Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ohledne obleceni-nosim pouze saty, je mi to nejpohodlnejsi. Vzdy upravena. Deti zrentgenujou vsechno ![]()
Co budes ucit? Budes mit svou ucebnu nebo se presunovat za detma?
Učitelé, pokud jsou osobnosti, respekt si zjednají a děti něco naučí vždy, bez ohledu na boty.
Faktem je, že na děti působí i tím, co mají na sobě. Jak si mají děti utvořit dobrý vkus, když i pedagog chodí jako buran?
a jak to delate treba s ponozkama nebo silonkama mate nejaky nahradni ve skole a taky prevlikate ? protoze bejt celej den v jednom taky neni nejlepsi
![]()
@lucieluptakova3 nejsem sice učitelka, ale kancelářská „krysa“, ale i já v práci jsem se přezouvala, i když nám to zaměstnavatel nenařizoval. Ono sedět celý den v teplé kanceláři v teplých kozačkách je nic moc. Na přezutí jsem měla v práci jednoduché lodičky na nízkém podpadku. Ty se hodily jak ke kalhotám, tak i k sukni. Takže jako učitelka bych chodila v něčem podobném. Na jednu stranu to vypadá hezky ale na druhou stranu je vidět, že se přezouvám. K oblečení nevím, zda poradím, to asi závisí na škole, zda ředitel vypsal nějaký dress code, ale volila bych nějaké jednoduché oblečení - kalhoty/sukně, halenka/košile/hezké triko.
@LuciMik94 píše:
Přezůvky - crocsy, oblečení hlavně podle rozvrhu…za mě teda na prvním stupni.
crocsy bych si zrovna jako přezůvky nevzala. Vypadá to hrozně, ani dětem bych je do školy nedala.
@lucieluptakova3 píše:
a jak to delate treba s ponozkama nebo silonkama mate nejaky nahradni ve skole a taky prevlikate ? protoze bejt celej den v jednom taky neni nejlepsi![]()
zase spíš to co jsem měla v kanceláři. Měla jsem v šuplíku krabičku s náhradními silonkami a silonovými ponožkami. Ale normálně jsem se nepřevlékala, jen když jsem si silonky roztrhla.
nechtěl bych, aby moje děcko učila učitelka, které na e-miminu řeší jaký si vzít boty a fusky do školy a jestli si je má měnit v kabinetu když smrdí ![]()
@Alexandra.R píše:tak přesně na tohle jsme s šéfem diskutovaly. Vyhovující obuv bys musela od zaměstnavatele vyfasovat. Jinak je to pracovní úraz a basta. Kolegyni oklamali.
To by pak mohl být docela problém, kdyby došlo k nějakému pracovnímu úrazu. Kolegyně uklouzla na schodech, když scházela do sborovny a zranění si vyžádalo dvouměsíční rekonvalescenci. Právě kvůli nevyhovující obuvi jí úraz nebyl uznán jako pracovní.
@lucieluptakova3 píše:
a jak to delate treba s ponozkama nebo silonkama mate nejaky nahradni ve skole a taky prevlikate ? protoze bejt celej den v jednom taky neni nejlepsi![]()
mám náhradní sadu oblečení ve škole - včetně spodního prádla. Učím na 1. stupni, během výtvarky jsem často „ohrožena“ vodou, barvou a jinými srandičkami. DOcela se mi to vyplatilo, v říjnu se holčičce udělalo špatně a ohodila mě od ramen po ponožky.
ono dost záleží na tom, co budeš učit - 1. stupeň bývá méně formální, učitelky si často s dětmi sedají, tvoří, protahují se, dělají s dětmi psí kusy, takže tam lodičky a sukně bývají spíš na obtíž.
na druhém stupni už obvykle nehrozí zásah temperou či vlhkým výkresem nebo prosba o otevření lahve s pitím, učitelky nesedávají s dětmi na podlaze a tak. ![]()
@Aleš T. píše:
nechtěl bych, aby moje děcko učila učitelka, které na e-miminu řeší jaký si vzít boty a fusky do školy a jestli si je má měnit v kabinetu když smrdí
ale no tak, všichni jsme nějak začínali …
Já mám v kabinetě troje baleríny, do kterých se přezouvám. V pantoflích bych teda před dětmi nechodila
![]()
Není už mi dávno 20 let a představa celého dne v lodičkách mě upřímně děsí. Většinou se přezouvám se do korkových pantoflí a nepřijde mi na tom vůbec nic divného. Asi ani dětem, nikdo se zatím nedivil. ![]()
Když mám ten den kalhoty, většinou se přezouvám do pantoflí. K sukni mám ve škole pohodlné lodičky na nižším podpatku, takže teď v zimě třeba sundám kozačky a přezuju se do nich. Náhradní cokoli v kabinetě se hodí, učitel nemůže chodit třeba pobryndaný od oběda, když se zadaří ![]()