Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
to bych už asi jela na pohotovost. Horečka se dá srážet i studenými obklady, ale to už je dost vyskový tak by možná bylo dobré vědět proč ji má
vy dáváte tyto dva léky naráz? (paralen a nurofen)
Anonymní píše:
Ahoj, moje 11-měsíční dítko má vysokou horečku, zatím 39,3. Jak srážet (kromě kombinace čípků Paralen x -Nurofen) a při jak vysoké se vypravit doktoru? Díky.
Ja uz bych taky jela. Jeste se te zeptam, nerostou vam zuby? Kamaradcina dcera mela 40ky kdyz ji rostly stolicky…
Anonymní píše:Jinak jak srazet.. kdyz mela moje dcera 3mesice, mela vysoke horecky, tak nam doktorka krome leku doporucila studene obklady a srazet i obkladama, hodne tekutin..
Ahoj, moje 11-měsíční dítko má vysokou horečku, zatím 39,3. Jak srážet (kromě kombinace čípků Paralen x -Nurofen) a při jak vysoké se vypravit doktoru? Díky.
Anonymní píše:
šup na pohotovost, tohle není dobrý, a v noci horečka ještě poleze nahoru, prieznice bych nezkoušela tedy zábaly, některé děti je špatně snáší a ta tvoje je ještě dost malá ![]()
Tak syn mel nedavno taky vysoke horecky.No vysoke,je fakt,ze nejvic mel 38,8,ale to uz je u nej dost,protoze jinak za ten rok mel tak nejvic 37,5
Ja jsem to ale prisuzovala zubum,rostli mu 4 stolicky najednou,nakonec se po trech dnech horecka vytratila a osypal se,takze 6.nemoc.
Teplotu jsem srazela Nurofen sirup, a na noc jsem davala Paralen cipek.
Nám doktorka říkala, jakmile horečka překročí 39. Ať mu rostou zuby nebo ne, jet na pohotovost - pro jistotu.
rhiannon píše:
Nám doktorka říkala, jakmile horečka překročí 39. Ať mu rostou zuby nebo ne, jet na pohotovost - pro jistotu.
Souhlas!
Našim dětem pomohla vlažná sprcha, ale taky bych jela! ![]()
náš malej měl 39,3 a volala jsem na pohotovost a tam mi řekli střídat paralen s nurofenem nebo ibalginem a chladit ruce,nohy,třísla studenými obklady,pokud by horečka neklesala až pak přijet
děti prý takto vysoké horečky mívají,kord jestli rostou zuby......nám rostly zoubky a k tomu 6.nemoc a ještě jsme byli pár dní po očkování
my namacime teple ponozky do octove vody, navliknout na nohy a zachvili znova namocit.
Tak my jeli jednou na pohotovost, když měla Kačenka necelý rok a měla 40…, ale byla v pohodě. na pohotovosti se diovili, co tam chci.
…nakonec z toho byla 6nemoc.
Dala bych vlažné na zápěstí na kotníčky,hodně pít!
Ať je brzy líp!
Ja bych nejela.Syn takove horecky ma bezne a jeste vyssi.Takze napustit vlaznou vodu do vany,ne studenou.At si tam chvilku pohraje.A pak sup do postele.Stridat paralen a nurofen po 4 hodinach.Jela bych jedine kdyby mu neklesla horecka po tomto a jeste by lezla vys!