Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky jsem ve 28 tt a když jsem byla na poslední kontrole tak jsem během měsíce přibrala 6 kilo chchi se zeptat jestli je to takhle normální abych nabrala tolik. Jinak jsem tlustá nebyla před těhu jsem vážila 52 kilo.
Může se stát.. ale pokud bys přibírala takhle pořád, tak Tě asi budou sledovat. Může jít o zadržování vody a pod.. já celé těhotenství nic, poslední 2 měsíce 12 kg
sledovali mi kvůli možné preeklampsii či čemu to, ale bylo to v pohodě. Uvidíš, jak další kontrola. Kdyby to nebylo v pořádku, určitě Ti to dr řekne. ![]()
@Kančík píše:
Ahoj holky jsem ve 28 tt a když jsem byla na poslední kontrole tak jsem během měsíce přibrala 6 kilo chchi se zeptat jestli je to takhle normální abych nabrala tolik. Jinak jsem tlustá nebyla před těhu jsem vážila 52 kilo.
Já před těhotenstvím vážila 51 kilo, zítra začínám 39tt a mám nahoře 22 kilo. Nejvíc mi ztloustly stehna a zadek, obličej mám trošku buďto tlustší nebo oteklý, ani nevím. ![]()
Teď to fakt neřeším, vím že do roka budu zase štíhlá a tak to bude a basta
![]()
@Kančík já přibírala poslední dva měsíce v prvním těhu co týden tak kilčo nahoru, žádné zadržování vody ani nic jiného se u mě neprokázalo…akorát na konci zvýšený tlak, to si pohlídali ![]()
No já mám taky nejvíc zadek a stehna já doufám že to všechno po porodu schodím jinak se asi zblázním ![]()
@zvědavá borůvka tak to máme podobnou startovací hmotnost..kdy jsi začala pribirat? Ja mam ve 20tt asi 2kg navic, tak mě to jen tak ze zvědavosti zajímá..
Celé těhu jsem přibírala dvě až tři kila a od 23 tt do 28 tt jsem právě nabrala 6 kilo to se divila i sestra u doktora a vážila mne radši dvakrát
32tt, nahore 8,5kg, vse jen v brise. Boky, zadek, stehna ani centak navic. Cekame kluka ![]()
Bramborka85 tak to bych taky chtěla no mně všichni říkají že vypadám na kluka břicho nemám vůbec velké ale podle UTZ by to měla být holka
@Kančík píše:
Bramborka85 tak to bych taky chtěla no mně všichni říkají že vypadám na kluka břicho nemám vůbec velké ale podle UTZ by to měla být holka
u holcicek se to pry rozlozi ruzne do stehen, zaadku a tak, no ![]()
Já čekala kluka a kdo to nevěděl, tak nepoznal, že jsem těhotná, téměř jsem nepřibrala a od 32. týdne(to jsem měla jenom 7 kg navíc) kdy jsem nastoupila na mateřskou to začalo - co týden to i 2 kila a to až do porodu ![]()
jsem při nástupu do porodnice měla 23kg nahoře od váhy před otěhotněním, byla jsem jak sud a to celá, od hlavy až k patě a ty nohy, takový uhláky ![]()
kluk vážil jenom 2900gr ![]()
teď 8 měsíců po porodu jsem na váze jako před otěhotněním ![]()
No ráno si dám snidani vetsinou sladky potom obed a behem dne jím hodně ovoce sním třeba i kilo mandarinek no a potom vecere celou dobu jsem příbírala jen kilo max tri kila za měsíc ale ted 6 kilo
@Kančík
já se v těhu velice hlídala… jedla jsem fakt málo a snažial se zdravě a denně jsem cvičila jak jen to šlo, do 32.TT jsem makala a stejně jsem byla na konci těhu jak sumo ![]()
doktor mi říkal, že to není nic neobvyklého a ať to neřeším
to všechno schodíš, neboj ![]()