Přídavek na dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Při nemocenské tam vypíše zaměstnavatel pouze příjem a částku za prvních 14 dní pn, nemocenskou z ossz si zjistí sami. Při žádosti do 30.9. se dokládá příjem za celý rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj nestihla jsem podat pridavky muzu je podat dalsi tyden nebo az v lednu???
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj nestihla jsem podat pridavky muzu je podat dalsi tyden nebo az v lednu???
Můžeš to podat i další týden, nemuselo to být v říjnu, jen pak třeba jeden měsíc nepřijdou, protože to nestihnou zpracovat a přijdou pak třeba 2 dávky zároveň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chci se zeptat - známý - vdovec, dvě nezletilé děti + jedno výdělečně činné.
Ptal se mne na nějaké sociální dávky - myslí tím asi zejména přídavky na dítě, případně na bydlení.
Pracuje sezonně (zedník), někdy má práci skoro celý rok, jindy - třeba loni byl bez práce 5 měsíců - z toho 2 měsíce marodil s trombozou, proto byl doma déle.
Kde se o tyto dávky žádá?
Co je potřeba za papíry třeba ohledně výdělku, podpory v nezaměstnanosti, případně je třeba potvrzení o pobírání vdovského/sirotčího důchodu(?) - dostávají tu nejmenší možnou částku.
Vzhledem k tomu, že v bytě bydlí i nejstarší výdělečné dítě, tak se i on započítává do případného příspěvku na bydlení?
Na netu bych si ty informace mohla pohledat, ale spíše by mne zajímala hlavně ta různá potvrzení, které je potřeba v praxi, aby tam nemusel chodit několikrát.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:Žádá se na úřadu práce podle trvalého bydliště. Tady najde formuláře: https://formulare.mpsv.cz/…me/forms.jsp
Chci se zeptat - známý - vdovec, dvě nezletilé děti + jedno výdělečně činné.Ptal se mne na nějaké sociální dávky - myslí tím asi zejména přídavky na dítě, případně na bydlení.
Pracuje sezonně (zedník), někdy má práci skoro celý rok, jindy - třeba loni byl bez práce 5 měsíců - z toho 2 měsíce marodil s trombozou, proto byl doma déle.Kde se o tyto dávky žádá?
Co je potřeba za papíry třeba ohledně výdělku, podpory v nezaměstnanosti, případně je třeba potvrzení o pobírání vdovského/sirotčího důchodu(?) - dostávají tu nejmenší možnou částku.
Vzhledem k tomu, že v bytě bydlí i nejstarší výdělečné dítě, tak se i on započítává do případného příspěvku na bydlení?
Na netu bych si ty informace mohla pohledat, ale spíše by mne zajímala hlavně ta různá potvrzení, které je potřeba v praxi, aby tam nemusel chodit několikrát.
Na konci formuláře žádosti o přídavek na dítě i příspěvek na bydlení jsou vypsány další potřebné doklady. Do příspěvku na bydlení se počítají příjmy všech osob, které mají v bytě trvalé bydliště. Bude potřebovat hlavně potvrzené příjmy ze zaměstnání do formuláře Doklad o výši čtvrtletního příjmu, a to za předchozí kalendářní čtvrtletí. To se dokládá za každou osobu s příjmy zvlášť a případné dávky od státu (podporu, důchody) tam zaškrtnou, že pobírali a konkrétně které a to už si úřad práce zjistí sám v jaké výši. Dál bude potřebovat k tomu příspěvku na bydlení hlavně doklad o vlastnictví bytu nebo nájemní smlouvu, pokud v nájemní smlouvě nejsou rozespány náklady na služby, tak jejich rozpis, doklad o zaplacení nájmu a služeb, doklad o případném přeplatku nebo nedoplatku na službách. Pak ještě občanské průkazy nebo rodné listy. To je tak to hlavní, ať se podívá na seznam těch potřebných dokladů na konci toho formuláře žádosti. A nejdřív ať si spíš orientačně spočítá na internetových kalkulačkách, jestli na ty příspěvky dosáhne, ať neběhá zbytečně.
https://www.penize.cz/…k-na-bydleni
https://www.penize.cz/…avky-na-dite
A kdyby na přídavky na dítě nedosáhl teď, tak od ledna se zvyšuje hranice příjmů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky.
Nakonec jsem něco našla a doporučila mu, ať se napřed zajde zeptat na up.
- Citovat
- Upravit