Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
mate nekdo zkusenost s prevodem penez do zahranici? Jak na to? Jake jsou poplatky?
Diky
já jsem nakupovala přes eBay a při té příležitosti jsem si pořídila platbu přes Paypal. Bylo to velmi jednoduché, použila jsem to 2×, teď se mi to s clem už nevyplatí. Myslím že naše banky si za to účtují velké poplatky, já jsem zatím paypalu nic neplatila, ale zase byl o trošku nevýhodnější kurz (který si určuje Paypal).
přes ten eBay je to jednoduché, tam se klikne a je to. Jednou jsem řešila reklamaci, peníze vrátili mně a pak až je vymáhali po tom, komu jsem naletěla. Mají to poměrně dobře ošetřené, tak jsem se až tak nebála. Každopádně ale muselo by se mi to hodně vyplatit, abych do toho šla teď
přeci jen doprava, strach z přepravy, atd
Záleží, u jaké banky máš účet a jak to chceš poslat - mnoho eshopů v zahraničí podporuje PayPal, takže tam je to jednoduché. Jde to i přímo na účet - ve tvé domovské bance to zadáš jako „Zahraniční platbu“, stačí k tomu obvykle znát IBAN účtu příjemce.
Ad eBay: uvnitř EU se clo a DPH nedoplácí, čili ty nákupy uvnitř EU se vyplatí pořád stejně. ![]()
Ahoj
záleží kam peníze posíláš. Poplatky jsou také různé záleží jakou máš banku můžeš si vybrat kdo bude poplatky platit
1- buď jen ty
2-účet na který peníze posíláš
3-nebo na půl
do přkazu musíš napsat název,adresu jak banky tak majitele účtu
u každá banky je to trochu jiné.
Nejlepší máš pokud zajdeš do banky a informuješ se ty poplatky se hodně mnění banka od banky.
Peníze se dají poslat i z pošty složenkou, pokud nemáš účet /tedy na Slovensko to jde každopádně, abych tu nešířila bludy
/ není to levné, ale snad všechny banky v čr si tohle nechají zaplatit a kurz taky nedají střed
Ale záleží na tobě, jak chceš platit poplatky
OUR - platíš všechny poplatky ty sama
SHA - ty si zaplatíš svoje a příjemce taky svoje
BEN - všechny poplatky platí příjemce.
Předpokládám, že v cizině je tak nedrbou, jako tady nás, takže by stálo i za zvážení, že popl.zaplatí příjemce a ty mu o to pošleš více, ale je to těžké, protože tímto je to zas nestandartní platba a může být o to dražší
chce se poptat.
Jak už tu holky psaly je k tomu potřeba znát celé a správné číslo účtu IBAN a správný název a adresu příjemce, to by mělo stačit, ale je vždy lepší tam napsat i banku příjemce.
kadlina píše:
Peníze se dají poslat i z pošty složenkou, pokud nemáš účet /tedy na Slovensko to jde každopádně, abych tu nešířila bludy/ není to levné, ale snad všechny banky v čr si tohle nechají zaplatit a kurz taky nedají střed
No tak zrovna z účtu v ČR na účet na Slovensko to umí zadarmo Fio (kurz pro konverzi je ČSOB devizy - prodej).
holky diky, taky jsem si rikala, ze asi bude lepsi nechat zaplatit poplatky prijemcem (mnou). v CR mam ucet u CSOB a penize potrebuji preposlat na svuj ucet v Anglii. u PayPal a podobnich prostredniku me desi rozdil v kurzu, potrebuji poslat velkou castku a udela to nekolik tisic.
no dnes pujdem zjistit poplatky na anglicke strane. jen jsem chtela vedet, jak to kdo resi.
neanonymní píše:kadlina píše:No tak zrovna z účtu v ČR na účet na Slovensko to umí zadarmo Fio (kurz pro konverzi je ČSOB devizy - prodej).
Peníze se dají poslat i z pošty složenkou, pokud nemáš účet /tedy na Slovensko to jde každopádně, abych tu nešířila bludy/ není to levné, ale snad všechny banky v čr si tohle nechají zaplatit a kurz taky nedají střed
Fio ma zajimave poplatky ![]()
mate nekdo u nich ucet?
lucie.t píše:neanonymní píše:Fio ma zajimave poplatkykadlina píše:No tak zrovna z účtu v ČR na účet na Slovensko to umí zadarmo Fio (kurz pro konverzi je ČSOB devizy - prodej).
mate nekdo u nich ucet?
Ja mam Fio valutovy ucet i cesky ucet,neplatim ani korunu,je to super na posilani penez do zahranici,kdyz potrebuji poslat penize komukoliv na zahranicni,tak si je nejdriv poslu na cesky a ty si pak preposlu na valutovy ucet.
Kdyz posilam na jakykoliv cizi ucet u bank,ktere jsou v euro zone,tak je tam poplatek 2eura a penize maji do druheo dne.
Příspěvek upraven 23.05.11 v 14:55
lucie.t píše:
Fio ma zajimave poplatky
mate nekdo u nich ucet?
Máme dva. ![]()
Akorát, když to tu teď přiznám, bude to vypadat, že jim dělám reklamu a chválím to, co používám.
Pravda je taková, že poplatky neplatíme a převody jsou rychlejší, než v GE money, kde jsme platili přes stovku měsíčně.
Jediné poplatky, které běžného klienta můžou potkat, jsou snad jen za výběr z bankomatu - 6kč z bankomatu ČSOB. Zároveň je ale bezplatný výběr peněz na pobočce Fio, čili pokud potřebuješ hotovost, stavíš se na pobočce a vybereš si. My platíme většinou kartou, takže tohle neřešíme (to je samozřejmě zdarma).
lucie.t píše:
Ahoj,
mate nekdo zkusenost s prevodem penez do zahranici? Jak na to? Jake jsou poplatky?
Diky
Ahoj posilala jsem asi pred 3 lety z anglie Abbey bank do CR Ceska sporitelna asi kolem 300 000 KC poplatky dohromady z obou bank byli neco kolem 2000KC docela dobry. Zasla jsem v Anglii primo na prepazku a tam mi rekli vsechno co musim vypsat, potrebujes k tomu pas.
Jo a take jsem posilala z CR do Anglie a poplatky byli jen na nasi strane…
Ahoj, chtela jsem se zeptat jestli mate nekdo zkusenosti s prevodem penez z Cech do Anglie. Diky predem
1. převod zdarma bez poplatků: transferwise.com/u/659e8
Ahoj, může mi někdo prosím poradit? Mám paypal a potřebuji poslat Němci peníze. Dostal jsem od něho jeho paypal adresu a netuším, jak to provést, díky za info.