Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Holky poraďte mi. Mám 10 týdenního chlapečka. Už od narození vážem, máme LF. Problém je v tom, že při navázání mi někdy hrozně pláče. Někdy je v pohodě a usne, je přebalený, napapaný, nic ho netlačí. Alě někdy je to katastrofa. Nevím, jak ho uvázat, když se mi stále snaží zvedat hlavičku, i když se jakoby podsadím tak stejně ji zvedá a vsteká se. Neumím si představit, že bych ho uvázala, aby neklimbal a čekala než usne. Zatím jsme to dělali tak, že jsem měla šátek hozený přes ramena a čekala než usne a až pak dovázala. Většinou to fungovalo a malý spal i 2 hodiny. Jak to děláte a zvládáte vy? Někdy jsem už bezradná. Děkuji.
Ahojky, spousta miminek tohle dela, i moje Adelka mi rvala pri vazani, a to byla taky napapana, prebalena atd.muze mu byt teplo, nebo jak ma nozicky, uz od sebe nebo na zabicku? hodne pomaha navazat a hned ven
cerstvy vzduch dela hodne. a houpani maminky taky.. ![]()
Nožičky má venku, bydlíme ve městě, bojím se, že by na nás každý koukal jak na blázny. Mám i nosítko Storch, u toho problém není, protože zapnu a už se nemusím strachovat o záklon hlavičky, nicméně u toho šátku netuším jak dovázat, potřebovala bych další ruku. ![]()
Malá mi ječí jak tele v šátku, takže ho pomalu ukládám do útrob skříně. Zkoušela jsem všemožné uvazy s pomocí šikovné satkovaci maminky a stejně řve na celé kolo. Da se říct, že jsem to vzdala. Mam pak akorát nerva ![]()
@Rimini1425 Jako koukal na blázny kvůli dítěti v šátku?
No a i kdyby? Na mě taky lidi zírají, když mám jedno dítě v šátku a další dvě za ruce, ať si zírají, když je to baví.
Mně taky sem tam řval, když jsem vázala, obvykle to bylo tím, že byl už přetažený.
Hele ja vazu cca od 4 tydnu a uz mi mala tu chvili hlavicku udrzi, nez to dovazu (predni vertikalni uvar, kriz s kapsou uvnitr. Ted ma 7 tydnu a hlavu drzi v pohode tech par minut, tak neresim) a chvili treba knoura, ale vetsinou do 5 minut je tuha. A chodim s ni tak bezne po Praze, po obchodnim centru jednou a lidi koukaj, ale co, at koukaj, jejich boj. Vetsinou to komentujou, jak je to strasne roztomile, takze toho se neboj a smele ven. ![]()
Malá nesnesla ani šátek ani nosítko. Myslela jsem, že dělám něco špatně, ale prostě ne - jen to neměla malá ráda. Byla od narození šťastná navolno, rozvalená, ruce pořád nad hlavou, kopala nohama. Takže jsem jí netrápila a nechala jí tak, jak chtěla ona
Ten můj malý urviš je právě svázán rád
musím ho zavinovat pevně i na spaní jinak je do 15 min vzhůru. Ano přetažený je, s tím bojujeme od narození, že nedokážem usnout ani za nic, oči červené, ale ne a ne. Jinak už jsem slyšela poznámku, když se vzbudil a plakal, že jooo kdybych ho nedynčila v šátku tak neřve, že kdybych měla kočárek…jenže v kočáru pláče jen když ho vidí. Nesnáší ho ![]()
Vážu nejmladší od třech týdnů. Taky řvala jako tur ale jakmile bylo dovazano, okamžitě usnula. Teď máme pět měsíců a už nebojujeme, jde to bez pláče. Myslím že je třeba trpělivost. Taky mi nesnesla kočárek a byla jsem pod útokem rodiny. Ale teď se vše uklidnilo. Oni vidí že je spokojená u mně, dcerka vzala na milost občas i kočárek a já jsem šťastná že mám spokojené dítě. ![]()
V tomhle věku syn taky dost protestoval. Nelíbilo se mu, jak je svázaný a nemůže se hnout. Teď je mu 5 měsíců a navázat už ho můžu, protože svázaný je sice pořád, ale když chce, tak má rozhled. Ale málokdy tahle usne. No ale i když protestoval, tak při pohybu se potom zklidnil. Nebo jsem si ho navázala, zapnula vysavač, on usnul a já aspoň vysála
Jinak teda se šátkem chodím občas i po městě a nevšimla jsem si nějakých blbých pohledů, spíš naopak
Dokonce i mojí mamce se teď naposledy v šátku líbil ![]()