Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já jí měla v posteli, takže jsem jí pokládala. Zrovna včera taky, jak bylo horko a byla utahaná, tak se posadila a spala (jsou jí tři a půl) tak jsem položila pár otázek - čůrat? pít? bolí tě něco? Reakce žádná, tak jsem jí položila a spala dál. Podle mě by totiž za chvilku padla a kdyby vzala hlavou o stěnu, tak se probudí s řevem
@Halibar Tak já bych ho asi zkusila položit, taky bych se bála, že sebou sekne a trefí se nějak do hlavy. A já bych teda řekla, že spí, ne? To by byl pak asi hodně unavený a protivný… A mimochodem, jak se ti povedlo odnaučit to zavinování? Teď to řeším u naší pětiměsíční, uvítám tipy ![]()
Aj malý si sadal, ale netrvalo to dlho. Vždy som ho položila, pohladkala po chrbáte, to ho uspáva doteraz a potom hneď zaspal. Ale robil to len chvíľu, potom ho to prešlo.
@PetrušeKl jenže já ho pokládám a on začne řvát a zase si sedne. A tak to pokračuje půl hodiny a on je tak unavený, že začne hysterčit, plakat a pak se nedá utišit.
Zavinování - prostě jsem ho položila do postýlky a pohubovala s ním, dokud se neuklidnil, pak jsem odešla a chodila dle potřeby.
Po 4 dnech spinkal krásně, i usínal.
Zrovna teď už ho hodinu uspávám, má rudé oči, mne si je, zívá, pláče, ale neustále si sedá.
@Halibar Tak to je hlpupé, že k tomu pláče. Co si s ním lehnout do postele a uspat ho tak?
To jste šikulky, že jste to tak pěkně zvládli. My bojujeme i s uspáváním, i se zavinováním ![]()
@PetrušeKl nemůže zůstat spát v posteli, protože už leze a pokud bych ho nechala spát na posteli, jakmile by se vzbudil, odlezl by a mohl by spadnout z postele ![]()
Dobrý den maminky,
nemáte některá zkušenost s usínáním téměř tříletého dítěte v sedě? Syn do 2 a3/4 roku usínal bez problémů vleže ve svém pokojíčku. Od minulého týdne si odmítá lehnout a v posteli sedí, jak při spánku po obědě, tak večer. Nakonec v tom sedu usne. Když ho pak opatrně položím, tak se dost často vzbudí. Nemáte s tím některá zkušenost? Patří to k období vzdoru? A přešlo to vaše děti? Zkoušeli jsme ho přesvědčovat po dobrém i po zlém, ale bohužel má svoji hlavu a řekne, že spát nebude a že bude jenom sedět.
Ahoj, konkrétně se sedem zkušenost nemám, ale moje tříleťačka zase odmítá usnout v posteli a vždy si ustele na zemi. Vzhledem k tomu, že to ničemu nevadí ani jí to neubližuje tak neřeším a doufám, že sama dospěje k tomu, že to je v posteli lepší.