Přezuvky pro učitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
29.12.18 11:03
@SAJ píše:
Syn by stačil. Nebo synek. Ale to je tvoje věc.

Hele, ty považuješ učitele v botech za povýšence. Já ne. Já považuji oslovení kluk za dehonestující. Ty ne. Neshodneme se.

A tim s tebou v této diskusi definitivně končím. :nevim: Měj se. :mavam:

No vidíš a mě pojmenování syn přijde formální. Víc bližší je mi oslovení kluk. A tedy pod oslovením synek si představím nějakýho spratka.

• Citovat
  • Upravit
30937
29.12.18 11:36

@SAJ tak mne to také přijde povysujici se. Děti něco nemohou, ty ano a jediným důvodem je, že ty jsi posuzována dle jiného řadu než děti. Nevím, zda si má člověk zvykat, že jeden může něco víc bez nějakých logických argumentů. Marně přemýšlím, jak bych to dítěti vysvětlila, abych tě nemusela urazit a mluvit o hlouposti, zdraví, plisni… Zajímalo by mě, jak by se posuzoval pracovní úraz, kdyby jsi uklouzla, co by na to BOZP, pracovní obuv apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
29.12.18 11:44
@Cuddy píše:
@SAJ tak mne to také přijde povysujici se. Děti něco nemohou, ty ano a jediným důvodem je, že ty jsi posuzována dle jiného řadu než děti. Nevím, zda si má člověk zvykat, že jeden může něco víc bez nějakých logických argumentů. Marně přemýšlím, jak bych to dítěti vysvětlila, abych tě nemusela urazit a mluvit o hlouposti, zdraví, plisni… Zajímalo by mě, jak by se posuzoval pracovní úraz, kdyby jsi uklouzla, co by na to BOZP, pracovní obuv apod.

BOZP by měl naopak problém s pantoflemi. Děcka muj názor na přezouvání znají, párkrát jsme o tom mluvili. Jsou dospělí, v podstatě z toho maji stejnou srandu jako já…

A nezlob se, povyšování nebo ponižování nedělají boty na noze, ale to, jak se k sobě vzájemně chováme. A ne, moji studenti si nemyslí, že se nad ně botama povyšuju. No a já nemám potřebu dělat zbytečná gesta s přezouváním, když to teplo v zimních botech bezmezně miluju. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65118
29.12.18 11:52

@SAJ BOZP chce boty s pevnou patou bez podpatku jak po deckach,tak dospelych. Znama se tak ve skole prezouvala,ale do jehli :mrgreen: . A zvrtnuty kotnik ji neuznali jako pracovni uraz. Upozornuji na to pri kazdem skoleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
29.12.18 12:11
@vokishka píše:
@SAJ BOZP chce boty s pevnou patou bez podpatku jak po deckach,tak dospelych. Znama se tak ve skole prezouvala,ale do jehli :mrgreen: . A zvrtnuty kotnik ji neuznali jako pracovni uraz. Upozornuji na to pri kazdem skoleni.

Hele, tak to mám dobré. :D Podpatky nenosím a mimo vedra mívám pevnou patu vždy. ;)

Sranda byla, když jsme rekonstruovali školu. Děcka se nemusela přezouvat a jak jim to začalo vadit. Klukům se potily a smrděly nohy a holky bolely z podpatků chodidla. Nad oznámením o znovuzavedené povinnosti se přezouvat v podstatě většina zajásala. Jen pár rebelů mého typu naopak zaplakalo. Tak jsem je utěšovala, že až odmaturují, už je na výšce nikdo přezouváním trápit nebude. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
29.12.18 12:15
@zudina píše:
Rozhodne ne pantofle. Dost divne. Koupila bych si nejake sexy lodicky na prezuti

To by mě zajímalo, jak dlouho bys v těch lidičkách vydržela běhat kolem dětí:-)
Přezouvám se jednak protože to chceme po dětech, jednak pro svoje pohodlí. Kroksy mi přijdou hnusné, celá léta nosím zdravotní přezůvky na vysokém korku. Do lodiček jdu na vysvědčení, ale během roku upřednostňuju hlavně pohodlí, protože se přes den dost naběhám. Jestli děti vidí moje ponožky vůbec neřeším, ponožky nejsou podprsenka, abych je musela schovávat. Přezouvají se všichni kolegové, pokud v zimě neběhají z pavilonu na pavilon, tam se to dá . U malých dětí jsou ve třídách koberce, na ně se zouváme i z těch přezůvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.18 12:16
@SAJ píše:
Studenti se přezouvají dle školního řádu a protože to po nás vyžaduje školní inspekce. Já jako zaměstnanec se řídím zákoníkem práce a tam o přezouvání opravdu nic není.

Nesmyslna argumentace, rozhoduje o tom zamestnavatel. Zakonik prace umoznuje zamestnavateli stanovit pravidla pro oblekani v pracovni smlouve ci vnitrnim predpisem, napriklad pracovnim radem a jeho nedodrzovani muze byt povazovano za nesplnovaní pozadavku pro vykon prace a vest k vypovedi (zakonik prace, § 52 pism. f).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
29.12.18 12:17
@vokishka píše:

V životě jsem tenhle požadavek neslyšela a to těch školení BOZP mám za sebou desítky. Asi krajový zvyk, obecně neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
29.12.18 12:18
@DalsiSycekObecny píše:
Nesmyslna argumentace, rozhoduje o tom zamestnavatel. Zakonik prace umoznuje zamestnavateli stanovit pravidla pro oblekani v pracovni smlouve ci vnitrnim predpisem, napriklad pracovnim radem a jeho nedodrzovani muze byt povazovano za nesplnovaní pozadavku pro vykon prace a vest k vypovedi (zakonik prace, § 52 pism. f).

To by možná mohl, ale upřímně, fakt bych to chtěla v reálu zažít. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
29.12.18 12:20
@hanka.br. píše:
V životě jsem tenhle požadavek neslyšela a to těch školení BOZP mám za sebou desítky. Asi krajový zvyk, obecně neplatí.

Nám to říkají každoročně. :mrgreen: No a protože to je v srpnu, všichni to v pantoflich a sandalech odkyveme a jede se dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
29.12.18 12:30
@SAJ píše:
Nám to říkají každoročně. :mrgreen: No a protože to je v srpnu, všichni to v pantoflich a sandalech odkyveme a jede se dál.

Je pravda, že to nikdo moc neposlouchá - na druhou stranu jsme dostali poukázky na zdravotní obuv, což byly jenom zdravotní pantofle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
29.12.18 12:59
@hanka.br. píše:
Je pravda, že to nikdo moc neposlouchá - na druhou stranu jsme dostali poukázky na zdravotní obuv, což byly jenom zdravotní pantofle.

Fakt? A my nic! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26244
29.12.18 13:00
@SAJ píše:

ani my nic … tedy krom zákazu podpatků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
29.12.18 13:04
@SAJ píše:

To bylo v rámci čerpání FKSP. Vy máte zase něco jinýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
29.12.18 13:11
@hanka.br. píše:
To bylo v rámci čerpání FKSP. Vy máte zase něco jinýho.

V rámci čerpání FKSP poukaz na zdravotní pantofle? Jako fakt? :D :D :D :D No, tak to ještěže jsme nic nedostali. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková