Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ww píše:eMaminka píše:No v jižní americe se morčata běžně jíww píše:aby jednou dítka nebyla zmatená při nedělním obědě cože to vůbec jedli…
A vlastně naše tři morčecí slečny Jůlinka, Zuzka a Tonička jsou chudáčci „tři řízci“. Jakože „Kristinko zajdi prosím tě na travičku pro řízky“ a tak![]()
Prý je to maso chutné, tak kdyby byla finanční krize a nebylo co jíst, jakože by se nám někde „zaběhly“…
![]()
A určitě je našla stará hodná paní, u které teď bydlí, aby nebyla opuštěná…
![]()
Pipet píše:ww píše:A určitě je našla stará hodná paní, u které teď bydlí, aby nebyla opuštěná…eMaminka píše:No v jižní americe se morčata běžně jíww píše:aby jednou dítka nebyla zmatená při nedělním obědě cože to vůbec jedli…
A vlastně naše tři morčecí slečny Jůlinka, Zuzka a Tonička jsou chudáčci „tři řízci“. Jakože „Kristinko zajdi prosím tě na travičku pro řízky“ a tak![]()
Prý je to maso chutné, tak kdyby byla finanční krize a nebylo co jíst, jakože by se nám někde „zaběhly“…
![]()
![]()
…jasně!
A měla pro ně domeček a zrníčko a všichni žijí šťastně až do smrti
A my plné pupky
![]()
Co máme synka už jsme spíš jen táta a máma.Ale dříve bylo hodně přezdívek-spíš je tedy vymýšlí manžel.Třeba já byla Opí-od opice a on Ešo-od Michal-Myšour-Ešour-Ešo.
Taky mi říkal-Mýšo nebo rovnou Myšpule,to bych ho přetrhla
![]()
Svému spolupracovníkovi neřekne doma jinak než Venouš-teplouš ![]()
Pan elektrikář je pan elektron-nebo elektronka.
Pan Těžký je pan Těžítko.
Jednomu chlapovi co si činčá barák říká Paráda.
Hodně přezdívek má máš synek.Nevím proč mu říká Kebíčku.Pak taky Ešourku,Bišonku,Ježečku,Mumísku.
Jo a naše kočka Julie je kočka Folie.
Příspěvek upraven 05.10.11 v 13:24
U nás momentálně jedou přezdívky, které vymýšlí naše dcera, nevím jak na to přišla, ale pepe je voda, takže místo jdem se koupat jdu do pepeho
její strýc (můj bratr) je žeži to je jako strejda, psovi nikdo neřekne jinak než hafo
Jinak si říkáme mámo a táto, jelikož nám dcerunka občas chce pak taky říkat jménama.
U nás se to přezdívkami taky jen hemží. Manželovi říkám většínou Mišane, Mišuto (jmenuje se Michal). Bylo období, kdy jsem ho nazývala mackem (to je z jednoho filmu
). Na začátku vztahu mi říkal čiči, poté vopice jedna nepodařená a nebo čičmane. Teď jsem většinou malá
Našemu dítku říkám nejčastěji mazlíčku nebo pusinko. No, většinou takhle říkám i psovi
![]()
Tánik píše:
U nás se to přezdívkami taky jen hemží. Manželovi říkám většínou Mišane, Mišuto (jmenuje se Michal). Bylo období, kdy jsem ho nazývala mackem (to je z jednoho filmu). Na začátku vztahu mi říkal čiči, poté vopice jedna nepodařená a nebo čičmane. Teď jsem většinou malá
Našemu dítku říkám nejčastěji mazlíčku nebo pusinko. No, většinou takhle říkám i psovi
![]()
Teď jsi mi připoměla, že jak mě manžel vytočí tak mu říkám Jacek (jmenuje se Jan) ![]()
ww píše:eMaminka píše:No v jižní americe se morčata běžně jíww píše:aby jednou dítka nebyla zmatená při nedělním obědě cože to vůbec jedli…
![]()
no vy si z toho děláte srandu ale mě tatínek vyprávěl, že se mu jednou morčatka přemnožila když byl dítě a jeho tatínek je dal jedné rodině, chudé rodině, co měla spoustu dětí jakože na hraní a prej druhej den (jedno z nich bylo tatův spolužák) měl k svéče řízek.. jako nevim co na tom pravdy… ale nebrala bych to jako zcela neraálný ![]()
LadyRebeka píše:Tánik píše:Teď jsi mi připoměla, že jak mě manžel vytočí tak mu říkám Jacek (jmenuje se Jan)
U nás se to přezdívkami taky jen hemží. Manželovi říkám většínou Mišane, Mišuto (jmenuje se Michal). Bylo období, kdy jsem ho nazývala mackem (to je z jednoho filmu). Na začátku vztahu mi říkal čiči, poté vopice jedna nepodařená a nebo čičmane. Teď jsem většinou malá
![]()
To je taky dobrý
Já si pod tímhle jménem představím nějakýho Poláka s knírkem ![]()
Tánik píše:LadyRebeka píše:To je taky dobrýTánik píše:Teď jsi mi připoměla, že jak mě manžel vytočí tak mu říkám Jacek (jmenuje se Jan)
![]()
Já si pod tímhle jménem představím nějakýho Poláka s knírkem
Tak můj muž nemá vlasy natož knírek ale dobré
![]()
Tak my si s přítelem navzájem říkáme Pepku,Pepo,Pepísi (ani jeden nemáme s Jozefem nic společného
)ani už nevím proč.
Syn je od malička Marcipán(když byl mimino a pokadil se,byl cítit po marcipánu
)
A dcera je Cementík(když sem jí jako malou nechávala odříhnout,tak mi visela přez rameno jak pytlík cementu
)
Teď jsem se fakt pobavila, u nás je to samá přezdívka, vlastně si jménama neříkáme vůbec, ale jsou to takový zkomolený kraviny
Nejvíc frčí Pupído, Pupíku, Miu, klasickej miláček a láska nejvíc, různý sprosťárničky a kravinky (to je na mě), Pižďuchu (to je na děti, jedno na které), Malino, Mimi (dcerka Valinka)Rarachu, to je zase na syna. Já říkám mužovi jak mě napadne, ale jeho přezdívka i mezi přáteli je Fík, takže Fíčku, Fíkátko, Džaromírku, Džeronýmo a podobně
![]()
ze začátku našeho vztahu jsem byla Lucinka, koťátko, zlatíčko …
Teď jsem jen zlato
nebo zlatidlo.
Já mu říkám taky zlato nebo táto(originální)
Prckovi říkám všelijak, to by bylo na 10stran ![]()
já jsem pro mého přítele „kotě“ a on je „zlatí“. Malému říkám „Bublino“ protože má takové tvářičky jako bublina. Přítel mu říká „draku“ nebo „chlapáku“ ![]()
Můj muž má zálibu v rýmování a vymýšlí samé kraviny, které fakt někdy nechápu.....říká mi třeba… mamulát granulát, mamůl kozůl, vlasatec ušatec, přitom nemám veliké uši, prostě přezdívky, které se na mou osobu vstahují okrajově… Má z toho děsnou srandu a to mě štve. Dětem říká tak nějak normálně… Sárinka je Sárinka a Elena je Elísek tělísek..... ![]()
Tak super diskuze ![]()
u nás frčí náízvy dost a dost.
Manžel je Ludimír, Uďa, Ludánek, Ludva, Ludina, Luigi, láska, bobí,miláček,pepina.
Jmenuje se Luděk.
Já jsem Alísek, Alís, Ágnes,Alíši,Amála,mamka, máma, láska, kozina, pipina.
Jsem Alena.
Naše dítě je Adelína, Meluzína, Frizulína, Mandolína, Mandoška, proprďačka, kničadlo, pipindačka
Jmenuje se Adéla.
Kočka se jmeuje Beruška, ale je to Beruna, čůza, držka,kočičinec,Berouš,Bernášek,Bibiána. ![]()
Venkovní kočka je u nás chvíli, tak jmenuje se Máje a zatím je to jen Májenec, Májucha.
Pes se jmenuje Daffne, ale je to Dafina, fifina,čuba čubovitá, čubka, čubice,Bobina, Bobšoun ![]()