Prezident/ka 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14127
18.8.22 13:40
@Popokatepetla píše:
Dneska zase další článek na Novinkách, který pasuje jistého slováka na první příčku prvního kola prezidentských voleb. Já tomu ale tak nějak stále nevěřím, že by to s národem bylo až tak marný (a moje sociální bublina mi dává za pravdu).
Zakládám tedy diskusi na téma prezidentské volby 2023 a zajímají mě volební preference (nejen) maminek navštěvující emimino :mrgreen:
Já sama plánuji v prvním kole volit paní Nerudovou, která se mi čím dál tím víc jeví jako nejlepší kandidátka a ve druhém kole kohokoliv kromě AB :nevim: (ano Pavel dle mého není ideální kandidát, ale bylo by to „menší zlo“ a i tak bychom si oproti současnému stavu hooodně polepšili :mrgreen: ). No a stále se teda modlím, že slovákův
PR tým vyhodnotí jeho šance na úspěch jako malé a on nakonec kandidovat ani nebude a já tak nebudu muset ve druhém kole volit to menší zlo.

AB má jasné první kolo, ale zase více než 50% odpuzuje

Podpořím Pavla Fišera, ve druhém kole budu volit proti AB a doufám, že tam nebude Středula nebo Pitomio :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
18.8.22 13:45
@axlpol píše:
Povězte mi někdo, až budu důchodce, jak budu volit? :nevim: :lol: :lol: :lol: :lol: každý ví jak volí důchodci, tak by mě zajímalo jak se to určuje.Jakože ti mladší jsou chytřejší? nebo vidí „za roh“, vidí dále do budoucna? nebo mají lepší informace? nebo neskočí na dezinformace?… tvl :lol: to s těma důchodcema mě vždycky pobaví. Jen se bojím od jakého věku se to určuje? aby mě to mládí nepřeválcovalo.

Mně třeba přijde, že podle toho, jak se tato věková kategorie zúčastňuje AB meetingu a agitek, že už na budoucnost svých dětí a vnoučat moc nemyslí a žijou tím, co oni z toho teď budou mít. Často to jsou důchody, slevy na jízdném apod. V podstatě krátkodobý výhled do budoucna, který se jich týká. To, že mají děti a vnoučata, kteří řeší a budou ještě nějakou dobu řešit jiné problémy je moc nevzrušuje. Naopak si často myslí a vyjadřují se, že oni jako ti starší ví všechno líp a mladí o životě ví hovno.

Tím neříkám, že neexistují výjimky, teď spíš popisuji typické voliče Babiše z této věkové kategorie. On je známý tím, že míří na důchodce vyššími důchody, slevami a věcmi zadarmo., které ani tak zadarmo vlastně nejsou, uplácí koblihami na setkání, tancuje s babkami, fotí se s nima a ty jsou z toho u vytržení. AB moc dobře ví, že těmto lidem to bude stačit k tomu, aby mu hodili hlas a je jedno, že se jinak chová jako mafián nebo kriminálník. Často se ho ještě vehementně zastávají a přijde jim jeho jednání v pořádku. Z toho možná plyne, že se pak zbytek obyvatel na tyto voliče dívá s despektem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
18.8.22 14:31

@proste_abbey :nevim: nevím na kolik mladší generace myslí na budoucnost :D by mě zajímaly statistiky např. spoření, investic, dluhů apod třeba by to taky ukázalo jak mladší přemýšlejí o budoucnu :nevim: asi by to bylo zajímavější téma na pokec.

Já osobně (ale fakt nebudu psát konkrétně :lol: ) bych si nafackovala, za své mladší přemýšlení. A mé mladší já se taky tolik nezajímalo o politiku, neměla jsem děti, ani zkušenosti ze života. Když si vzpomenu na některé myšlenkové pochody a vlastně neznalost politického dění…asi by mě chytli na kdejaké „vařené nudli - letáčku, videu“ ale to je každého věc, at si každý sám vzpomene na své mládí, zda byl uvědomělejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
18.8.22 14:36
@Zumpa píše:
Naprosto mimo. Babiš by musel být úplný magor, aby se zbavil této funkce, kterou má takhle na dosah. A pokud bude ANO2011 ve sněmovně a on prezidentem, tu symbiózu musí vidět i mentálně postižený jedinec. Dát hlas Nerudové jen kvůli prsům, kterých se v životě nedotkneš? To si komentář snad ani nezaslouží.

No uvidíme, navíc ví, že v druhém kole proti němu bude každý. Tak to je jisté. A u nás je prezident doplněk k pražskému hradu. Tak proč by ne Nerudová s kozama. Opravdu po prezidentu nechci víc. Bych spíše potřeboval schopnou vládu s minimem úředníků.
Navic jsem včera slyšel Paroubka a něco říkal o kandidatuře, ale nevím co. Řešili jsme tu jiný věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3797
18.8.22 15:52
@axlpol píše:
Nerudová mě zaujala, ale při bližším zkoumání, je to pro mě další „loutka“ těch, co chtějí ukazovat tu správnou cestu. Už několikrát ukázala (při komentech situací), že co vadí u jednoho, u jiného nevadí - a to fakt nemusím, dalšího rozdělovače národa.

Pavel je pro mě jako Babiš. At se nikdo neurazí, ale komunistická strana byla jen jedna. Není lepší nebo horší prominentní komunista, jsou na jedné lodi.

Takže zatím očekávám vyhlížím další kandidáty.

Mně by se líbila Vitásková, ale zase ji moc lidí nezná. Pokud Babiš nebo Pavel, tak je to pro mě úplně jedno, jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet. Asi pak spíš Babiš, ten má alespoň s politikou již nějaké zkušenosti a není zelený mozek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
18.8.22 16:10
@axlpol píše:
@proste_abbey :nevim: nevím na kolik mladší generace myslí na budoucnost :D by mě zajímaly statistiky např. spoření, investic, dluhů apod třeba by to taky ukázalo jak mladší přemýšlejí o budoucnu :nevim: asi by to bylo zajímavější téma na pokec.Já osobně (ale fakt nebudu psát konkrétně :lol: ) bych si nafackovala, za své mladší přemýšlení. A mé mladší já se taky tolik nezajímalo o politiku, neměla jsem děti, ani zkušenosti ze života. Když si vzpomenu na některé myšlenkové pochody a vlastně neznalost politického dění…asi by mě chytli na kdejaké „vařené nudli - letáčku, videu“ ale to je každého věc, at si každý sám vzpomene na své mládí, zda byl uvědomělejší.

Chápu no. Nejsem si teď jistá procentem mladších ročníků, kolik jich chodívá volit v těch různých věkových kategoriích. Já jsem v produktivním věku, kdy myslím na rodinu a jaká budoucnost čeká jednou moje děti. Také přemýšlím víc environmentálně, chci to tu nechat po sobě v lepším stavu, než do kterého jsem se narodila alespoň v rámci vlastních možností. Dříve jsem nechodila volit. Tím, že jsem o politice právě nic nevěděla, tak jsem si říkala, že než to hodit někomu o kom nic nevím, tak to nebudu házet vůbec. :D Taky děsnej přístup, já vím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
18.8.22 16:23
@Da12 píše:
Mně by se líbila Vitásková, ale zase ji moc lidí nezná. Pokud Babiš nebo Pavel, tak je to pro mě úplně jedno, jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet. Asi pak spíš Babiš, ten má alespoň s politikou již nějaké zkušenosti a není zelený mozek.

jo, jo na Vitáskovou ted taky kukám… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
18.8.22 16:30
@proste_abbey píše:
Chápu no. Nejsem si teď jistá procentem mladších ročníků, kolik jich chodívá volit v těch různých věkových kategoriích. Já jsem v produktivním věku, kdy myslím na rodinu a jaká budoucnost čeká jednou moje děti. Také přemýšlím víc environmentálně, chci to tu nechat po sobě v lepším stavu, než do kterého jsem se narodila alespoň v rámci vlastních možností. Dříve jsem nechodila volit. Tím, že jsem o politice právě nic nevěděla, tak jsem si říkala, že než to hodit někomu o kom nic nevím, tak to nebudu házet vůbec. :D Taky děsnej přístup, já vím. :lol:

No hodně tady zaznívá, že někteří budou volit „morálně“, že nechtějí trestně stíhaného kandidáta. Taky to chápu…jenže jak se teď ukazuje u STANu, i když nejsou někteří (zatím) stíháni, tak můžou mít prsty v něčem dost špatném :nevim:
Takže jedni vybírají morálně - o. k…ale jak se vybírá lepší budoucnost? je tam vůbec někdo, kdo nemyslí na sebe?
Z osobní zkušenosti, co se týče lokálních voleb (nejsem pražák) můžu říct, že mě překvapil Patrik Nacher. Hodně mi pomohl na dálku, neznámé osobě, vůbec nemusel, ale pomohl. S čistým svědomím můžu říct, že tenhle politik je na správném místě a držím mu palce.
Ale jak se volí lepší budoucnost, to opravdu netuším…proto mi přijdou ty „útoky“ na důchodce směšné, protože mladí taky volí na základě sympatii, stejně jako oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
18.8.22 16:55

U mě zatím nejvíce vede Pavel, ale počkám si na živá vystoupení a diskuze v TV. Váhám mezi Pavlem a Nerudovou. V druhém kole budu volit vždy kandidáta proti Andymu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1188
18.8.22 16:58

Za mě obě kola Pavel. Nerudovou z vlastní zkušenosti ne a Babiše už vůbec ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
18.8.22 21:24
@axlpol píše:
No hodně tady zaznívá, že někteří budou volit „morálně“, že nechtějí trestně stíhaného kandidáta. Taky to chápu…jenže jak se teď ukazuje u STANu, i když nejsou někteří (zatím) stíháni, tak můžou mít prsty v něčem dost špatném :nevim:
Takže jedni vybírají morálně - o. k…ale jak se vybírá lepší budoucnost? je tam vůbec někdo, kdo nemyslí na sebe?
Z osobní zkušenosti, co se týče lokálních voleb (nejsem pražák) můžu říct, že mě překvapil Patrik Nacher. Hodně mi pomohl na dálku, neznámé osobě, vůbec nemusel, ale pomohl. S čistým svědomím můžu říct, že tenhle politik je na správném místě a držím mu palce.
Ale jak se volí lepší budoucnost, to opravdu netuším…proto mi přijdou ty „útoky“ na důchodce směšné, protože mladí taky volí na základě sympatii, stejně jako oni.

Jasný, to je samozřejmě subjektivní věc. Za mě asi budu volit podle dosavadních výsledků kandidátů, co mají za sebou, podle diskuzí apod. Budu se snažit vytřídit ty, co stojí pokud možno nohama na zemi, nevymýšlí si nemožné, co není v jejich silách, jen aby nahnali body. A buď tam někdo takový bude a dostane můj hlas a nebo ne a pak budu volit jak se říká to nejmenší zlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
19.8.22 06:37
@Roxy ivka píše:
Navíc by se mu dost hodila prezidentská imunita.

Bingo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
19.8.22 10:00

@axlpol Přesně, jak píšeš, jsou různé skupiny obyvatel ve společnosti. A ty různé skupiny mají různou míru samostatnosti a, řekněme, proaktivity. Děti se o sebe postarat neumí a nemůžou, proto potřebují primárně jistotu a pocit bezpečí. Tu by jim měli zajistit rodiče. Pak máš studenty, ty teď necháme stranou. No a největší míru samostatnosti a schopnosti se o sebe postarat mají lidé v produktivním věku. Cítí zodpovědnost za sebe a za své potomky, přemýšlejí, co bude za 10, 20, 30 let, proto mají tendenci víc volit styl politiky, která má dlouhodobě udržitelnou strategii a snaží se o změnu k lepšímu (nebo se tak aspoň prezentuje, jaka je pak realita, to už je jiná věc). A pak už ta křivka zase klesá, starší pracující se bojí o pracovní místo, protože už jsou hůře zaměstnatelní, přibývá zdravotních problémů, ubývá síly, pak přijde důchodový věk a jak víme, důchody a sociální systém pro seniory má k důstojnosti a správnému fungování daleko atd. Takže se člověk kruhem zase vrací k tomu, co potřeboval jako dítě: jistoty a vědět, že se o něj někdo postará, když bude třeba. Taky se pro ně svět stává složitějším, méně mu rozumí, než když byli mladší. To je nedělá hloupějšími, pouze snadněji manipulovatelnými a ovlivnitelnými líbivými sliby ve stylu „já se o vás postarám, tu máte koblihu“. Starý člověk se už taky moc nezajímá o to, co bude za 20 let, jaké důsledky bude mít jeho volba, když už tu nebude. Jeho zajímá, co bude teď, jestli z toho svého důchodu bude mít na nájem a na jídlo a když ne, kdo se o něj postará. MO a když jim to Babiš slíbí, co by ho nevolili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
19.8.22 11:51

@HoA Mai…potom je teda k zamyšlení co přínosného do budoucna slíbila současná vláda :nevim: mě přijdou ty politické sliby pořád na jedno brdo at jde o kteroukoli stranu.

Co preferovat u prezidenta je taky rozdílné…hodně lidem stačí reprezentativní vzhled nebo jen to, aby porazil koho nechtěji.
Bylo by fajn volit koho chceme, než volit jen toho kdo je menší zlo :? a to se poslední roky děje. Snad to jednou skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
19.8.22 12:03

Budu volit určitě Babiše a to hlavně proto, že já koho volím, ten nikdy nevyhraje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí