Prezident/ka 2023

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5298
18.8.22 10:10

prezident/ka 2023

Dneska zase další článek na Novinkách, který pasuje jistého slováka na první příčku prvního kola prezidentských voleb. Já tomu ale tak nějak stále nevěřím, že by to s národem bylo až tak marný (a moje sociální bublina mi dává za pravdu).
Zakládám tedy diskusi na téma prezidentské volby 2023 a zajímají mě volební preference (nejen) maminek navštěvující emimino :mrgreen:
Já sama plánuji v prvním kole volit paní Nerudovou, která se mi čím dál tím víc jeví jako nejlepší kandidátka a ve druhém kole kohokoliv kromě AB :nevim: (ano Pavel dle mého není ideální kandidát, ale bylo by to „menší zlo“ a i tak bychom si oproti současnému stavu hooodně polepšili :mrgreen: ). No a stále se teda modlím, že slovákův
PR tým vyhodnotí jeho šance na úspěch jako malé a on nakonec kandidovat ani nebude a já tak nebudu muset ve druhém kole volit to menší zlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6794
18.8.22 10:14

Shoduju se s Hilserem, vic sanci ma Nerudova, takze asi podporim ji.
Chci mladeho prezidenta nebo zenu. Kam to dotahli starnouci muzi je videt vsude kolem.
Edit: Az dojde na lamani chleba, hodim to Pavlovi. Sice estebak, ale umi aspon cesky a je hezci :mrgreen:

Příspěvek upraven 18.08.22 v 10:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20821
18.8.22 10:14

Uvidím kdo nakonec se přihlásí. Ale zatím Nerudová/Pavel první kolo a druhé kdokoliv proti Babišovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
18.8.22 10:25

Nerudová mě zaujala, ale při bližším zkoumání, je to pro mě další „loutka“ těch, co chtějí ukazovat tu správnou cestu. Už několikrát ukázala (při komentech situací), že co vadí u jednoho, u jiného nevadí - a to fakt nemusím, dalšího rozdělovače národa.

Pavel je pro mě jako Babiš. At se nikdo neurazí, ale komunistická strana byla jen jedna. Není lepší nebo horší prominentní komunista, jsou na jedné lodi.

Takže zatím očekávám vyhlížím další kandidáty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.8.22 10:26

Upřímně jsem neviděla zatím celou kandidátku, ale z toho, co vylezlo, je mi lehce nevolno.. hlavně z osoby, o které píšeš. Se zaradime někde do latinské Ameriky, kde je hlava státu mafián :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
18.8.22 10:28

Taky jsem nevěřila vlastnim očím, ze by Babiše volilo tolik lidi. Ja se teda ptala manžela, jestli maji Češi vazne klapky na očích a všechny ty AB kauzy jim nevadi…v mém okolí ho teda nikdo volit nebude, take si rikam, která sociální skupina ano :think: ja mam v planu p. Nerudovou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12519
18.8.22 10:48
@Půáček píše:
Taky jsem nevěřila vlastnim očím, ze by Babiše volilo tolik lidi. Ja se teda ptala manžela, jestli maji Češi vazne klapky na očích a všechny ty AB kauzy jim nevadi…v mém okolí ho teda nikdo volit nebude, take si rikam, která sociální skupina ano :think: ja mam v planu p. Nerudovou…
:potlesk: taky tak
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12519
18.8.22 10:48
@Cenarius píše:
Uvidím kdo nakonec se přihlásí. Ale zatím Nerudová/Pavel první kolo a druhé kdokoliv proti Babišovi.

Taky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
18.8.22 10:52

Ahoj, omlouvám se za delší příspěvek. :lol:
Já se obávám, že důchodci jsou Babišova cílovka a jelikož ti rádi chodí k volbám, tak to bude ta jeho početná základna. Soused je jeho typický volič a netají se tím. :/ Pořád mele něco o tom, jak bylo za komoušů líp apod.

Co se týče Nerudové, bohužel musím souhlasit s příspěvkem od @axlpol. Když jsem někde četla rozhovory s ní, bylo to nejen dost naučené, ale některé ty odpovědi byly vyloženě měření dvojím metrem. :/ Čímž si taky dost lidí znepřátelila. Navíc za ní snad šel i nějaký skandál s tou univerzitou a rychlo tituly, což jí taky na důvěryhodnosti moc nepřidalo.

Bylo by fajn mít někoho jako mají na Slovensku Čaputovou. Ale chápu, že jít do prezidentských voleb není jen tak a ne každý na to má. Navíc méně známí kandidáti nemají ještě základnu „fanoušků“ a musí si to tvrdě vybojovat.

Fakt mám dilema, koho jít volit. Hilšer stejně jako Drahoš mi už tenkrát přišli jako slabí kandidáti proti lidem jako je AB. Ale zase se mi líbilo jejich vystupování a názory, jen by to ze strany podobných kandidátů asi chtělo ukázat víc, že se toho nebojí a že se nenechají zadupat do země. V debatách kandidátů to tehdy nebyla žádná sláva. Velká část obyvatel hledá silné lídry.

U Pavla mi je sympatické, že netají členství v KSČ a že podal i celkem rozumné vysvětlení, proč tam byl. Také mě pobavil jeho rýpanec do AB: „Připravuji se na kandidaturu a nejen po zveřejnění včerejšího průzkumu padají otázky, zda obstojím v debatách, například s Andrejem Babišem. A já si v takovou chvíli připomínám ‚debaty‘ s náčelníkem generálního štábu Ruska po anexi Krymu a říkám si, že to asi nějak zvládnu.“ :D

Budu moc ráda za každé další info o jiných kandidátech. Zatím jsem nenašla čas udělat si podrobnou rešerši na všechny kandidující. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64834
18.8.22 10:53

Tady je složení voličů
Poslední skaut™ @Posledniskaut ·
13 m
Andrej Babiš si udržel stejnou podporu jako v předchozím modelu. Má vysokou podporu zejména u lidí starších 64 let, dále mezi lidmi jen se základním vzděláním a absolventy středních škol bez maturity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
18.8.22 10:55

Uvažuju nad Pavlem. Za mě Nerudová určitě ne. Nejen, že je předsedkyní pro spravedlivé důchody a reformu, která je vše jen ne spravedlivá. Dále se vyjádřila, že bylo špatně zrušení superhrubé mzdy, zatímco třeba zrušení EET jí netrápí. Před časem se také vyjádřila, že by vláda měla nutit lidi, aby více šetřili s energiemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
18.8.22 11:00

Nerudová je mi a pohled sympatická, ale blíž jsem ji nezkoumala. Zatím jsem rozhodnutá, pokud bude kandidovat, volit Pavla Fischera. Nechci volit určitě AB a Pavla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15717
18.8.22 11:12

Když tu mohl 2× vyhrát Zeman, tak už je vše jedno. Tenhle národ si nikoho solidního rozhodně nezaslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
18.8.22 11:23

Babiš se vám na prezidentování vybodne. Dělat loutku na hradě je pro něj ponižující. Bude usilovat o premiéra. Na Pavlovi se mi nelíbí, ani né ta účast v KSČ, jako to, že je to takovej brouk pytlík, ten taky všemu rozuměl, všude byl a od všeho měl klíče. Takže nic. Tak Nerudovou, ta má aspoň kozy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2654
18.8.22 11:29

Já se obávám, že jediný, kdo má v tuhle chvíli šanci porazit Babiše, je Pavel. Nikdo jiný tam v tuhle chvíli nemá tak výraznou osobnost, aby dokázal přitáhnout dost lidí a zároveň odloudit některé Babišovi voliče. Koho budu volit já, to zatím nevím. Minule i předminule bylo to druhé kolo tragédie. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí