Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sice nemám zkušenosti s těmito dvěma bankami, nicméně moc normální to není.
Obvykle mívám převedené peníze z jedné banky v ČR do druhé během 5 minut. Maximálně v řádu hodin.
A posílal okamžitý převod nebo klasicky? Muž má Fio a okamžitým převodem je to tam během minuty, normálním to může trvat do druhého dne, ale teď už by to tam být mělo, leda by to někde držela tvoje banka, s monetou nemám zkušenost ![]()
Tak v tom případě to dorazí později.. mě často chodí platby v 8:00 ráno tak to snad dorazí nejpozději zítra ráno, protože i „klasická“ platba by neměla trvat 2 dny.
Jo je to divný, vždy mi převody fungují jestli dlouho tak v řádech hodin.
Fio i Moneta by měly podporovat okamžitou platbu, ovšem pokud přítel zvolil standardní převod a posílal peníze až odpoledne, pravděpodobně je banka převádí teprve dnes a má na to jeden pracovní den. Zítra už bys je pravděpodobně měla mít.
Pokud posílal včera a nebyla to okamžitá platba, dnes ráno by to tam mělo být. Je fakt, ze jedna klientks měla banku, nevím už co to bylo, kdoví jestli ne cíl, tvrdila mi, ze peníze odeslala a trvalo to neskutečné dlouho. Už jsem ji nevěřila. Ale nelhala a byla to vina banky.
Divný, to už by mělo být na účtu. Jestli máš smartbanku tak se podívej do preductovanych plateb nebo jak se to tam jmenuje, to by si mela vidět už určitě.
No, tak ať zkontroluje ve své bance, kam to poslal, tohle není normální, včera to poslali, dneska to musíte mít na účtu, už by to tam mělo být. Ať se podívá na svůj účet, kam ty peníze šly.
Teď jsem ještě koukala, jaký má Fio nejzazší čas pro dodání peněz D+1 (tedy druhý pracovní den) a mají to až do půlnoci, takže i když ty peníze šly odpoledne, do konce dnešního dne jsi je měla dostat. Peníze se většinou připisují ráno, takže pokud dosud nedorazily, bude někde zádrhel.
@jahuhudka píše:
Pokud posílal včera a nebyla to okamžitá platba, dnes ráno by to tam mělo být. Je fakt, ze jedna klientks měla banku, nevím už co to bylo, kdoví jestli ne cíl, tvrdila mi, ze peníze odeslala a trvalo to neskutečné dlouho. Už jsem ji nevěřila. Ale nelhala a byla to vina banky.
někdy to dělají platby qr kódem
teda prý, osobně jsem to nezkoumala nějak víc
Dle zkušeností z prace bych čekala, že to dnes ráno musíš mít na účtu
@Tarinka píše:
někdy to dělají platby qr kódemteda prý, osobně jsem to nezkoumala nějak víc
Tam je problem jinde. Je tam nastavena splatnost. Tzn. Když vystavim fakturu do 10.4. Muže mi protistrana zaplatit hned, nebo kdykoli až do 10.4. Šle když k zimu dam qr kód bude tam nahrané datum prave toho dne splatnosti
Ahoj holky, včera mi přítel posílal ze svého účtu FIO BANKA cca 20k

já mám u MONETY posílal je cca ve 15:00 a dnes ještě nejsou na účtě, číslo účtu si nespletl ani nic takového. Je normální že to trvá takhle déle? Děkuji