Přibírá dobře?

Anonymní
2.8.21 16:17

Přibírá dobře?

Ahoj holky… Dcera se narodila s váhou 3450g a 48cm.. teď v 12 týdnech má jen 5200g… 60cm… Že měsíc přibrala okolo 500g…
Je plně kojená… 10.8. jdeme na tříměsíční kontrolu takže asi vyfasujeme UM co??? :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2808
2.8.21 16:33

Mi to přijde v pohodě. Určitě bych nešahala po UM, pokud je mimi jinak spokojene, dostatečně cura, kadi, není extrémně spavé atd. Pokud je při a po kojení spokojena, byla bych v klidu. Jak často kojis? Můžeš nabízet kojení častěji, pokud používáš třeba dudlík, tak místo dudliku vždy raději nakojit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
2.8.21 16:52

…ted jsem se koukla do svých hodne starych zaznamu a syn por.vaha 3200gr a presne ve 3.mesicich 5kg…tak stejny prirustek a bylo to v pohode…dnes ma 187cm a 83kg 😱…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.8.21 17:08

Co blbnes, proc UM??

Jestli je dite spokojene, neco pribira, normalne cura, tak v pohode koj a nenech se rozhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
2.8.21 17:51

Druhorozená dcera měla porodní váhu 3,6 kg a ve 3 měsících měla 5,7 kg a 63 cm - plně kojená. Prvorozená dcera měla porodní váhu 3,7 kg a ve 3 měsících 6,5 kg a 63 cm - plně na UM. Prvorozená dala +1kg za měsíc, druhorozená kolem těch 3 měsíců max cca 500g. Později už přibírala ještě méně. Vše bylo a je úplně v pořádku. Dr vůbec nic neřešila. Druhorozená je oproti prvorozené hubená, ale žere mnohem víc, než první dcera v jejím věku + k tomu je stále ještě kojená (nyní 20 měsíců)-oblečení po prvorozené na ní plandá :lol:. Nejsem žádný kojofanatik a obecně miluju tabulky, aaaale u druhorozené jsem se nějak horko těžko naučila neřešit a jet podle toho, jestli vypadá energicky, spokojeně a má dost pročůraných plen… takže pokud ano, tak je to v pořádku ;). Ledaže by nějak brutálně padala v percentilech, ale jsou tak široké, že to kupodivu ani druhorozená nijak významně nepadala, takže ok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová