam chlapečka potkají. Učitelky to řešily, ale mají na starost hodně dětí a nemohou být všude a hned zasáhnout a ty malé děti to často ještě neumí.
@Anonymní píše:
@Janasas @TeSudička @Andělka55
Jeej tak to mi moc nepomohlo, ale doufám, že to zvládneme dat do pohody co nejdřívevím, že by si chtěl hrát s dětmi, ale takhle mít kamarády nebude a to mě mrzí.
Nemusí to tak být, může to být i tak, že mu prostě nededly dvě, dětri a hotovo.. Nemsuí si sednout navzájem.. Učitelka řekne, že je šťouchnul, ale nikdo neví, co tomu předcházelo..
Je to jeho způsob navazování kontaktu. Zkus mu vysvětlit, že jiným děckám se to nemusí líbit, že je to bolí, je jim to nepříjemné a nebudou ho mít rády. On to zřejmě nedělá proto, že by byl zlý, jen neví, jak jinak získat pozornost. Doma jste se mu patrně věnovali stoprocentně, že?
@Anonymní píše:
Ahoj,už nevím jak synovi domluvit. Má 3,5, do školky chodí od září. Dneska si mi po druhé učitelky stěžovaly, že postuchuje děti, zducha, chlapeček dokonce spadl na zem.
DekujiJe zde živější, ale skupinová činnost jako tancování atd ho baví. Jinak si prý hraje sám, s autíčka, pak si jde malovat..
Celou dobu jsem mu to vysvětlovala, když si bude chtít hrát, ať řekne pod si hrát nebo tak. Vůbec tomu nerozumím, přitom na hřišti vychází s dětmi hezký. Nijak extra jeste nemluví, ale pomalu se rozmlouvá, jinak je vše ve školce OK.
A to si paní učitelky stěžují, že zducha do jiných? Od čeho jsou podagogove? Zducha proto, že se snaží navázat kontakt, to je celkem obvyklé u malých dětí, zvlášť u těch, co nemluvi…to by snad mohly vědět…
Ahoj,
už nevím jak synovi domluvit. Má 3,5, do školky chodí od září. Dneska si mi po druhé učitelky stěžovaly, že postuchuje děti, zducha, chlapeček dokonce spadl na zem.
Je zde živější, ale skupinová činnost jako tancování atd ho baví. Jinak si prý hraje sám, s autíčka, pak si jde malovat..
Dekuji