při chůzi vtáčí nožičku

39
7.3.06 11:18

při chůzi vtáčí nožičku

Ahoj holky,
potřebuju poradit. Bára začíná chodit, zatím obchází zdi a nábytek, občas se odváží udělat krůček sama. Když chodí se mnou (jen ji přidržuju), tak vtáčí pravou nožičku dovnitř. Nevím,jestli děti,když se učí chodit, hned dávají nožičky rovně, nebo je tohle normální, než získá úplnou stabilitu. Občas dá totiž nožičku rovně. Můžete mi poradit? Jde mi o to, jestli mám jít za doktorkou, aby se to kdyžtak zachytilo včas.
Díky moc za odpovědi!
Zuzina :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kac
5049
7.3.06 13:41

Ahoj,
zatim to neres. Byli jsme kdysi davno na kontrolu kycli a pracuje tam znama pani a rikala, ze kdyz dite vtaci patu nebo spicku se resi az kolem 2let az umi chodit uplne. Mozna jsme te trochu uklidnila, ale treba zkus zavolat detske MUDr. a urcite ti to potvrdi a budes v klidu.
Mimi teprve zkousi jak je lepsi nozku davat a ukousi sve telicko a nozky.
 Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.3.06 19:20

Ahoj Kač,
díky moc za odpověď. To jsi mě uklidnila :) Počkám, až Bára bude chodit sama ( aspoň trochu) a uvidím. Mám stejný názor jako jsi psala, ale nemám žádnou zkušenost, tak jsem ráda, že to slyším odjinud :wink:

Kdybyste ještě někdo něco věděl, napište. Díky.
 Zuzina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
7.3.06 19:26

Taky by me to nechalo klidnou. Cvicili jsme Vojtu a upozornovali nas na problemy pri chuzi. Ale pry jen pokud to dela, kdyz uz sama chodi nekolik mesicu!!! Pri pocatcich chozeni je to normalni. Proste si tim trosku pomaha, kdyz je nejista.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
7.3.06 21:49

Ahojky, taky jsem resila tento problem.Klarka vtacela pri chuzi obe nozky. Mela jsem strach, aby se mala nenaucila chodit spatne tak jsem s ni byla u orthopeda. Ten mi vysvetlil, ze je to prirozeny vyvoj (diteti se lepe udrzuje stabilita).Pozdeji, kolem 5 let pry nastava opacny problem z nozek do „O“ jsou „X“ (to je pry horsi).
Behani zdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect