Přídavek na dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@nataluska jestli se nic neměnilo, tak do října 2013 se dokládají příjmy za rok 2011, až potom za rok 2012. Jenom si teď nejsem jistá, jestli je to do začátku října nebo do konce října
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Z.jev píše:
@nataluska jestli se nic neměnilo, tak do října 2013 se dokládají příjmy za rok 2011, až potom za rok 2012. Jenom si teď nejsem jistá, jestli je to do začátku října nebo do konce října
A co kdyz zapomenu
do toho října a zajdu ted v listopadu,
daji mi na zpet?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janulineč, to nevím, ale myslím si, že je to do konce listopadu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janulineč píše:
A co kdyz zapomenudo toho října a zajdu ted v listopadu,
daji mi na zpet?
zpětně až tři měsíce, pokud zapomenete tři měsíce nevyřídit. jdu až teď v listopadu, říjen už mi nedošel v listopadu, teď zažádám a v prosinci mi dorazí říjen a listopad.snad jsem poradila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bini851 píše:
zpětně až tři měsíce, pokud zapomenete tři měsíce nevyřídit. jdu až teď v listopadu, říjen už mi nedošel v listopadu, teď zažádám a v prosinci mi dorazí říjen a listopad.snad jsem poradila
oukej dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem, mám otázku ohledně přídavku na dítě, tak oživuji tuto diskuzi. Pobírám přídavek na své první dítě(je mu 5 let), teď čekáme druhé mimčo začátkem září. Můžu zažádat o přídavek i na druhé dítě hned po porodu? A za jaký rok bych dokládala příjmy? Děkuji za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@damdam Jistě že můžeš.
Do září se dokládá rok 2014, v případě že se dítě narodí v září tak rok 2015. Musíš podat i novou žádost na stávající dítě, stejně jako každý rok, jinak ti to zruší. Všichni musí každé září žádat znovu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aletheia Ahoj můžu mít taky otázku? Máme doma synka 3 roky a 2.10 se nám má narodit druhé dítě. Chtěla bych si podat žádost na přídavky na obě dvě děti a zajímalo by mne pokud bych nestihla porodit v září a porodila bych až v tom říjnu, kdy se pak podávají další žádosti? Zase až za rok, do konce toho září? Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš kdykoliv v průběhu roku. To je jedno. Ale všem se to plošně v září ruší a obnoví se to až po nových žádostech. Takže můžeš jít klidně v srpnu, ale v září musíš dojít znovu a dat novou žádost a doložit další rok. A pak zase za rok v září atd. atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ozivuji, zmenila se nam financni situace, dle kalkulacek bychom meli mit narok na davku. musi se zadat osobme s prilozenymi kopiemi obcanek a RL ci lze postou? mame trvale jinde, tady v pronajmu..
a dozeni prijmu za rok. manzel byl vloni prvni 3 mesice na podpore a pote v praci - tam mu to vystavi, ale co ty prvni 3 mesice? ma mit neco dolozene z uradu? a ja? dokladam nejak materskou a pote RD? diky
- Citovat
- Upravit
Holky nevíte jak to je když přídavky nebereme a můžu si o ně zažádat když je to nově a zpětně ještě za duben až květen že doložíme příjmy za duben až září? M.
- Citovat
- Upravit
Požádat si můžeš kdykoliv. Pokud budeš žádat od 1.10.2017, tak je nutné doložit příjmy za 7-9/2017.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jo ale jde to prý 3 měsíce zpětně a to se asi dokládá ještě celý rok. Když je tam i nemocenská tak to potvrzuje kdo taky účetní? M.
- Citovat
- Upravit