Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
zdravim všechny a zároveň prosím o radu.mám 8 měsíčního chlapečka a do půl roku jsem plně kojila-plus mínus 4 dny ne-malej nechtěl papkat,nasadili jsme nutrilon a pak zase papkal jen od maminky až do toho půl roku.mlíčko jsem i odsávala za den cca 200 ml.občas se stalo,že ho bylo malinko,ale to je normální.po dvou dnech se to zase rozteklo…rozbila se mi odsávačka a 2 dny jsem odstříkávala ručně.koupila jsem novou ale s tou to šlo tak 70 ml za den.hm.po týdnu přišla spravená stará.po dvou dnech se mlíčko krásně rozteklo.ale teď,malému je 8 měsíců kojíme 3 krát přes den a dvakrát v noci a jinak papká.za poslední týden toho odsaju ale hrozně malinko za den 30 ml a bojím se,že o mlíčko přijdu.máte s tím prosím některá zkušenost?děkuju
Já tedy zatím plně kojím, podle toho jak se malý tváří (a roste) je mlíčka dost, při kojení z druhého kape… přesto neodsaju defacto nic, tak 30 maximálně.
Mě taky nešlo skoro nic odsát ani v době,kdy jsem měla laktaci nejvíc rozběhlou,Teď už dokojuju,musím přidávat UM,páč děti už byly po kojení nespokojený,takže už kojím jenom nad ránaem a ve dne mají UM a jsou v poho.Takže si myslím,že nejlíp to poznáš na prckovi,jestli mu to stačí,nebo ne ![]()
Já kdysi odsála šílené množství mléka, měla jsem plný mrazák.
pak jsem měla retenci v prsu a od té doby odsávačkou nevytáhnu nic. Ale malá se kojí cca 3-4× za den a vnoci 2× a to je ji 13 měs. Fakt teď nic neodsaju, jen v případě, že se jí neche pít a mě už bolí prsa a to max 30ml. Ale i tak vím, že se malá napije dost, že ji to stačí.
Mě jednou laktační poradkyně řekla, že je rozdíl v množství mlíka odsáteho miminkem a odsávačkou. A že to co se odsaje odsávačnou neodpovídá tomu co všechno si vytáhne mimino samo.
tak bych řekla, že s enemusíš bát o to že přicházíš o mlíko. To je podle mě normálni a obdivuju tě, že ti odsávat jde tak dlouho. A že se ti chce, mě teda to hrozně lezlo na nervy…
A nebo ty odsáváš a malý to pije z flašky? Co s tím odsátým mlíkem děláš?
asi 2 měsíce dostával malej z flašky ráno kolem půl 2,aby spinkal dýl,ale budil se stejně po hodině až dvouhodinách na krmení jako normálně.mlíčko jsem zamrazovala a teď zamrazuji na kašičky…
j.a.n.i1 píše:
Já tedy zatím plně kojím, podle toho jak se malý tváří (a roste) je mlíčka dost, při kojení z druhého kape… přesto neodsaju defacto nic, tak 30 maximálně.
to mě někde do 4 měsíců z druhého kapalo jako blázen a teď taknějak normálně…
Bella29 píše:
Mě taky nešlo skoro nic odsát ani v době,kdy jsem měla laktaci nejvíc rozběhlou,Teď už dokojuju,musím přidávat UM,páč děti už byly po kojení nespokojený,takže už kojím jenom nad ránaem a ve dne mají UM a jsou v poho.Takže si myslím,že nejlíp to poznáš na prckovi,jestli mu to stačí,nebo ne
no jestli mu to stačí nebo ne-od 20 do 6 se vzbudí někdy 2 krát,třikrát.papká asi 2 minutky a spí dál.přes den ode mě pije jako kdyby nepil.asi 6 krát si cucne a pak si spíš hraje.jinak papká už i příkrmy atd..
VandaV píše:Bella29 píše:no jestli mu to stačí nebo ne-od 20 do 6 se vzbudí někdy 2 krát,třikrát.papká asi 2 minutky a spí dál.přes den ode mě pije jako kdyby nepil.asi 6 krát si cucne a pak si spíš hraje.jinak papká už i příkrmy atd..
Mě taky nešlo skoro nic odsát ani v době,kdy jsem měla laktaci nejvíc rozběhlou,Teď už dokojuju,musím přidávat UM,páč děti už byly po kojení nespokojený,takže už kojím jenom nad ránaem a ve dne mají UM a jsou v poho.Takže si myslím,že nejlíp to poznáš na prckovi,jestli mu to stačí,nebo ne
Tak to bych řekla, že mu to stačí, pokud se spokojeně pustí sám ![]()