Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My si přezdívkama doma neříkáme, mám pocit, že už i jména jsme zapomněli, jelikož dcera začla vyvolávat Ivo a Michalééé, takže si říkáme už dlouho jen taťka, mamka. Manžel mi nejčastěji říká mamuško, dcera to slyší, tak mi taky začla říkat mamuško nebo mamko, prostě tak jak slyší, že mě oslovuje taťka tak to pak opakuje. Ale děti mají spoustu přezdívek od trumpety, housenky, žížaly, berušky, sluníčko …
jéé super diskuse.
Tak já jsem u nás doma Haňule-paňule,Sněhulák,Bobina,Bobík,drahá(to nesnáším a čertím se )
,Hanouš
manžel- milínek,Jirča, Jirouš,
děti-divočáčkové, kašpárci, milínkové, štěstíčka,lásky,Tonoušek,Venoušek.
My si zase dost potrpíme na koncovky „šek“
pes je -ušoun,čumáček,bestie,krokodýl,Jagoušek,mišpulín
No a mamka mi říká Bohouši, protože jsem jí jednou řekla , že nesnáším když mi řekne Hano!!
A taky tady nechci nikoho urazit ,ale strašný je když se doma dospělí nazývají „mamko,taťko“ a jejich napodobeniny.To mě dost irituje.Pardon
Pěkná diskuse.
My si říkáme různě. Jménem, bobeček… Děti různé tvary jmen a pak opice (holka), smečka, banda, zlobidla, hej vy tři
, prcek (nejmladší)…
Jednu dobu mi můj tehdy ještě přítel říkal: Ty můj starej kompote.
A já mu „cucáku“.
NIkdy bych mu neříkala taťko a pod. Není můj otec. A on by mi taky neříkal máma.
Jé to je super já se tady řehtám. To jsem moc ráda že nejsem sama kdo je tak praštěnej a pořád vymýšlí nové přezdívky. Kdybych je měla napsat všechny tak tady budu sedět ještě zítra. Tak jich vyberu jen pár. Dcera: koblížek, kobliha, macanka, šmidka. Syn: obuvníček, myšáček, prdelka, sluníčko, lásíšák, beránek. Manžel: bobánek, bonduel, myška krupička, bujný oř, bobišenka.
jéééé super diskuze fakt jsem se zasmála
Tak přispěju svou troškou do mlýna mě přítel říka : beruško, kočičko, miláčku, když něco potentočkuju tak jsem buď hlupačka nebo telečnice, ......
já mu říkám : trumbero, tondo bejčku, trubko, miláčku, broučku, Honzulko, Honzáči, Honzuláku.....
a našemu Páťovi říkáme: prcku, Páťosauře, Páťodráčku, Myšáčku, zatracená žížalice, dítě v žitě.......
Tak já říkám manželovi ZLATO nebo PUSI.Manžel mě zase ALIŠI.
Jinak klasika mamko,tatko.
Oba nemáme rádi svoje jména,takže když se dohadujeme každý o svojí pravdě,nebo se ze srandy pereme atd… říkáme si jmény a to nás oba pěkně rozčiluje
.
No my ty naše jména máme spíš jako nadávky.
Mimochodem naše jména jsou Alice a Milan
jirabobes píše:
Pěkná diskuse.
My si říkáme různě. Jménem, bobeček… Děti různé tvary jmen a pak opice (holka), smečka, banda, zlobidla, hej vy tři, prcek (nejmladší)…
Jednu dobu mi můj tehdy ještě přítel říkal: Ty můj starej kompote.A já mu „cucáku“.
NIkdy bych mu neříkala taťko a pod. Není můj otec. A on by mi taky neříkal máma.
Starej kompot je fakt třída,ten mě dostal ![]()