Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem „máma“ a manžel „táta“, oh, jak neoriginální
Jo ještě mi říká Ty má biolíhni
Možná bych mu mihla říkat Ty můj dárče genetikého materiálu ![]()
Jo, s manželem jsme se za svobodna přezdívkovali furt a moc. A svý přezdívky měly i spotřebiče, na které jsme si pracně spořili a kupovali. Nějak se to vytratilo všechno. ![]()
Manžel mi říká jménem,ale já jemu říkám Bohouš,jmenovala se tak prase co měli naši v chlívku
Jinak už mu ani neřeknu,jinak se jmenuje Petr ![]()
My přezdívky nemáme i když na starší sranduju pořád, ale neříkám jí tak neustále..
Ale máme takovou zvláštnost, že našemu gauči říkáme Vanda..( podle první pohovky co jsme si společně koupili - v katalogu se tak jmenovala)..
Takže se mi občas stane, že někomu vyprávím, že manžel ležel zrovna na Vandě..atd..
![]()
Vůbec už to nerozlišuji a pak na mě lidi blbě koukají.. ![]()
s partnerem se přezdívkama moc nečastujem…on mi občas říká „bábo“, jinak jménem, nebo ještě zlatí, já jemu většinou jménem nebo když mě nazlobí, tak bedřichu (jmenuje se berdych)…no a táta a máma, to je taková klasika, to si asi doma říká kde kdo…
ale mezi kamarády je to běžná praxe, mám dokonce několik známých u kterých jejich pravé jméno ani neznám, nebo jsem je zjistila až po letech… ![]()
Tak většinou Mili (nejsem Milena, ani Milada, je to zkrácenina od miláčka
),
A když mě chce naštvat, tak Plyšáčku - mám chlupatá záda
(Když tak uvažuju, lepší plyšák neý orangutan, že
)
Tak ja manzelovi rikam Mysaku (Michal) a on mi rika Prťko (Doufam,ze od meho jmena Petra).Jinak nic originalniho se u nas nekona
.
Ale treba mam neter Vanessku a jeji babicka ji rika Vanilko.Nevim proc,se budu muset zeptat ![]()
většinou mu říkám UDE
a on mě pochvičko(pokud není dítě doma)Ani nevim proč
Nejdřív to měli bejt nadávky a už nám to zustalo
Můj chlap s oblibou používá příponu -voj, takže já jsem Alivoj, pes Róza je Rozivoj, kočky Lilivoj a Gimlivoj… no a tuhle mě obvinil, že jsem dceři vybrala špatné jméno, protože na Anežku ten Voj neumí pořádně nasadit ![]()
Jinak přezdívkama se můj drahý nejvíc vybíjí na psině, vždycky podle toho, co zrovna čte, viděl apod, takže chuděrka Rozinka už byla Waikiki, Generál Buquoy, Ville Veikokeiko (podle nějakého Fina v práci), když se jí k tomu hodí tenisák, tak slyší na všechno
A taky má přezdívku Olizátor, která jediná ji opravdu vystihuje ![]()
ww píše:
Moje zmínka v jedné diskusi o mé přezdívce mě navnadila založit toto téma. Přítel mě oslovuje často přezdívkami. Teď mám přezdívku novou: DUTINKAJako proč dutinka nechápu
Že bych byla tak blbá(dutá)?
To snad ne… Tak proč Dutinka? Nevím, asi se budu muset zeptat!
Taky mi říká MOJE PRSATÁ BLONCKO
Nejsem ani ne snu
Jo, jeho jsem, prsatá…no „taky“, ale blond teda vůbec. Asi má halucinace
Já mu říkám jménem, i dětem. Vlastně synovi jsem do roku neřekla jinak než Pupído, potom už byl Davídek
Jak jste na tom s přezdívkami vy? Máte? Používáte? Pro koho? Pro děti, přítele, kamarádky?
tak mě můj od začátku našeho vztahu říká „čumáčku“… jménem mi řekne jen když kravíme a z jeho úst mé jméno zní úplně cize… dětem růzeně jména komolíme, také málokdy použijeme pravé, které jsme tak poctivě v těhu vybírali… a tak no… jsme hravý… ![]()
A vlastně naše tři morčecí slečny Jůlinka, Zuzka a Tonička jsou chudáčci „tři řízci“. Jakože „Kristinko zajdi prosím tě na travičku pro řízky“ a tak
![]()
ww píše:
A vlastně naše tři morčecí slečny Jůlinka, Zuzka a Tonička jsou chudáčci „tři řízci“. Jakože „Kristinko zajdi prosím tě na travičku pro řízky“ a tak![]()
aby jednou dítka nebyla zmatená při nedělním obědě cože to vůbec jedli… ![]()
eMaminka píše:ww píše:aby jednou dítka nebyla zmatená při nedělním obědě cože to vůbec jedli…
A vlastně naše tři morčecí slečny Jůlinka, Zuzka a Tonička jsou chudáčci „tři řízci“. Jakože „Kristinko zajdi prosím tě na travičku pro řízky“ a tak![]()
No v jižní americe se morčata běžně jí
Prý je to maso chutné, tak kdyby byla finanční krize a nebylo co jíst, jakože by se nám někde „zaběhly“…
![]()
Příspěvek upraven 03.10.13 v 07:25